Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bölgemiz Güzellik Sektörü İçin Dev Adım

Ustalık belgesi sahibi olmak artık çok kolay

Bölgemiz Güzellik Sektörü İçin Dev Adım

Ekonomi   A+a-

 ilçemizde faaliyet gösteren Coşkun&Meral Kuaför, Meral Güzellik Salonu ve MEB Özel Meral Coşkun Güzellik Kursu sahibi Meral KARPUZ bölgemiz Güzellik sektörü için dev bir adıma imza attı. 2015 yılından itibaren bir çok meslek dalında zorunlu olan ve Haziran ayından itibaren güzelllik sektöründe de zorunlu olması beklenen Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları artık bölgemizde de yapılacak. Konuyla ilgili olarak antakya ve iskenderun ilçelerimizde görüşmeler yapan TESK-MESYEM Belgelendirme Müdürü Yıldız ÖZCAN ile işbirliği protokolü imzalayan Meral KARPUZ; 'Artık bölgemizde Mesleki Yeterlilik Sınavları yapilabilecek' dedi. 16 yıldır güzellik sektörü içerisinde bulunduklarını söyleyen Meral KARPUZ "Tecrübemizi MEB onaylı kursumuzda gençlerimize aktarırken aynı zamanda Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olmaları imkanı da tanınacaktır. Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olan gençlerimiz de Ustalık Sınavlarına katılmaya hak kazanacaktır.
 
USTALIK BELGESI SAHIBI OLMAK ARTIK COK KOLAY
Bilindiği üzere ustalık belgesi sahibi olmak için Çıraklık Eğitim Merkezine 4 yıl devam etmek gerekiyor. Ancak yeni yayımlanan yönerge ile 22 yaşını dolduran gençlerimiz için Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olanların doğrudan Ustalık Sınavlarına katılabileceklerini soyleyen Meral KARPUZ "Gençlerimizi ve belgesi olmayan tüm sektör çalışanlarının eğitimlerimize ve sınavlarımıza katılımlarını bekliyoruz" dedi.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
Nurettin 27 Mart 2019 Çarşamba
Şehrimize hayırlara vesile olur inşallah. Şehrimizin ciddi bir eksiğiydi. Sektörde istihdama da katkıda bulunacağına eminim.
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş