Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

‘Oryantiring Yarışları’ndan Renkli Görüntüler

İskenderun Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, İskenderun Kaymakamlığı ve İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda

‘Oryantiring Yarışları’ndan Renkli Görüntüler

Spor   A+a-

İskenderun’da düzenlenen ‘Oryantiring Yarışları’ renkli görüntülere sahne oldu.
Atatürk Anıt Alanı’nda yaklaşık 700 sporcunun katılımı ile harita yardımı ile yön bulmayı içeren ve zamana karşı yapılan bir spor olarak bilinen ‘Oryantiring Yarışması’nda, birbirleriyle kıyasıya mücadele eden öğrenciler oldukça keyifli anlar yaşadı.
Türkiye Oryantiring Federasyon Başkanı Hacer Akyüz, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, İskenderun İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ali Ferit Gündel, İskenderun KYK Muhyiddin İbn-i Arabi Erkek Yurdu Müdürü Mehmet Ali Yılmaz, bölge hakemleri ve il genelindeki 14 okulun katılımıyla düzenlenene etkinlikte, gruplar halinde yarışan öğrenciler kendilerine verilen haritalar eşliğinde 2 Km. alanda belirlenen rotada işaretli alanları bulmak adına yarıştı.
Amaçlarının sporcuların ormanlık alanda veya şehir içindeki bölgede daha önceden yerleştirilmiş hedefleri harita yardımı ile en kısa sürede bulmalarını sağlamak olduğunu dile getiren İskenderun İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ali Ferit Gündel, “İlçemizde farkındalık yaratmak adına İskenderun Gençlik Spor Müdürlüğü, İskenderun Kaymakamlığı ve İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda ‘Oryantiring (Yön Bulma) etkinliği düzenledik. Genç Kız-Erkek, Yıldız Kız-Erkek kategorilerinde toplamda Antakya merkez de dâhil olmak üzere 14 okulun katılımıyla düzenlediğimiz etkinlikte, gençlerin harita üzerine yoğunlaşarak yön bulmalarını sağladık. Hem dinamik, hem de zekâyı çalıştıran bir spor dalı olduğu için gençlerimiz açısından bu etkinliğin oldukça yararlı olduğunu düşünüyorum” dedi.
Türkiye Oryantiring Federasyon Başkanı Hacer Akyüz, “2,5 yıllık başkanlık dönemimde İskenderun’da böyle bir yarışı yapmaktan mutluluk duydum. Buraya gelmeden Urfa’nın dört ayrı ilçesinde Suruç, Halfeti, Eyyübiye ve Viranşehir’de yaklaşık 1000’e yakın öğrencimizle bu etkinliğimizi gerçekleştirdik. Sonrasında ayağımızın tozu ile İskenderun’a geldik. Federasyon olarak İskenderun’da böyle bir organizasyon gerçekleştirdiğimiz için çok keyifliyiz. İskenderun’daki öğrencilerin spora karşı bir yatkınlıkları ve bu yönde talepleri var. Bu branşla ilk defa tanışan sporcularımız bulunuyor. Yaklaşık 2 Km’lik bir alanda dört farklı kategoride bir yarışma gerçekleştireceğiz. Adıyaman, Kahramanmaraş ve bu bölgede bulunan hakem arkadaşlarımız gözetiminde yarışmamız gerçekleşecek. Yerelden talep geldiği noktada yerel ile buluşmaya her zaman hazırız” diye konuştu.
Dereceye giren öğrenciler ise böyle bir spor dalı ile ilk defa karşılaştıklarını ve çok beğendiklerini belirterek kupa ve madalya kazandıkları için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.
700 sporcunun zamana karşı kıyasıya yarıştığı ve yaklaşık 3 saat süren yarışma sonunda dereceye girenler öğrencilere kupa ve madalyalarını takdim eden İskenderun Kaymakamı İskenderun Yönden, etkinlikte emeği geçen tüm kurumlara teşekkür etti. Kaymakam Yönden’in yanı sıra, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, İskenderun İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ali Ferit Gündel, İskenderun KYK Muhyiddin İbn-i Arabi Erkek Yurdu Müdürü Mehmet Ali Yılmaz’da dereceye giren oryantiring sporcularına madalya ve kupalarını takdim etti.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş