Skip Navigation Links

Atakaş 35 Yıllık Deneyimini Paylaştı

Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş: 'Demokrasi Varsa Hür Teşebbüs De Vardır. Bu Memleket Varsa Biz Bir Varlığız, Yoksa Sıfır

Ekonomi   A+a-

Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş:
"Demokrasi Varsa Hür Teşebbüs De Vardır. Bu Memleket Varsa Biz Bir Varlığız, Yoksa Sıfırız"
"Tarihimizin Ve Kültürümüzün Verdiği Umut Ve Girişimci Ruh Ve Geleceğe Güvenle Bakmak Ülkemizin Sahip Olduğu En Büyük Zenginliktir"
Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, "Demokrasi varsa hür teşebbüs de vardır. Bu memleket varsa biz bir varlığız, yoksa sıfırız" dedi.
Atakaş, Körfez İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği (KİSİAD) tarafından MKÜ Mustafa Yazıcı Kültür Sarayı'nda düzenlenen "İşadamları Deneyimlerini Paylaşıyor" konulu konferansta, tecrübelerin en değerli hazine olduğunu söyledi. Atakaş, "35 yılı aşkın süredir iş yaşamının içinde olan bir yatırımcı olarak, birçok kriz, birçok siyasi istikrarsızlık, çalkantılar gördüm ve yaşadım. Bunların hepsinden, kendime göre bazı deneyimler ve birikimler edindim" diye konuştu.

İş yaşamına atılacakların öncelikle girişimci bir ruha sahip olması gerektiğini hatırlatan Atakaş, şunları söyledi: "Yatırımcıların istediği olmazsa olmaz koşullarından biri, ülkemizde siyasi istikrarın bozulmamasıdır. Yine önemsediğim konulardan birisi de, Türkiye'nin boş tartışma ve kutuplaşmalarla enerjisini boşa harcamayarak, bu enerjisini kalkınma ve büyümede kullanmasını sağlamaktır. Yatırım iklimini oluşturmuş, siyasi istikrarını sağlamış, komşularıyla sorunlarını çözmüş, demokratikleşmesini tamamlamış bir ülkede yaşamak, elbette ki hepimizin özlemidir. Bu ortamda, bölgemizin ve ülkemizin gelişmesi kaçınılmaz olacaktır. Türk insanı olarak Türkiye'nin zor dönemlerini yaşayarak birçok ekonomik ve siyasi belirsizliklere rağmen ülke olarak büyüyerek bu duruma geldik. Hala sorunlarımız bitmemiş olsa da sonunda başarılı olacağımıza inanıyorum. Tarihimizin ve kültürümüzün verdiği umut, girişimci ruh ve geleceğe güvenle bakmak, ülkemizin sahip olduğu en büyük kaynaktır."
Herkesin 'Demokrasi varsa hür teşebbüs de vardır. Bu memleket varsa biz bir varlığız, yoksa sıfırız' prensibini kafasına koyması gerektiğini ifade eden Atakaş, "Yaptıklarınızla yetinmeyin. Hiçbir konuda moralinizi bozmayın. Sorunlarla uğraşmayı zevkli hobiler, yarışmalar haline getirin ve asla yapmak istediklerinizden vazgeçmeyin" dedi.

Konferansın sonunda KİSİAD Başkanı Tamer Eker günün anısına Atakaş'a plaket verdi.
Konferansı Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakam Vekili ve Belen Kaymakamı Mehmet Öz, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Turgay Erdağ, çok sayıda sanayici ve iş adamı ile KİSİAD üyeleri izledi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet