Skip Navigation Links

Başkan Savaş' Artık Seçim Bitmiştir Hizmetlere Devam'

Başkan Savaş' Artık Seçim Bitmiştir Hizmetlere Devam'

Başkan Savaş' Artık Seçim Bitmiştir Hizmetlere Devam'Web
TV

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Hatay’ın ticaretine önemli katkıda bulunacak olan Antakya Mobilyacılar Sitesi’nin içme suyu şebekesi inşaatının temelini attı.
 
Yapılan törene Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, HBB Genel Sekreteri Nihat Tazearslan, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Antakya Mobilyacılar Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Doğru, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Seçim sürecinin bitmesiyle birlikte tüm seçilmişlerle hizmet devam etmek istediklerini vurgulayan Başkan Savaş, birçok iş sektörüne altyapı ve üstyapı olmak üzere destekte bulunduklarını belirterek, “iş dünyasında kim bir milimlik yurt dışına ihraç yapıyorsa, kim bir kişi daha fazla işe insan alıyorsa, kim Türkiye Cumhuriyeti’ne ekonomik katkı sağlıyorsa bizi mutlu ediyor. Çünkü pastada ne kadar dilimi büyütürsek Hatay’ımızın ve ülkemizin ekonomisi o kadar iyi olacak” dedi.
 
Hatay’ın huzuru ve hizmeti istediğine dikkat çeken ve hep birlikte sağlama yönünde görüş belirten Başkan Savaş, “Bunu sağlayacak bütün arkadaşlarımıza da kapımız, gönlümüz, projelerimiz ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin bütün imkanları açık. Mesele şu Hatay kazansın, ilçelerimiz kazansın.
 
“Bu Bizim İçin Büyük Bir Fırsat”
 
EXPO 2021 ile ilgili çalışmaların bittiğini ve bu çalışmalara daha da katkı sağlayacak birimlerin olduğunu belirten Başkan Savaş, detaylara yönelik tüm oda başkanları, kooperatifler ve çiftçi dernekleri ile bir toplantı yapacaklarını ifade ederek, “projeyi onlarla paylaşacağız, Hatay bu işten nasıl para kazanacak. Bizim artık gerçektende kaybedecek zamanımız yok. Hatay’ın ekonomide daha yukarılara çıkabilmesi için hepimizin kendine düşen görevi yapması lazım. Bu da bizim için gerçektende büyük bir fırsat.” dedi.
 
Erzin’den Yayladağı’na Hassa’dan Samandağ’ına kadar bütün kırsal bölgelerimizin kalkınması için herkes destekte bulunması gerektiğinin altını çizen Başkan Savaş, “Sizin sayenizde bugün dostlarımızla bu toplantıyı paylaştık. Buraya gelip esnafımı ve sanatkârlarımızı onurlandıran tüm dostlarımıza başkanlarımıza muhtarlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. En kötü günümüz böyle olsun. Artık seçim bitmiştir işimize koyulduk” ifadelerine yer verdi.
 
“14 Milyon 500 Bin TL’lik Yatırım”
 
Yapılan çalışmalara ilişkin teknik bilgiler veren Genel Müdür Çaparali, iş kapsamında 11 bin 90 metre polietilen boru döşeneceğini 1 adet 600 metreküplük içme suyu servis deposu, 1 adet derinkuyu terfi binası, 170 adet abone bağlantısı ve içmesuyu şebekesi sanat yapıları yapılması öngörüldüğünü belirtti.
 
 
Ayrıca Etüt ve Plan Dairesi Başkanlığı tarafından Mobilyacılar Sitesine 8 bin 500 metre kanalizasyon hattı, 3 adet terfi merkezi ve 9 bin 100 metre uzunluğunda yağmursuyu drenaj hattı yapıldığını belirten Çaparali, tüm bu imalatlar için toplamda 14 milyon 500 bin TL’lik yatırım yapıldığını ifade etti.
 
Genel Sekreter Tazearslan yaptığı konuşmada ise, Büyükşehir’in kapsamında olan yol ağını hizmet kapsamına aldıklarını ve istinat duvarı eksiklikleri de tespit ettiklerini ifade ederek, Altyapı çalışmalarının akabinde asfaltlama ve kaldırım çalışmalarına başlayacaklarını belirtti.
ATSO olarak Büyükşehir Belediye Başkanlığına Başkan Savaş’ın tekrardan seçilmesine çok sevindiklerini belirten Başkan Çinçin, “Sayın Lütfü Savaş burayı yaklaşık 1 yıl önce ziyaret ettiğinde kendi görev alanında olmamasına rağmen iç yolların asfaltlanmasından tutun temeli atılacak olan içme suyu projesinin ve alt yapı projelerini üstlenmiştir. Kendine Hatay’ın esnafı ve Hatay’ın yatırımcıları adına çok çok teşekkür ediyorum. Bu tür yatırımları hep birlikte cesaretlendirmek mecburiyetindeyiz” dedi.
 
Konuşmaların ardından protokol mensupları ve vatandaşlar, Antakya Mobilyacılar Sitesi’nin içme suyu şebekesi inşaatının temelini attı.
 
 
 
 
 
Başkan Savaş
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet