Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İSTE'di ve Başardı Yılın Genç Bilim İnsanı Seçildi

Bilim Kahramanları Derneği tarafından, her yıl farklı üniversitelerle gerçekleştirilen işbirliği ile verilen

İSTE'di ve Başardı Yılın Genç Bilim İnsanı Seçildi

Eğitim   A+a-

7. Genç Bilim İnsanı Ödülleri sahiplerini buldu.
 
Temel Bilimler ve Mühendislik alanlarına katkıda bulunan, ülkemizde bu alanların görünürlüğünün artmasına ve gelişmesine öncülük eden 38 yaşın altındaki bilim insanları arasında bu yıl 6 Genç Bilim İnsanı, ödül almaya değer bulundu.
İskenderun Teknik Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği’nde Doç. Dr. Mehmet Lütfi Yola, 2018 Yılının Genç Bilim İnsanı Ödülünü kazanan isim oldu.
 
BÜYÜK BAŞARI
 
İskenderun’un gururu Doç. Dr. Mehmet Lütfi Yola, araştırmaları farmasötik preparat, kan, idrar, gıda, su gibi gerçek numune ortamlarında önemli analitlerin veya hedef moleküllerin mikro ya da nano seviyelerinde hassas tayinine yönelik Sensör/Biyosensör’lerin tasarımı ve validasyonu üzerine yoğunlaşmaktadır.
 
Özellikle tıp, eczacılık ve biyomedikal bilim alanlarında kullanılabilecek, insan sağlığı açısından tehdit oluşturmayan, daha temiz bir ekosistem ve kimya sektörüne yönelik nano malzemeler/kompozitler sentezlemek, modern analitik sistemler kullanılarak insan sağlığını ciddi bir şekilde tehdit eden önemli ajanların (mikotoksin, pestisit, ağır metal vb.) anlık analizi yapılarak bilinçsiz ve kontrolsüz kullanımının önüne geçebilmek adına çalışmalar yürütmektedir.
 
REKTÖR DERELİ KUTLADI
 
Sunuculuğunu ünlü oyuncu Şencan Güleryüz’ün üstlendiği geceye bilim, iş ve sivil toplum alanından çok sayıda davetli katıldı. Törene ayrıca Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan ve Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı da katıldı.
 
Ödül töreninde bir konuşma yapan Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir şunları söyledi: “Bilim Kahramanları Derneği olarak genç bilim insanlarına teşekkür etmek için yedi yıldır ödül törenini düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sene de birbirinden değerli üniversite rektörlerinin ev sahipliğini yaptığı ödül töreninde bilim insanlarına teşekkür etme fırsatı bulduk. Genç meslektaşlarımın başarılarını yürekten kutluyorum.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş