Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Turizm Haftası İskenderun'da Coşkuyla Kutlanıyor

Her yıl 15–22 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan Turizm Haftasının 43. Yıl etkinlikleri İskenderun’da da coşkuyla kutlanıyor.

Turizm Haftası İskenderun'da Coşkuyla KutlanıyorWeb
TV

Gündem   A+a-

 Her yıl 15–22 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan Turizm Haftasının 43. Yıl etkinlikleri İskenderun’da Atatürk Anıtı`na çelenk sunumu ile başladı.
Yoğun katılımın olduğu törende İskenderun Turizm Derneği, İskenderun Teknik Üniversitesi ve İskenderun Turizm Danışma Bürosu çelenklerinin Ata’nın huzuruna sunulmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İSTUDER Başkanı Sabahattin Uygun yaptı.
Başkan Uygun, “Bu yıl 43.’sünü kutladığımız Turizm Haftası farklı kültürleri birbirine yakınlaştıran, bacasız sanayi olarak ekonomide önemli bir yeri olan, küresel olduğu kadar, ulusal anlamda da bir barış ve uzlaşı projesidir. Sahip olduğumuz zenginliklerimizi gün yüzüne çıkarmak, geleceğe en iyi şekilde taşımak ve tanıtmak, hepimizin görevidir. Bu bağlamda bölgede sektörün dinamikleri olarak, dayanışma içinde kentimize sahip çıkmalıyız. Bu sebeple her yıl kutladığımız hafta boyuncu İskenderun Millet Parkı’nda açılacak stantlar ve çeşitli etkinliklerle Turizm Haftası, şenlik havasında devam edecek. Hafta sonuna kadar halka açık kalacak stantların yanı sıra her gün çeşitli konser ve etkinliklerle kutlamalar şenliğe dönüşecek. Bu arada körfezde Yelkenci gençlerin, havada da Yamaç paraşütçülerinin gösterileri de kutlamalara renk katacak. 16 Nisan Salı günü saat 10.00’da İlçe Halk Kütüphanesinde Kitap sergisi açılacak. Öğleden sonra saat 14.00’te İSTE’nin ev sahipliğinde, dünyanın en iyi otel yazılım firması ‘Hotel Runner' ın profesyonel ekibi tarafından sunumu gerçekleştirilecek olan ‘Doğu Akdeniz Otelleri Teknoloji ile Dönüşüyor’ Konulu Konferansın adresi İSTE Merkez Kampusu Barbaros Hayrettin Konferans salonu olacak” dedi.
Daha sonra söz alan İSTE Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Dr Çağrı Saçlı da, turizmin önemine dikkat çekerek, “Turizm, ülkemiz ekonomisi ve sosyo kültürel yapısı için sadece destekleyici bir unsur olmasının yanı sıra lokomotif bir endüstri konumundadır” diyerek turizmin temsilcileri olarak görevlerinin farkında olduklarını ifade etti.
Yapılan konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezi folklor ekibinin gösterisi ile devam eden kutlamalar, protokol üyeleri ve katılımcıların İKEM Koleji ve Yükseliş Koleji’nin bando takımı eşliğinde, Ulucami ve Şehit Pamir caddesi güzergâhında yapılan Kortej yürüyüşü ile son buldu. Kortej yürüyüşünde katılan bisikletliler ekibi de oldukça dikkat çekti.
 
 
 
 
Turizm Haftası İskenderun'da Coşkuyla Kutlanıyor videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş