Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“ATATÜRK ve Dünya Çocukları” Sergisi Çocuklarla Açıldı

Sarı Zeybekler Derneği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde İskenderun Belediyesi Sanat Galerisinde

“ATATÜRK ve Dünya Çocukları” Sergisi Çocuklarla Açıldı

Kültür Sanat   A+a-

70 adet fotoğraf ile yeni bir sergisini İskenderunlularla buluşturdu.
 
Açılışını çocukların yaptığı sergide bir konuşma yapan Sarı Zeybekler Derneği Genel Başkanı Nevzat Kurt şunları söyledi:
 
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yeterince anlatılmadığı günümüzde, O’nun ülkülerini, ideallerini, inkılaplarını ve en büyük emaneti Cumhuriyeti daha iyi anlatmak için özellikle çocuklara yönelik “ATATÜRK ve Dünya Çocukları” temalı bir sergi açtık.
 
Bu sergimizde Yönetim Kurulu üyemiz ve aynı zamanda fotoğraf sanatçısı olan Banu Demirkent’in farklı ülkelerde çektiği fotoğrafların yanısıra Atatürk’ün çocuklarla da olan fotoğraflara yer verdik.
Sergimiz 26 Nisan Cuma günü saat 17:00’de sona erecektir.
Sergi boyunca Atatürk ve dünya çocukları temalı sinevizyon gösterisinin de olacağı ücretsiz gezilebilinecek sergimize tüm İskenderun halkını davet ediyoruz.”
 
Daha sonra sergi sahibi Fotoğraf Sanatçısı Banu Demirkent’te, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak sözlerine başladı ve devamında şu ifadelere yer verdi:
 
“Ben bir iş kadınıyım. Tatillerimi gelişmiş ülkelerde, 5 yıldızlı otellerde geçirmek yerine, dünyanın az gelişmiş ülkelerindeki gerçeklerle yüzleşerek değerlendiriyorum ve oralardaki insanların yaşadığı zorlukları paylaşıyorum.
 
Açtığımız bu sergimizde de Etiyopya, Küba, Güney Afrika, Kenya, Filipinler gibi az gelişmiş ülkelerde çektiğim fotoğraflar var. Buralarda hayat gerçekten çok zor. Yiyecek yok, temiz su yok, barınma yerleri yaşamaya elverişli değil. Durum böyle olunca özellikle çocuklar için tam bir yaşam savaşı mevcut.
 
Yaklaşık 70 fotoğraftan oluşan bu sergimizi her çocuğun mutlaka gezmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Yaşadıkları hayat ile az gelişmiş bu ülkelerdeki yaşamları karşılaştırmalarını ve ellerindeki imkanların değerlerini bilmeleri için bir kıstas olacağını düşünüyorum.”
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş