Skip Navigation Links

Dörtyol Atatürk Anadolu Lisesinden Uluslararası Başarı Festivali

Dörtyol Atatürk Anadolu Lisesi ile İtalya, Macaristan ve Romanya’dan okullarında yer aldığı AB Projesinin kapanış finalini proje ortağı ülkelerden gel

Dörtyol Atatürk Anadolu Lisesinden Uluslararası Başarı Festivali

Eğitim   A+a-

Dörtyol Atatürk Anadolu Lisesi ile İtalya, Macaristan ve Romanya’dan okullarında yer aldığı AB Projesinin kapanış finalini proje ortağı ülkelerden gelen konuklarının da katıldığı proje kapanış etkinliği sona erdirildi.
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından desteklenen, MEB tarafından yürütülen “Erasmus + Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği ” kapsamında Dörtyol Atatürk Anadolu Lisesi, İtalya, Macaristan ve Romanya’daki okulların ortaklığıyla “Avrupadaki Okullarda Başarı Projesi” kapanış finali için Dörtyol Atatürk Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen kapanış finali programına İtalya, Macaristan ve Romanya’dan gelen proje ortağı okulların temsilcileri başta olmak üzere Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Dörtyol Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Erdem, Dörtyol İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Okulları Temsilen Öğrenci Gurupları ve Davetliler katıldı.
Saygı Duruşu ve sırasıyla İtalya, Macaristan, Romanya ve Türkiye Milli Marşlarının çalınması ve okunması ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Dörtyol Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Atıf Arslan gerçekleştirdi.
Okul Müdürü Atıf Arslan yaptığı konuşmada ;
Okulumuz, Dörtyol Atatürk Anadolu Lisesi ile İtatlya, Macaristan ve Romanya’nında yer aldığı AB Projesi olan kısa adı “SOS” olan, açılımı ise Avrupa okullarındaki başarı konulu projenin finalini gerçekleştiriyoruz, bu projemizin hazırlanmasından, uygulanmasına kadar emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve projemiz süresince bizlere destek ve katkı sağlayan Dörtyol Belediye Başkanımız Fadıl Keskin’e ve onun nezdinde ilçe belediyemize, Kral Halı Mobilya yönetimine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Açılış töreni Projenin Macar Koordinatörü Eszter Hamorine Kasza’nın konuşmalarıyla devam etti. Kasza Avrupada Okullarda Başarı adlı proje için Türkiye'de olduklarını, burada bulunmaktan ve Türk ortaklarımızla çalışmaktan gurur duyduklarını, Başarı Festivali için emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirttiler.
Projenin logosu için yapılan yarışmada birinci olan Habib Süzen adlı öğrenci plaketini Macar Koordinatör Eszter Hamorine Kasza’dan alırken, proje kapsamında yapılan resim yarışmasında birinci olan Hatice Sönmez plaketini Gedi Benvenuto’dan aldı.
Projede emeği geçen öğretmenlerden resim öğretmeni Nigar Bozdoğan plaketini okul müdürü Atıf Arslan’dan alırken, rehber öğretmen Eda Aslan ödülünü Roman Koordinatör Anca Belascu’dan aldı.
Okul öğrencileri folklor gösterisi sunumun ardından Okul bahçesinde okul öğretmen ve öğrencileri tarafından etkinlikler kapsamında kurulan edebiyat, tarih, kimya, fizik, biyoloji ve rehberlik stantları Proje koordinatörleri Ali Osman Cengiz ve Sedat Arslan rehberliğinde yabancı konuklar gezdirilerek sunumlar yapıldı. Açılan resim sergisi gezildi. Avrupalı konuklara, Türk kültürünü, yemeklerini, müziklerini ve kahramanları görsel şölen eşliğin de öğrenciler tarafından sunularak tanıtıldı.
Şölen havasında gerçekleşen AB projesinin kapanış finalinde öğrenciler okul bahçesinde müzik eşliğinde halaylar çekerek finale renk kattılar.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet