Skip Navigation Links

'Genç girişimci sayısı ve niteliği artmalı'

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, TOBB'un Genç Girişimciler Kurulu Kongresinde konuştu: 'Genç girişimci sayısı ve niteliği artmalı'

Ekonomi   A+a-

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, TOBB’un Genç Girişimciler Kurulu Kongresinde konuştu:
“Genç girişimci sayısı ve niteliği artmalı”

Genç girişimciler ayağının tozuyla Ankara’ya gittiler. İl Başkanı seçilen Çağrı Belibağlı başkanlığında genel kurula katılan Hataylı genç girişimciler, Anıtkabir ile Hatay milletvekillerini de ziyaret ettiler…

Genç girişimcilere hitap eden TOBB Başkanı ve Genç girişimciler Onursal Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Sizler, bölgelerinizin rol modeli olacaksınız. İşte bu sorumlulukla hareket etmek zorundasınız” dedi.

Antakya, Dörtyol, Erzin, Kırıkhan, Reyhanlı İskenderun’dan genç girişimci olarak TOBB’un Ankara’daki toplantısına katılan genç girişimciler, önümüzdeki süreçte verimli ve başarılı çalışmalar ortaya koyacaklarını ifade ettiler.

Genç Girişimciler Ankara’ya çıkarma yaptı

Hatay Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığına seçilen İskenderun Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Çağrı Belibağlı ve Başkanvekilleri Kazım Kuseyri ve İsmail Ulu başta olmak üzere Hatay’dan 25 kişilik grupla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genç Girişimciler Kurulu Kongresine katıldı. İskenderun-Antakya çekişmesini bir kenara bırakarak Hatay için güzel çalışmalar yapacaklarını belirten Belibağlı, Genç Girişimciler kurulu olarak Ocak ayının ilk haftası toplanarak çalışma gruplarını belirleyeceklerini ve yol haritasını ortaya koyacaklarını ifade etti. Hatay Genç Girişimciler Kurulu İl Başkanı ve İskenderun Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Çağrı Belibağlı, TOBB’un Ankara’da buluşturmasının önemine işaret etti. Belibağlı, “Genç Girişimciler genel kurulu ile Türkiye’nin genç girişimcileri ilk defa buluşturduğunu belirterek, genç girişimcilik zirvesi ile Hatay’ın dinamiklerini su yüzüne çıkaracaklarını söyledi.

1000 in üzerinde işadamı genç girişimci ve 78 İl Başkanı katıldı
Türkiye genelinden katılımcıların bulunduğu toplantıda yaklaşık 1000 işadamı genç girişimci başkan hazır bulundu. TOBB 1.Genç Girişimciler Kurulu Kongresi, TOBB Başkanı ve Genç Girişimciler Onursal Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve çok sayıda girişimcinin katılımıyla TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde yapıldı. Genç girişimcilere hitabeden konuşan TOBB Başkanı ve Genç Girişimciler Onursal Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Sizler Türkiye’nin bugünüsünüz, yarınısınız. Önümüzdeki dönemde bayrağı sizler teslim alacaksınız. Sizler emek verensiniz, üretensiniz, ülkeniz için fedakârlık yapan insanlarsınız. Sizler, bölgelerinizin rol modeli olacaksınız. İşte bu sorumlulukla hareket etmek zorundasınız” dedi.

“Genç girişimcilerin sayısı ve niteliği artmalı”
Girişimcilere yol gösterecek kurum ve alt yapıların ülkemizde hızla geliştiğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, bu gelişmenin de atıl kalan girişimciliği harekete geçireceğini ifade etti. Hisarcıklıoğlu, Burada, bizlerin üzerine önemli görevler düşüyor. Dünyada ve ülkemizde, genç girişimcilerin karşı karşıya kaldığı temel iki sorun vardır. Bunlar, piyasa içerisinde yeterli tecrübeye sahip olmamaları ve finansmana ulaşım sıkıntısıdır. Yapılması gereken, genç girişimcilerle, mevcut kurumlarımızın sahip olduğu bilgi, birikim, deneyim ve kaynakları bir araya getirmektir. Biz de, TOBB olarak, özellikle kadın girişimcilerimizin ve genç girişimcilerin sayısıyla niteliğinin artırılmasını ve örgütlenmesini son derece önemsiyoruz. İşte bu nedenle bu konuda önemli bir adım attık. Birliğimiz bünyesinde, Türkiye’nin 7 bölgesi ve 81 iline yayılacak altyapıya sahip, iki oluşumu, Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu’nu, hayata geçirdik” dedi.

“Korkularına esir olmayan bir Türkiye istiyoruz”
Çıktıkları yolda genç girişimcilere olan güvenini dile getiren Hisarcıklıoğlu, Cumhuriyetin kazanımlarının korunduğu, değerlerimize saygılı ve dünya standartlarında bir yaşam tarzı istedikleri, özgürlükler alanının genişlediği bir ülke talep ettiklerini belirten Hisarcıklıoğlu, güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir Türkiye özlemini dile getirdi. Vehimlere kapılıp, kendi yarattığı korkularına esir olmayan, kendine güvenen, 72 milyon nüfusu olan Türkiye’nin refah içersinde yaşayan bir ülke olmasını istediklerini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, genç girişimcilere güvendiğini belirterek “Bunu da hep birlikte çalışarak başaracağımıza inanıyoruz. Bu yolda, Sizlere güveniyoruz! İnanıyoruz! Gurur duyuyoruz!” diye konuştu.

“Hedef kadın üye sayısını artırmak”
TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı da yaptığı konuşmada, 81 ilin 78'inde teşkilatlandıklarını ve 1500'ü aşkın üyelerinin bulunduğunu belirterek, sadece 150 üyenin kadın üye olduğunu ve bunu gelecek yıl ikiye katlamayı hedeflediklerini söyledi.
Girişimciliğin, istihdam, rekabet ve refah açılarından önemli bir faktör olduğunu vurgulayan Ali Sabancı, istihdamda ortalama yaşı 29 olan Türkiye'de, 6 milyon 300 bin kadar işsiz bulunduğunu, kadınlar arasındaki işsizliğin daha yüksek olduğunu da bildirdi.
Türkiye'de 100 kişiden sadece 6'sının girişimci olduğunu belirten Sabancı, erkek girişimci sayısı 1,3 milyon iken kadın girişimci sayısının ise 80 bin düzeyinde kaldığını vurguladı.
Türkiye'de girişimcilik hakkındaki farkında’lığın artırılması gerektiğinin altını çizen Sabancı, ayrıca rol model sayısının artırılarak, girişimcilerin, toplumsal dönüşümde daha aktif rol alması gerektiğini ifade etti.
Ziyaretlerde genç girişimcilerin projeleri konuşuldu.
Hatay Genç Girişimciler Kurulu 21 Aralık 2009’da Adalet Bakanı Sayın Sadullah Ergin ,Hatay Milletvekilleri, S.Turan Çirkin,Orhan Karasayar , Gökhan Durgun , Fevzi Şanverdi’yi makamlarında ziyaret ederek Genç Girişimcilerin amaçları anlatıldı.Kurul üyelerinin ortak düşüncesi olan Girişimcilik Türkiye’nin sıkıntısı sermaye olduğunu ama girişimciliğin sermaye gerektirmediğini, girişimciliğin bir hayalperestlik olmadığını ve insanlara aşılamak gerektiğini Hatay Milletvekilleriyle paylaşan Kurul üyeleri amaçlarını Bakan ve Milletvekillerimize anlatıp destek istediler
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet