Skip Navigation Links

'Ulaşım projesi limanın kilit noktası olacak'

Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'den Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek'i ziyaret etti.

Ekonomi   A+a-

 
30 Aralık 2011 tarihinde İskenderun Limanı’nın işletme hakkını devralan Limak yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e nezaket ziyaretinde bulundu.
Ziyarette, Limak Yönetim Kurulu Başkanı ve Fenerbahçespor Kulübü 2.Başkanı Nihat Özdemir’e, Limak İskenderun Limanı Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bacaksız, Liman Genel Müdürü Oğuz Tümiş, Limak Holding A.Ş. Dış Ticaret Müdürü Fatih Çeçen eşlik etti.
Ziyarette konuşan Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, uzun zamandır atıl durumdaki İskenderun limanını, Türkiye’nin en büyük limanı yapmayı hedeflediklerini söyledi.
Limanın 16 aylık devir sürecinde, proje ve inşaat ekiplerinin limanı daha iyi duruma getirmek amacıyla çalışma yaptığını belirten Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, limanın modernizasyonu, makine ekipmanları, bir kısmın konteyner haline getirilmesi amacıyla yatırıma başlandığını ifade etti.
Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “İskenderun’u, ilçeye, Hatay iline, Gaziantep, Osmaniye, Kilis ve hatta Kayseri’ye kadar bu bölgeye faydalı olacak liman haline getireceğiz” dedi..
 
‘Liman yapılacak katkıyla diğer limanlara fark atacak’
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, İskenderun Limanı’nın doğal ve çok güzel büyük bir liman olduğunu söyledi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, şöyle konuştu: “Büyük İskender zamanından beri Ortadoğu’ya açılan kapı olarak görülüyor İskenderun. 1990 körfez krizinden sonra İskenderun Limanı atıl hale geldi. Krizden önce çok hareketliydi. Hatta Türkiye’nin vergi rekortmenini çıkarttı. İskenderun liman kentidir. Liman kentinin en büyük geliri limandandır.”
Son zamanlarda deniz taşımacılığı ve denizin çok büyük önem kazandığını, İskenderun’un da deniz, demiryolu ve havayoluna yakınlığının bu anlamda önemli olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Limak’ın da katkılarıyla diğer limanlara fark atılacağını söyledi.
 
‘Ulaşım projesi limanın kilit noktası olacak’
Liman kentlerinde surların daha çok limanı koruyacak şekilde yapıldığını anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Konteyner limanı olması ayrıca önemli. Taşımacılıkta farklılık başladı. Yeni imar planı yapıyoruz. Trafik ulaşım planı profesyonel ekip tarafından yapılacak. Sizin de önerinizle bu firmayla burayı birlikte şekillendiririz. Bunların bir araya gelmesi şans. İyiniyetli olmak böyle güzel tesadüfleri de çağırıyor. Ben buna inanıyorum” diye konuştu.
Limanın bu hali ile daha sonraki dönemlerdeki durumu arasında çok farklılıklar görüleceğini belirten Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Üç kademeli master planımız var. Birinci kademe hemen bir yıl sonra gözükecek. Onu takip eden bir yıl içinde ikinci kısmı, beşinci yıl sonrasında daha değişik kapasiteyle ortaya çıkacağız. Bizim için en önemli konu limana gelen malı veya buradan gönderilecek mal ya karayolu ya demiryolu ile gidecek. Ulaşım master projenizin de bizim limanın kilit noktası olacağına inanıyorum. Liman bugünkü liman olmayacak. Sizin gerçekten bu konuya önem vermeniz çok doğru. Bizde elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz” dedi.
 
‘Altyapı olmadan üst yapı tutmuyor’
Spora ve altyapıya çok önem verildiğini, altyapı olmadan üst yapının tutmayacağını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, bu bilinçle İskenderunspor’a çok güzel bir tesis yapılacağını söyledi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Sporda, bilimde, limanda, yolda her şeyde altyapı olmadan üst yapı tutmuyor. Biz bu bilinçle İskenderun Spor için çok güzel tesis yapıyoruz. Taşıma suyla değirmen dönmüyor. İskenderunspor ikinci lige çıkmış, taşıma su kesilince tekrar amatör kümeye düşmüş. İskenderun’u limanıyla, sporuyla çok güzel günler bekliyor” diye konuştu.
Limak Yönetim Kurulu Başkanı ve Fenerbahçespor Kulübü 2.Başkanı Nihat Özdemir de, İskenderunspor’un hak ettiği yere gelmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, konuklarına İskenderun’un eski ve yeni fotoğraflarından oluşan İskenderun albümü verdi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet