Skip Navigation Links

Başkan Güngör: ‘Siyasi Partiler Emekçi Mücadelesine Destek Vermelidir.’

Vatan Partisi belediye başkan adayları İskenderun Özçelik İş Sendikası Şube Başkanlığı ve Hatay İl Başkanlığını ziyaret etti.

Başkan Güngör: ‘Siyasi Partiler Emekçi Mücadelesine Destek Vermelidir.’

Politika   A+a-

Vatan Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yunus Özgür Yıldırım ve İskenderun Belediye Başkan Adayı Beşir Baysoy, İskenderun’da Özçelik-İş Sendikası Şube Başkanı ve Hatay Hak İş Başkanı Mehmet Güngür’ü sendika binasın ziyaret etti. Ziyarette Vatan Partisi yöneticileri ve sendika yöneticileri hazır bulundular.
Sendika ziyaretinde Sendika uzamanı ve Vatan Partisi İşçi Sendika Bürosu Başkanı Yıldırım Koç’un sendikalar ve işçi sınıfının mücadelesine ilişkin yazdığı kitaplar sendika yöneticilerine işçilere verilmesi için hediye edildi.
Özçelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör konuşmasında şunları dile getirdi:
“Vatan Partisi adaylarına ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Biz siyasi partilerimizin adaylarının ziyaretlerinden son derece memnunuz. Ziyaretlerinde sorunlarımızı anlatıyoruz ve çözüm önerilerini dinliyoruz.
Bizim işçilerimiz geçim derdinde, siyasi partilerimiz ise seçim derdindedir. Biz işçilerimizin yaşam kalitesinin yükseltilmesi için mücadele ediyoruz. İnsanlarımızın, dinleri ve inançları üzerinden bir düşünce üretilmesini doğru bulmuyoruz. Biz sağcı, solcu işçi yerine evlerine ekmek götürmesi için işçilerin emeklerine sahip çıkan bir sendikayız.
Bizim en önemli sorunlardan biri yaşa takılan işçilerimizdir. Bu yeni bir sorun değil, 1999 yılından bu yana sürmektedir. Yine meslek liseleri, çıraklık okulları geriye dönük borçlanamıyor. Yine bölgemizde metal sanayide çalışan işçilerimiz ağır sanayi kapsamına alınmamışlar. %10 İşçimiz ağır sanayi kapsamında ama bütün işçilerimiz aynı havayı soluyorlar. Yüksek derece ısının karşısında sen 65 yaşına kadar çalış diyoruz. Bunlar zaten 50 den sonra pert olurlar. Bizim işçilerimiz üzerindeki vergiler yüksektir, diğer taraftan fabrikaların çevreye verdiği zararlar ortadadır. Kanser vakaları ve işçilerimizin diğer sağlık sorunları ciddi boyuttadır.
Ben her siyasi görüşe saygı duyarım ama bizim birliğimizi ve beraberliğimiz bozacak siyasi görüşlere karşıyım. Değişik görüşten insanlar ortak platformda bir araya gelmesinden güzel ne olabilir?
Fabrikalarımız zarar ediyorsa, zor durumda ise sıfır zamma razı oluruz, ama kar ediyorsa o zaman karden de bize vermeniz gerekir. Her seferinde fabrika zarar etmez ki, güneş balçıkla sıvanmaz ki. Sendikalar ne kadar güçlü olursa, siyasetin kalitesi olur. Muhalefeti güçlü tutmak lazım. İktidarı daha fazla çalıştırmak için. Bizim görevimiz sendikalı işçi sayısın artırması gerekir. Yine sendikalar kendi arasındaki rekabete son vermelidir. Türkiye’de %10 sendikalı diğer %90 sendikasız, biz sendikalar %10 için kavga ediyoruz. Biz sendikalar bu tutuma son vermeli ve kendine uygun düşen bir yol haritası çizmelidir. Birilerin ekmeğine yağ sürmekten vazgeçmeliyiz. 1 Mayıs gibi işçi sınıfının bayramını ortak kutlamalıyız. Ben geleceğe umutla bakıyoruz ama sizlerden destek istiyorum.” dedi.
Vatan Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yunus Özgür Yıldırım ise şöyle devam etti:
“Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederim. Birçok fabrikanın kapandığını biliyoruz. Bu fabrika kapanmalarından ötürü yine emekçi kesim acı çekmektedir. Basından ve çevremizdeki işçilerden bu durumu öğreniyoruz. İktidar ve muhalefet partilerinin şu yönde bir politika belirlemesi lazımdır, işçinin ve emekçinin yönetimi ile krizden kurtarabiliriz. İşçiyi düşman olarak görmek çok yanlıştır. Onun yerine işçinin isteklerini Türkiye’nin bir çıkış noktası olarak görmek gerekir. Biz işçilerin verdiği mücadeleyi Türkiye’nin çıkışı olarak değerlendiriyoruz. İşçi mücadele vermeye başlamışsa önümüzde bir çıkış ve çözüm vardır. İşçi sınıfının ortak mücadelesi diğer kesimlerle birleşerek, bir çıkış yolu olabilir. Aynı zamanda sendikaların ortak bir işçi mücadelesine önderlik etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Hükümet borçlu, devlet borçlu, işçi borçlu, köylü borçlu ve belediyeler borçludur. Bizim ancak gerçek emekçileri hükümete ve belediye yönetimlere getirirsek, bir çıkış yolu bulabiliriz. Diğer partilerinde işçinin ve emekçinin mücadelesini bir öcü olmadığını kavraması gerekiyor, aynı gemide olduğumuzu bilmelerini istiyoruz.” dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet