Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İTSO İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarına katıldı

İTSO Meclis üyesi İbrahim Açıkgöz İzmir Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarına katıldı.

İTSO İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarına katıldı

Ekonomi   A+a-

Doğal Taş sektöründe dünyanın önde gelen üç Organizasyondan biri olan Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknoloji fuarı İzmir’de düzenlendi.
İzmir’de 27-30 Mart tarihleri arasında düzenlenen fuara İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasını temsilen Meclis üyesi İbrahim Açıkgöz katılırken, Hatay bölgesinden de firmaların fuara katılım sağladığı bildirildi.
İzmir'deki fuara, 209'u yabancı bin 100'e yakın firma katılıyor. Fuarda, ağırlıkları 30 bin tona ulaşan bin 500 ham blok, yarı işlenmiş ve işlenmemiş doğal taşlar ile iş ve mermer makinaları sergileniyor.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, fuarın gelişimine paralel olarak Türkiye'nin doğal taş ihracatının arttığını, çok değerli Türkiye taşının tanıtımında bu fuarın önemli katkısının olduğunu söyledi.
İzmir fuarcılığının çok ciddi mesafe aldığını, kendisinden sonra gelecek kişilerin bunu daha ileriye götürmek zorunda olduklarını ifade eden Kocaoğlu, "Bugün bin 100 civarında katılımcıyla 25. kez kapılarını açan fuar, 5. Mermer Kongresi ve 2. Doğaltaş Forumu ile İzmir'de doğal taşın bayramı kutlanıyor." dedi.
En Fazla Mermer İhracatı Gerçekleştiren Ülke Türkiye
Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Özgür Volkan Ağar da sahip olduğu doğal taşların zengin renk ve desen çeşitliliği, farklı dokuları ve kalitesiyle Türkiye'nin dünyanın önde gelen ülkelerinden olduğunu ifade etti.
Türkiye'nin en fazla mermer ihracatı yapan ülke olduğuna dikkati çeken Ağar, "2018 yılında 150'den fazla ülkeye mermer ihracatı yapılmış olup dünyanın dört bir tarafında ürünlerimiz büyük bir memnuniyetle kullanılmaktadır. Ülkemizin dünya pazarlarındaki konumunun daha da güçlenmesi ve dünya pazarında söz sahibi olmasının da ileri teknolojilerle kaliteli, estetik ve markalaşmış ürünlerin ortaya çıkarılmasıyla mümkün olduğu açıktır." diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş