Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay İçmesuyu ve Arıtma Tesisinde “Performans Testlerine Başlandı”

Hatay İçmesuyu ve Arıtma Tesisi ile Hatay Merkez ve Samandağ ilçelerine bağlı 16 mahalleye

Hatay İçmesuyu ve Arıtma Tesisinde “Performans Testlerine Başlandı”

Yerel   A+a-

yılda 35,32 milyon metreküp arıtılmış içme ve kullanma suyu temin edilecek.
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) Hatay’a yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Hatay’ın İçmesuyu ve Arıtma tesisi sorununu çözüme kavuşturmak için yoğun şekilde çalışıyor. Hatay İçmesuyu ve Arıtma Tesisi ile Hatay merkez ve Samandağ ilçelerine bağlı 16 mahalleye yılda 35,32 milyon metreküp arıtılmış içme ve kullanma suyu temin edilecek. DSİ’nin Hatay’da yürüttüğü tarımsal faaliyetlerinin yanı sıra içme suyu ve arıtma tesisi çalışmalarına da ara vermeden devam ediliyor.
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün son derece önemli bir görevi ifa ettiğini belirten DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın,‘’ DSİ olarak insanın, toprağın kısacası bütün canlıların olmazsa olmazı olan Su’yu temin ediyor, bütün canlıların ihtiyacını gideriyoruz.
Bu kapsamda 81 İl İçme Suyu Eylem Planı”nı hazırladık. Bu plan çerçevesinde şehirlerimizin 2040-2050-2071 yıllarına kadar olan içme suyu meselesini çözüme kavuşturuyoruz. ’dedi.
Hatay İçmesuyu ve Arıtma Tesisinde önemli bir aşamaya gelindiğini belirten Genel Müdür Aydın, Arıtma tesisinde performans testlerine başlandığını açıklayarak, Hatay İçmesuyu ve Arıtma Tesisi ile Hatay merkez ve Samandağ ilçelerine bağlı 16 mahalleye yılda 35,32 milyon metreküp arıtılmış içme ve kullanma suyu temin edilecek. Bu önemli projede bugüne kadar; tüm binalar tamamlandı, filtre binası nozulların montajı ve havuzların basınç testleri tamamlandı. İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin en önemli aşamalarından olan ve işletmeye alınmadan önce yapılması gereken performans testlerine başlanıldı. Bu testlerinden bir ay sürmesi planlanmaktadır. Proje tamamlandığında günlük 123.000 m³ (Yıllık 35,32 hm³) ham su arıtılarak içmesuyu temin edilecektir. ’dedi.
Genel Müdür Aydın, ‘Son olarak bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ’dedi.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar