Skip Navigation Links

Liman işçileri değişik limanlara gönderildi

İskenderun limanın özelleştirilmesi ve Limak'a devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından çalışan işçiler Haydarpaşa ve İzmir Derince Limanlarına tay

Gündem   A+a-

 
Liman işçileri değişik limanlara gönderildi
 
İskenderun limanın özelleştirilmesi ve Limak’a devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından çalışan işçiler Haydarpaşa ve İzmir Derince Limanlarına tayinleri çıkartıldı.
 
Geçtiğimiz hafta sonu Limak’ın İskenderun Limanını resmen devralması ve Lima Kapısına tabelasını asmasının ardından İskenderun Limanında çalışan 80 işçi emekli edilirken, 100’den fazla işçinin ise Haydarpaşa ve Derinice Limanına gönderildiği belirtildi. Liman İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Münir İcil, sendika binasında yaptığı açıklamasında, “Limanı devralan firma kendi çalışacak personellerini limana getiriyor. Limanda çalışan işçiler ise Türkiye’nin değişik limanlarına dağıtıldı. Burada özellikle emekliye ayrılacak işçilerimiz çok sıkıntı çekiyor. Yeni limanda görev almasının ardından emekli olacaklar Bu da devleti büyük zarara uğratacak” dedi. Limak Firmasının sendika ile her hangi bir görüşmelerinin olmadığını sözlerine ekleyen İcil, “Sendika olarak çalışmalarımız devam edecek ve limandaki çalışan işçilerin sendikalı olması için girişimlerimiz devam edecek. Şu an limanı alan Limak firmasının ilk üç yıl yatırım yapacağı belirtiliyor. Bizde gelişmeleri takip edeceğiz” şeklinde konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet