Skip Navigation Links

Çocuklar Okuldan Neden Kaçıyor?

Hatay İli Dörtyol İlçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Turizm Folklor Araştırma Kurumu Derneği Gençlik Kulübü (TUFAK) beş ülkeden konuklarıyla bir

Çocuklar Okuldan Neden Kaçıyor?

Dörtyol   A+a-

Avrupa Birliği Kültür Projesi kapsamında "Okul Terkleri ve Nedenleri" konulu bir seminer gerçekleştirildi.
Romanya, Fransa, Bulgaristan, Polonya ve Ukrayna'dan gelen yabancı konuklar Avrupa Birliği Kültür Projesi kapsamında TUFAK'ın konuğu olarak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odasında bir araya geldi.
Saat 09:30’da gerçekleştirilen "Okul Terkleri ve Nedenleri" konulu seminerin açılış konuşmasını Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy yaptı.
Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy konuşmasında çocukların okuldan ayrılma ya da okulu aksatma gerekçelerini maddeler halinde sıralarken, bu konuda alınan yasal ve idari önlemler konusuna değindi.
Bu konuda ülkeler arası işbirliğinin önemine de vurgu yapan Toksoy, ilçemizde bulunan Suriyeli geçici sığınmacılara sağlanan eğitim imkanları hakkında da bilgilendirmelerde bulundu.
İlçemizin eğitim durumu hakkında yapılan sunumun ardından Romanya, Fransa, Bulgaristan, Polonya ve Ukrayna temsilcileri de sırayla birer sunum yaparak kendi ülkelerindeki "Okul Terkleri ve Nedenleri" konusunu sıraladılar.
Seminere İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Turizm Folklor Araştırma Kurumu Derneği Gençlik Kulübü (TUFAK) Başkanı Melih Sadık Aras, Proje Dörtyol Sorumlusu emekli eğitimci Ali Aslan, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Sıdkı Arslan, Dörtyol’daki Okul Müdürleri ve İdarecilerin yanı sıra çok sayıda eğitimci de iştirak etti.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet