Skip Navigation Links

DASİFED’ten Üniversiteler için Önemli Projeler

Doğu Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DASİFED) ülkemizin ekonomik, kültürel ve sosyal kalkınmasında

DASİFED’ten Üniversiteler için Önemli Projeler

Eğitim   A+a-

Üniversitelerin önemli rolünün bilinci içerisinde bölge üniversiteleri ile görüşmelere İskenderun Teknik Üniversite ( İSTE) ile başlatmış bulunuyor.
Rektör Prof.Dr. Türkay Dereli, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Mevlüt Aktaş ve Prof. Dr. Tolga Depçi, DASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Ekinci, Başkan Yardımcıları Adnan Ağır ve Genel Sekreter Başkan Yardımcısı M. Fatin Bereketoğlu’nun katıldığı toplantıda Sanayi-Üniversite İş Birliği’ni daha ileri taşımayı ve hızlandırmayı amaçlayan verimli bir görüşme gerçekleştirildi.
Bölgede Üniversite-Sanayi iş birliğine örnek olarak İSTE-Ekinciler Demir Çelik arasında başlatılan iş birliğindeki ilerlemeler hakkında memnuniyetini belirten Rektör Prof.Dr. Türkay Dereli bu çalışmayı bölge için örnek bir çalışma olarak değerlendirdi. Konuşulan konulardan bir diğeri de Ekinci’nin yönetim kurul üyesi olduğu Beyaz Nokta Gelişim Vakfı (BNGV) ile başlatılan, Ezbersiz Eğitim’in birer bileşeni olan, “Gözetmensiz Sınav” ve “Zilsiz Okul” uygulamasının çevre duyarlılığı olan, öz güveni yüksek üniversiteli gençlerin yetişmesindeki önemine vurgu yapıldı. Bu konuda BNGV başkanı Tınaz Titiz Bey ile en yakın zamanda öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılacağı bir çalıştay düzenlenmesi kararlaştırıldı. Ayrıca Rektör Prof.Dr. Türkay Dereli İSTE’ deki gelişmelerden ve gelecekte bizlere övünç verecek projelerinden bahsetti, bölge sanayicilerimizin ilgi ve desteğini beklediklerini iletti. Gerçekten çok verimli geçen toplantı için Rektör Türkay Dereli ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek oradan memnun olarak ayrıldık.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet