Skip Navigation Links

Çeliğe Atılan İmzaya 41 Kere Maşallah..

İskenderun Körfezi'nin bugünkü konuma ulaşmasında mihenk taşı rolünü tam 41 yıldır başarıyla yürüten İSDEMİR, '41 kere Maşallah' dedirten bir gurur ta

Ekonomi   A+a-

 
 
İskenderun Körfezi’nin bugünkü konuma ulaşmasında mihenk taşı rolünü tam 41 yıldır başarıyla yürüten İSDEMİR, “41 kere Maşallah” dedirten bir gurur tablosu içerisinde 41. yıldönümünü çalışanları ve bölge halkıyla kutluyor.
İsdemir’de düzenlenen törende konuşan İsdemir Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Akçakmak, başarının sırrını anlatırken oldukça duyguluydu.
Başarıyı çalışanlarıyla birlikte verilen örnek mücadeleye bağlayan Akçakmak, insan odaklı yatırımlara önem vermelerinin başarıda en önemli nokta olduğunun altını çizdi.
Tüm sanayicilerin örnek almaları gereken ilkelerini sıralayan İsmail Akçakmak, çelik ve çiçeğin birlikte üretildiği, yasalar için değil yaşayanlar için çevre yatırımları yaptıklarını belirtirken, aynı zamanda 5 milyon ton hedefine koştuklarına dikkat çekerek şöyle konuştu; Biz çevreyi yalnızca yasalar için değil, yaşayanlar için yapıyoruz. Benim sistemde yaklaşık 9 milyon nüfusum var. 2400’ün üzerinde konutum var, ilkokula, ortaokula giden çocuklarım var. Çevre yasaların bir takım zorunluluğu var ama çevre yasalar için değil yaşayanlar içindir. Yalnızca modernizasyon ve dönüşüm yatırımlarında yaklaşık rakam 722 Milyon dolar. Bu rakam yatırımlarla beraber çevreye yapılmıştır. Biz bir taraftan çelik üretirken diğer taraftan da çiçek yetiştiriyoruz ve çelik ile çiçeği bir arada görüyoruz.” Dedi.
İSDEMİR’de düzenlenen kutlama programında ilk olarak konuşan Çelik-İş Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve İskenderun Şube Başkanı Cengiz Gül: “İSDEMİR kuruluş itibari ile çok iddialı bir cumhuriyet projesidir. 41. yıldönümünde İSDEMİR’in bir cumhuriyet projesi olduğunu, sadece çelik üretmekle mükellef bir tesis değil, sosyal alanda da bir sanayi tesisinin ne kadar temiz olabileceğini, ne kadar yaşanabilir olabileceğini göstermek için kurulmuştur. İnsan denilen nesne, yani bizler dünyayı hızla kirletmekteyiz. Bunun önlemleri alınmalıdır. Bölgemiz hızla bir çelik havzasına dönüşürken, bunun gururunu yaşarken, içecek su bulamayan bir havza haline gelmemesinin de mücadelesini vermemiz gerekiyor. Biz çelik havzasında 1 numara olmak istiyoruz, bununla beraber içeceğimiz temiz havayla, temiz su ile olmak istiyoruz. Bu konuda başta İSDEMİR olmak üzere herkesten hassasiyet bekliyorum” dedi.
“Çelik ve Çiçek’i bir arada üretiyoruz”
 
Yapılan kutlama etkinliklerinde konuşan İSDEMİR Genel Müdürü İsmail Akçakmak da bir taraftan çelik üretirken diğer taraftan da çiçek yetiştirdiklerini belirterek şunları söyledi: “İSDEMİR’de ilk imzamı 2002 Şubat ayında attım, 9 senedir İSDEMİR’in imzalarının bir bölümünü attım bir bölümünü de takip ettim. Bundan sonra da üzerinde İSDEMİR yazan, İSDEMİR çalışanlarının yaptığı her şeye imzamı atacağım.
41. yılımız kutlu olsun. 2002 senesinin Şubat ayında buradaki ilk konuşmam da, yine bu salonda “İSDEMİR’i bacaları tüter halde bu günlere taşıyan, yokluk içinde, İSDEMİR’i ayakta tutan, İSDEMİR çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye sözlerime başlamışım. İSDEMİR’in genel müdürü olarak, temsilcisi olarak söylediklerimizi yapmanın haklı dururunu yaşıyoruz. Geçen seneki kutlama etkinliklerimizde de bu seneden kasıtla sıvı çelik üretim kapasitesini 5 milyon tonun üzerine çıkarmış bir İSDEMİR olarak 41. yılımızı kutlayacağımızı dile getirmişim, çok şükür onu da bu sene sağlamış bulunuyoruz. İskenderun Demir-Çelik kuruluşu ile beraber bölgenin çehresini dizayn etmeye başlamıştır. İlk toplantımız da ‘Değişim ve gelişime merhaba’ demiştik ve 2006 Şubat’ın da OYAK’ın Erdemir Şirketler Grubu’nu satın almasıyla birlikte İskenderun Demir-Çelik olarak büyük projelerin altına imzamızı attık. Misyonumuzu, vizyonumuzu belirlerken Dünya Şirketi olacağız dedik ve İSDEMİR olarak farkımızı ortaya koyarak bir dünya şirketi olduk. Çevreye duyarlılık konusunda başkanın da dediği gibi biz çevreyi yalnızca yasalar için değil, yaşayanlar için yapıyoruz. Benim sitemde yaklaşık 9 milyon nüfusum var. 2400’ün üzerinde konutum var, ilkokula, ortaokula giden çocuklarım var. Çevre yasaların bir takım zorunluluğu var ama çevre yasalar için değil yaşayanlar içindir. Yalnızca modernizasyon ve dönüşüm yatırımlarında yaklaşık rakam 722 Milyon dolar. Bu rakam yatırımlarla beraber çevreye yapılmıştır. Biz bir taraftan çelik üretirken diğer taraftan da çiçek yetiştiriyoruz ve çelik ile çiçeği bir arada görüyoruz” dedi.
İSDEMİR’in 41. kuruluş yıldönümü kutlama etkinlikler çerçevesinde çalışanlara çeşitli ödüller verilirken, ip çekme yarışında enerji ünitesi 5. kez üst üste şampiyon oldu.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet