Skip Navigation Links

Maket, Yatırımcıya da Müteahhite de Güven Veriyor..

Armet Mimarlık'tan Mimar Gül Melek Akar ile İçmimar Çağrı Aytaş, İnşaat firmaları için maketin öneminin giderek arttığını söylediler.

Ekonomi   A+a-

Armet Mimarlık’tan Mimar Gül Melek Akar ile İçmimar Çağrı Aytaş, İnşaat firmaları için maketin öneminin giderek arttığını söylediler.
Akar ile Aytaş, mimari maketlerin, inşaat projelerinin satış hızı hakkında bilgi verirken, önemli maliyet indirimlerine de sebep olabildiğine de dikkat çektiler.
 
Maket, Yatırımcıya da Müteahhite de Güven Veriyor..
 
İnşaat firmaları için maketin önemi giderek artıyor. Mimari maketler, inşaat projelerinin satış hızı hakkında bilgi verirken, önemli maliyet indirimlerine de sebep olabiliyor. Maket sektörünün Hatay’daki tek adresi İskenderun Atatürk Bulvarı Belediye Sosyal Tesisi karşısında hizmet veren Armet Mimarlık, hazırladığı mimari maketlerle inşaat şirketlerinin işini kolaylaştırıyor.
Nasıl bir yatırıma para yatırdıklarını pafta üzerinde değil maket üzerinde görme imkanı bulan yatırımcılara sunulan maket kolaylığı, inşaat şirketlerinin satışının hızlanmasında büyük rol oynuyor.
Armet Mimarlık’tan Mimar Gül Melek Akar ile İçmimar Çağrı Aytaş, inşaat sektörüne sundukları hizmetle bölgede önemli bir açığı kapatıyorlar.
İnşaat sektöründe maketin önemine vurgu yapan İçmimar Çağrı Aytaş, “Bir projenin maketini yaptırmak, proje sahibi firmalara sadece projelerinin satışını hızlandırmak için önemli bir avantaj sağlamakla kalmaz. Aynı zamanda firmalar, inşaata başlamadan projeleri ile ilgili önemli maliyet tasarrufu sağlayacak yeni çözümler üretme imkanı bulabiliyorlar. Bu da inşaat firmaları açısından maketin bir satış argümanı olmasından ziyade zorunluluk haline gelmesi demek oluyor” dedi.
 
Maket yaptırmanın avantajlarına vurgu yapan Çağrı Aytaş, “Maket yapıldıktan sonra projede farkedilmiş bir hatanın ya da değişikliğin, projenin tamamlanmasından sonra farkedilmesi ve düzeltilmesi ya da değiştirilmesi ile kıyaslandığında, çok düşük oranda bir zarara yol açacaktır. Ayrıca satış argümanı olarak da maket önemli bir rol oynamaktadır. Günümüzde firmalar maket üzerinden satış yapmaya alıştıkları gibi müşteriler de maket üzerinden konut satın alır duruma geldiler” diyerek, sektörde önemli bir tasarruf ve kazancı bir arada sunmanın ayrıcalığını ortaya koydu.
 
Maket yapım süreleri hakkında bilgiler veren İçmimar Aytaş,
“Maket “terzi yapımı bir iş” olarak nitelendirilebileceğinden, süre projeye göre çok değişkenlik göstermektedir. Genel bir bilgi vermek gerekirse, 500 - 600 dairelik bir toplu konut projesinin ya da 50 - 60 villalık bir yerleşim merkezinin maketi beş kişilik bir ekiple 40-45 gün gibi bir sürede tamamlanabilir. Tabii projenin zorluk derecesi ve maketin ölçeği de, süreyi önemli ölçüde etkileyen etkenlerden. Maketin maliyetine baktığınızda, örneğin projenizin dış cephe rengini, maketi yaptırdıktan sonra değiştirmekle, projeyi tamamladıktan sonra değiştirmek arasındaki maliyet farkı arasındaki uçurum ve maketin yaratacağı katma değer açıkça ortaya çıkmaktadır” dedi.
 
Maketlerde artık ışıklandırmanın da çok fazla kullanılmaya başlandığını belirten İçmimar Çağrı Aytaş,
“Son dönemlerde ışıklandırılmış maketler çok fazla ilgi görüyor. Bu aslında maketin kullanım alanı ile çok ilgili. Satış amaçlı yaptırılan ve konseptine uygun projelerde ışıklandırma çok iyi sonuçlar veriyor. Biz de müşterilerimize böyle projelerde mutlaka ışıklandırma yapmayı öneriyoruz” dedi.
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet