Skip Navigation Links

Böyle Yatırımcıları Başımızın Üstünde Taşırız

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah; 'Hem Fabrika Kuran Hem Eğitime Katkı Sunanı Başımızın Üstünde Taşırız!'

Ekonomi   A+a-


Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapacak Net Haddecilik Ltd. Şti. , Cansan Metalurji Ltd. Şti., Almetsan Ltd. şirketlerinin aynı zamanda birer okul yaptıracak olmaları nedeniyle düzenlenen protokol töreninde oldukça anlamlı konuştu. Mevcut üç OSB’den sonra dördüncü OSB çalışmalarına yoğunlaştıklarına dikkat çeken Vali Celalettin Cerrah, yatırımcıların yer almak için zaman kaybetmeden başvurmaları gerektiğinin altını çizdi.
Osmaniye’de eğitim-öğretimin kalitesini en yüksek seviyeye çıkarmak için derslik sayısını arttırmakta kararlı olduklarını belirten Cerrah: “Eğitim insana yapılacak olan en güzel yatırımdır” dedi.
 
“Hem Fabrika Kuran Hem Eğitime Katkı Sunanı Başımızın Üstünde Taşırız!”
 
Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, İskenderun kamuoyunun yakından tanıdığı Payas Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Net Haddecilik Ltd. Şti, Cansan Metalurji Ltd. Şti., Almetsan Ltd. şirketlerinin aynı zamanda birer okul yaptıracak olmaları nedeniyle düzenlenen protokol töreninde umutlu konuştu ve çok önemli mesajlar verdi.
Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nin, İskenderun Körfezi’ne bağlanması ile ilgili çalışmaların Ulaştırma Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü ve 2012 yılında bağlantı yolunun açılması çalışmalarının başlamasını beklediklerini belirten Cerrah, aynı zamanda demir yolunun da çalışmalar kapsamında olduğuna vurgu yaptı.
Mevcut üç OSB’den sonra dördüncü OSB çalışmalarına yoğunlaştıklarına dikkat çeken Vali Celalettin Cerrah, yatırımcıların yer almak için zaman kaybetmeden başvurmaları gerektiğinin altını çizdi.
Üç adet okul protokolüne Net Haddecilik adına Mahmut Kirmit, Cansan Metalurji adına Mehmet Emin Can, Almetsan Yapı Elemanları adına Veysi Oğuz imza atarlarken, Vali Cerrah oldukça mutlu ve gururluydu.
Net Haddecilik Ortağı Mahmut Kirmit, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde yapacakları yatırımla ilgili ipuçları verirken, detayların önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirterek şöyle konuştu: “Biz Net Haddecilik olarak şuanda elimizde 3 adet proje var. Önümüzdeki dönemlerde bunların içeriğiyle ilgili bir açıklama yapacağız. Genel ağırlıklı Demir-çelik ve otomotivle ilgili yan sanayileriyle ilgili yatırımlar olacaklar.”
 
 
 
Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah’ın açıklaması şöyle:
“Bugün, Osmaniye’de yapılacak olan 2 ilköğretim okulu, 1 tane de lisenin protokolünü yapıyoruz. Yapılacak olan 2 adet ilköğretim okulu, 24 derslik, bir tane de lise o da 24 derslik. Bu okullarımızın temelini, önümüzdeki günlerde 88. yılını kutlayacağımız 29 Ekim’de atacağız.
Bu 3 okulumuzu yapacak olan hayırseverlerimiz: Almetsan Yapı Elemanları San. ve Tic. Ltd. Şti., Net Haddecilik San.ve Tic. Ltd. Şti., Cansan Metalürji Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. Bu 24 derslikli olan iki okulda 720’şer öğrenci okuyacak, Cansan Metalürji Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.’nin yaptıracağı ilköğretim okulumuzda ise 480 öğrencimiz eğitim görecek. Bu güne kadar hayırseverlerimiz kanalıyla yapılan derslik sayısı 295 oluyor, yapılacaklar ile beraber. 2009-2011 yılları arasında devlet bütçesi ile 283 derslik kazandırdık. Bu iki yılda toplam derslik adedimiz 578 dersliğe yükseldi.
Hayırseverlerimiz bu güne kadar eğitime olan katkısı 28.455 milyon TL’dir, eski parayla 28 buçuk trilyonluk yatırım yapmış oluyor. Bunun içinde ayrıca 75 derslikli müstakil 36 tane anasınıfımız var. Bunlar da hayırsever vatandaşlarımız tarafından yapıldı. Okul bahçesi müsait olanlara hayırsever vatandaşlarımız 36 tane anasınıfı yaptılar. Ayrıca 28 derslik, 5 anaokulu, 9 ilköğretim okulu 152 derslik, ortaöğretim olarak da 40 derslikli 2 lise yapıldı. Bunların içinde Tosyalı’nın yaptığı sosyal bilimler lisesi var ve o okulumuz şu anda faaliyet gösteriyor. Hayırseverlerimiz tarafından toplam 2 lisemiz ve 295 dersliğimiz olmuş oluyor. Ben hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün protokolünü yapacağımız, 3 tane hayırsever vatandaşımıza hem Osmaniye halkı adına, hem Osmaniye Valisi adına teşekkür ediyorum. Eğitim insana yapılacak olan en güzel yatırımdır. Biz de geldiğimiz günden itibaren eğitimi, okulları bir şekilde modernize edebiliriz, yeni okulları nasıl kazandırırız onun için çalışıyoruz.
Bu okulların kazanılmasında Osmaniye OSB bölgesinin büyük katkıları var. Bu hayırsever arkadaşlarımız OSB’ye de fabrika kuracaklar. OSB yönetimi olarak fabrikaları kendilerine tahsis ederken, okul yapar mısınız diye kendilerine ilettiğimizde bunu severek kabul ettiler. Bu davranışlarından dolayı OSB yönetimine de teşekkür ediyorum” dedi. Daha sonra basın mensuplarının kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, okul ve arazilerin bedelinin 10 trilyona yaklaşık bir rakam olduğunu belirterek, 29 Ekim’de, 17 derslik olan zihinsel engelli öğrencilerin okuması için eğitim uygulama okulu ve iş eğitim merkezinin temelinin atılacağını söyledi. Cerrah ayrıca Osmaniye’de 118 bin öğrencinin ve 5800 öğretmenin olduğunu söyledi.
 
 
İskenderun Osmaniye Liman Yolu 2014’te Tamamlanacak.
 
Cerrah açıklamasının devamında şöyle dedi: “Osmaniye Organize sanayi bölgemizden doğrudan İskenderun Körfezi’ne 11.4 Km’lik bir yol yapılacak. Burada ki Organize Sanayi Bölgemizde fabrikası olan büyük holdinglerimiz orada aynı zamanda da limanları var. Liman bağlantılarını sağlamak için, Ulaştırma Bakanlığımız bu konuda ki çalışmalarını bitirmek üzeredir. 2012 yılında da ihaleye çıkacaklar ve bu yol başlayacak. Sanırım yolda 2014 yılının başlarında da bitmesi lazım. O zamanda direk İskenderun Körfezine ulaşmış olacağız. Aynı zamanda Devlet Demir Yollarıyla görüşmelerimizde devam etmektedir. İskenderun Körfezi’ne’de aynı zamanda demir yoluyla da ulaşımı sağlayacağız. “
 
 
Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Gün Geçtikçe Büyüyor
 
Aynı zamanda eğitime tam destek veren yatırımcılardan da övgüyle söz eden Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah: “Göreve geldiğim zaman, eğitime katkısı olan ve Osmaniye’ye fabrika yapacak olan hayırseverlerimizi, işadamlarımızı biz sırtımızda taşımaya razıyız, başımızın üzerinde yeri vardır diye söylemiştim. Yeni açtığımız Organize Sanayi Bölgesinde yer kalmadı. İnşallah önümüzde ki günlerde 4. Organize Sanayinin çalışmalarını başlatacağız. Organize sanayi bölgeleri şuana kadar 666 hektar kadar bir alanı kaplıyor. Yeni açacağım planladığımız organize sanayi ile ilgili alanımız bin hektar olacaktır. Şuanda mevcut bulunan 3 organize sanayi bölgemizin daha fazla büyüklüğünde olacak. 2009 yılında geldiğimizde organize sanayide çalışan işçi sayımız 4 bin 500 civarındaydı, şuanda 10 binin üzerine çıkmış durumdayız. “ dedi.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet