Skip Navigation Links

İSSİAD Kongresini Yaptı

İSSİAD olan İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği Olağan Mali Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi.

Ekonomi   A+a-

İSSİAD olan İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği Olağan Mali Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.


Genel Kurulda gündemde yer alan 2009 yılı Yönetim ve Denetim Kurullarının Raporları, Bilânço gelir, gider Cetvellerinin okunması, 2009 yılı tahmini gelir ve gider bütçenin görüşülmesi ve karara bağlanması ve 2010 yılı aidat miktarı belirlenmesi konuları görüşüldü. Daha sonra bir konuşma yapan Başkan Recep Atakaş, “Bilgi toplumunda gönüllü kuruluşlar ön plana çıkmaktadır. Bilgi toplumu aynı zamanda kuruluşlar toplumudur. Bu kuruluşlar birbirine bağımlı ama kavramları, görüşleri, değerleri açısından farklı şeylerdir. Gönüllü kuruluşlar toplumun ayrılmaz birer parçasıdırlar. Ne özel sektöre ne de devlete ait olan “insanı değiştirmeye yönelik” kar amacı gütmeyen bu kuruluşlar, üçüncü sektör olarak bilgi sektöründe de yerlerini almaktadırlar. Bugün, sivil toplumun hareket alanı sadece yerel ve ulusal da değil, bölgesel ve küresel bir nitelik kazandı. Sivil toplum ve onun örgütlenmiş yapısı olan sivil toplum kuruluşları bir ülkede demokrasiye yaptıkları katkının yanında sosyal alanda da önemli işlevler görmektedir” dedi.


Bir ülkede demokrasinin kurumsallaşmasının ve yaşamasının başta gelen unsurları arasında o ülkede sivil toplum kuruluşlarının varlığı, yaygınlığı ve etkinliğinin önemli bir yer tuttuğuna da vurgu yapan Atakaş, şöyle devam etti:
“Batılı ülkelerde sivil toplum katılımı ülkemizle kıyaslanmayacak derecede yüksektir. Toplumsal her alanda bencil, ben merkezli bakış açısı yerine “BİZ” anlayışını oluşturmamız gerekiyor. Birlik olunca, birlikte olunca aşılamayacak güçlük yoktur. İSSİAD olarak, gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle katkılar sağlamaya çalışıyoruz. Bundan sonra da faaliyetlerimiz başta üyelerimiz olmak üzere yapılacak öneriler çerçevesinde devam edecektir”diyerek sözlerini tamamladı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet