Skip Navigation Links

MAB Makine Fabrikalar kuruyor!

Çelikhane ve haddehane çelik konstrüksiyonu ve bu tür fabrikalara yedek parça Üreten MAB Makine Sanayi Ltd. Şti., demir-çeliğin merkezi bölgemizde sa

Ekonomi   A+a-

Çelikhane ve haddehane çelik konstrüksiyonu ve bu tür fabrikalara yedek parça
Üreten MAB Makine Sanayi Ltd. Şti., demir-çeliğin merkezi bölgemizde sanayicinin en acil ihtiyaçlarına cevap vererek büyük bir açığı kapatıyor.
 

MAB Fabrikalar kuruyor!

Şantiye şefi olarak atıldığı çalışma hayatında kendi firmasını kurup, 50 kişiye istihdam sağlayarak başlattığı çalışmalarını sürekli geliştiren ve şu an 130 kişiye istihdam sağlayan Mehmet Ali Bulut, bu yıl çalışan sayısını ikiye katlamayı planlıyor.
1993 yılında çelik konstrüksiyon işine Yazıcı Demir Çelik inşaatı işi ile başladıklarını belirten MAB Makine San. Taah. Tic. Limited Şirketi Genel Müdürü Mehmet Ali Bulut , “1988 yılında şantiye şefi olarak çalışma hayatına atıldım. 1993 yılında 50 kişiye istihdam sağlayarak, kendi işimi kurdum ve çelik konstrüksiyon çalışmalarıyla demir-çelik sektörüne hizmet vermeğe başladım. İlk başladığımızda aylık 200 tonluk çelik imalat ve montajı sağlıyorduk. Şu an aylık 500 ton çelik imalat ve montajı yapıyoruz. Şu anda 130 kişiye istihdam sağlayarak, çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.
Bulut, “Faaliyetlerimiz arasında çelik konstrüksiyon imalat ve montaj, teknolojik çelik imalat ve montajı, silindirik yakıt, tank imalat ve montajı, küresel LPG ve Propan tank montajı, vinç imalatı, makine imalatı, kumlama ve boya işleri ve baraj ekipmanları imalat ve montajı bulunuyor” diye konuştu.
Türkiye’nin farklı yerlerinde çelik konstrüksiyon ve teknolojik çelik işleri yaptıklarını ifade eden Bulut, “Çelikhane tesislerinde makine yedek aksamlarını ve ark ocağı sistemlerini kurabiliyoruz. Yaptığımız işin yüzde 70’ini çelik konstrüksiyon, yüzde 30’unu teknolojik çelik oluşturuyor. İsdemir için cüruf tutma tesisi, hurda hazırlama tesis, çelikhane ek inşaatı işlerinde alt yüklenici olarak çalıştık. MMK-Atakaş soğuk haddehane çelik konstrüksiyon imalat montajı, boru köprüleri imalat ve montajını yaptık. Mardin Çimento, Adana Başer, Ereğli Demir-Çelik için yüksek fırın ısıtmasında kullanılan fırın sobası ve borulama işleri yaptık. Yolbulan-Baştuğ Osmaniye tesislerinde yardımcı üniteler çelik konstrüksiyon imalat ve montajı yapıyoruz. Yatırımların yoğun olduğu dönemde istihdamımızı 180 kişiye kadar çıkardık” şeklinde konuştu.

“5 bin metrekarelik yeni bir yer aldık”

Demir-çelik sektörünün yılın ikinci yarısında bir patlama yaşayacağını belirten Mehmet Ali Bulut, “2014 yılına kadar sektör altın yıllarını yaşayacak. Bölgemizde kurulacak rafineri, termik santral ve limanlar, büyük canlılık yaratacak, biz de bu yatırımlardan yüksek pay almak için çalışacağız. Beklenen gelişmeler olursa kapasitemizi 1500 tona çıkaracağız. Bunun için 5 bin metrekarelik yeni bir yer aldık. Beklentilerimiz gerçekleşirse, bu yıl istihdamımızı da iki katına çıkaracağız” dedi.
Döviz kurundaki gelişmelere bağlı olarak yurt dışında farklı çalışmalar yapabileceklerini ifade eden Bulut şöyle devam etti: “ 1997’de Endonezya ve Meksika’ya soğutma sistemleri kurduk. 2000 yılında Amerika’ya boru fabrikası kurduk. Döviz kurundaki gelişmelere bağlı olarak yurtdışı çalışmalarımız olacak. Suriye, Ortadoğu ve Afrika’da farklı projeler için görüşmelerimiz sürüyor. İSO Belgesi alma aşamasındayız. 2009 sonunda 5 bin ton çelik işlerken, 2010 sonunda 15 bin ton çelik işlemiş olmayı hedefliyoruz” dedi.
Açıklamasında bölgeye kazandırdığı önemli bir yatırımdan da bahseden Mehmet Ali Bulut, “İskenderun ve bölgesi deniz kıyısı olması sebebiyle tuzlu ortam ve nemden
Kaynaklanan malzeme yıpranmasını (malzemenin korozyona uğramasını ) önlemek için
Teknolojiye ayak uymak suretiyle tünel tipi kumlama makinesini bölgemize kazandırmış
İlk firmayız .
Faaliyetlerimiz içerisinde mevcut yapılanmamız dışında kireç fabrikaları son teknolojiye uygun İmal ve montajını yapmaktayız. Ayrıca ekipmanlarımız arasına baraj işlerinde kullanmak üzere her türlü profil bükme makinesi ve büyük montajlı silindir kazandırmış bulunmaktayız.
Yöremizde her firma gibi bizde yeni yatırımlar yapacak arazi bulma sıkıntısı içerisindeyiz. İstihdamı artırabilmek adına bu tür sorunları büyüklerimizin sanayi alanları
oluşturmaları gerektiği inancındayım.” Dedi.


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet