Skip Navigation Links

“Türkiye Ulusal Ajansı” Destekli Şanlıurfa Gezisi

Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu koordinesinde yürütülen proje kapsamnda Şanlıurfa gezisi yapıldı.

“Türkiye Ulusal Ajansı” Destekli Şanlıurfa Gezisi

Kültür Sanat   A+a-

Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu koordinesinde yürütülen, Erasmus+ KA229 projeleri kapsamında Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Komisyonu tarafından hibelendirilen, “Surfing Our Roots, Köklere Yolculuk” projesi kapsamında, Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu’nda eğitim gören 35 öğrenci öğretmenleriyle birlikte, tarihin yeniden yazıldığı, peygamber şehri Şanlıurfa’yı görme fırsatı yakaladılar.
Tarih Yeniden Yazılıyor: Göbeklitepe
Projenin koordinatörlüğünü üstlenen Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu İngilizce öğretmeni Hanefi Zobar, gezinin amacının güzel ülkemiz Türkiye’de bulunan kültürel miraslarımızı, öncelikli olarak öğrencilerimize öğretmek ve bu sayede gelecek nesillere aktarmak olduğunu belirterek şunları ekledi; “2007 yılından beri okulumuzdan değişik il ve ilçelere öğrencilerimizle birlikte gezilere gidiyoruz. Daha önce de yine Türkiye Ulusal Ajansı destekleriyle , Nevşehir, Adana, Gaziantep ve Hatay illerine gezi düzenlemiştik. Yine köy muhtarımız sayesinde ücretsiz olarak Ankara’ya gezi yapmıştık. Bu kez farklı bir ilimizi görelim, yapılan keşif çalışmaları ile kalıntıların gün yüzüne çıkması tarihin yeniden yazılmasına vesile olan Göbeklitepe’yi , Zalim Nemrut’un hain planlarını alt üst eden ve yüce Allah’ın emriyle, Hz. İbrahim için suya dönüşen ateşi, balığa dönüşen odunları ile ünlü Balıklıgöl’ü, dünya da nesli tükenmiş olan ve sadece Birecik’te yaşayan ve büyük bir özenle korunan Kelaynaklar’ı, Mezopotamya’ya can veren Asi Fırat nehrinin güzel kızı Halfeti’yi, kısaca peygamberlere ev sahipliği yapan Şanlıurfa’yı gezelim dedik. Gezimiz çok verimli geçti. Öğrencilerimiz için bu kadar bilgiyi kitaptan öğrenmek yerine yerinde yaparak, yaşayarak ve görerek öğrenmeleri daha faydalı oldu. Turumuza katılan rehberimiz, öğrencilerimize bir çok bilgi aktardı.”
Konuşmasına, Türkiye Ulusal Ajansı’na teşekkürlerini sunarak devam eden ZOBAR; “ Projemizi, 2018-2020 yılları arasında uyguluyoruz. Geçtiğimiz ay, okulumuzdan 4 tane öğrencimiz ve 3 öğretmenimizle beraber Portekiz’e gitmiştik. Öğrencilerimiz Portekiz’de değişik kültürel faaliyetlerde bulundular. Portekizli arkadaşları ile birlikte derslere girdiler. İnşallah önümüzde Haziran ayında, yine 4 öğrencimizi ve 4 öğretmenimizi bu kez Hollanda’ya götüreceğiz. Dünya genelinde oluşan, dinler arası ön yargıyı kaldırabilmenin en güzel yollarından birisi, farklı dinlerde ki insanların birbirini tanıması olarak görüyorum. Ön yargılarımızı birbirimizi tanıyarak kaldırırsak, dünya barışının yeniden inşa edileceğini düşünüyorum. Projemizin asıl amacı kültürleri tanımak, ülkelerde ki kültürel mirasları keşfetmek. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.
Sırada Hatay Gezisi Var
Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu müdürü Hüseyin Dönmez , öğrencilerin geziden çok memnun kaldıklarını belirtti. 35 öğrenciden hiç birinin daha önce Şanlıurfa’ya gitmediklerini belirten Dönmez, “ Okulumuz bulunduğu mahalle itibari ile, şehir merkezine uzak bir noktada. Okulumuzda, öğrencilerimizin daha çok sosyal hayata adapte olabilmesi ve daha çok sosyalleşmesi için bir takım etkinlikler hız kesmeden devam ediyor. Bu gezi de, bu etkinlerimizden bir tanesi. Gezimiz Avrupa Birliği Erasmus+KA229 projemiz kapsamında tamamen ücretsiz yapıldı. Bu tür etkinliklerin tüm okullara yayılması en büyük temennimiz. Önümüzde ki aylarda mozaikleri ile ünlü, güzel şehrimiz Hatay’a da bir gezi planlıyoruz. Bu tür kültürel faaliyetlerde destekleri ile bize güç veren Türkiye Ulusal Ajansı’na teşekkür ediyorum. “ diye ekledi.
“Annemin Anlattıkları Gerçekmiş”
Şanlıurfa Balıklıgöl hikayesini, bugüne kadar annesinden dinlediğini söyleyen 7. sınıf öğrencisi Buse Korkmaz, “ Şanlıurfa’yı hep merak ediyordum. Bugün geldim, gördüm. Annemin anlattığı hikayelerin geçtiği yerleri gezmek paha biçilemezdi. Hepsi gerçekmiş. Ben öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. İlk kez arkadaşlarımla, şehir dışı bir geziye katıldım. Çok mutluyum.” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet