Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Engelsiz Bir Arsuz İçin Elele Verdiler

Engelsiz Arsuz Derneği'nin düzenlediği gecede hedef ve vizyonunu bölge halkına tanıttı.

Engelsiz Bir Arsuz İçin Elele VerdilerWeb
TV

Arsuz   A+a-

Geçtiğimiz yıl faaliyete giren Engelsiz Arsuz Derneği, ilçede sayıları 2 bini aşan engellilerin sorunlarına çözüm üretmek için Ziraat Mühendisi Serhat Gökpınar ve arkadaşları tarafından kuruldu.
Engelli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla düzenlenen geceye Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, AK Parti Arsuz Belediye Başkan Adayı Necim Bozkurt, DSP Arsuz Belediye Başkan Adayı Cafer Özenir, CHP Arsuz Belediye Başkan Adayı Asaf Güven, ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, engelleri kaldırmak için derneğe desteğini ifade eden onlarca gönüllü katıldı.
 
Meclis Üyeleriyle birlikte Engelsiz Arsuz Derneği’nin gecesine katılan AK Parti Arsuz Belediye Başkan Adayı Necim Bozkurt, ilçede engelli vatandaşların hayatını düzenleyecek ve onları sosyal hayatta hak ettikleri şekilde yaşama tutunmalarını sağlayacak tüm proje ve uygulamaları hayata geçireceklerinin sözünü vererek, dernek başkanı Serhat Gökpınar ve yönetim kurulunu tebrik etti.
Gecede konuşma yapan Engelsiz Arsuz Derneği Başkanı Ziraat Mühendisi Serhat Gökpınar da yaptığı konuşmada, engelleri kaldırarak, yaşama sıkı sıkıya bağlı, üretimde yeri olan engelsizler topluluğu oluşturabilmeyi hedeflediklerini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: “Bizler Engellilerin sosyal yaşamdan uzak, kaderine terk edilmiş olduğunu gördük. Arsuz'da ki engelleri aşarak Engelsiz bir Arsuz yaratmak için yola çıktık. En büyük amacımız engellileri sosyal yaşama adapte edebilmektir. Yaşama sıkı sıkıya bağlı, üretimde yeri olan engelsizler topluluğu oluşturabilmeyi hedefliyoruz. Hem ülkemizde, hem de dünyada artık engelin çevreden kaynaklı sorunlar olduğu kabul görmüştür. Yani bizler bir yerden bir yere rampa ve asansör olmadığı için gidemiyorsak, sokakta kaldırımlar erişilebilir olmadığı için hareket edemiyorsak, toplu taşıma araçları bize uygun olmadığı için kullanamıyorsak, araçlarımız için ayrılmış otoparklara başka araçlar park ediyorsa ve biz ne yapacağımızı bilemez duruma düşüyorsak, işe girmek istediğimizde reddediliyorsak, insanların "sen bunu yapamazsın" cümlelerine maruz kalıyorsak, asıl engel burada demektir.
Yani asıl engel, hayatın her alanının erişebilir olarak düzenlenmemesi ve "sen bunu yapamazsın" şeklinde ortaya çıkan önyargılardır. Üstelik bizim bu taleplerimiz, sağlanmasını istediğimiz ayrıcalık ya da Iütuflar da değildir. Bunlar, herkesle birlikte eşit ve adil bir ortamda yaşayabilmemiz için gerekli düzenlemelerdir ve hem ulusal, hem de uluslararası yasalarda var olan haklarımızdır. Bizim en büyük görevimiz bu hakların en büyük savunucusu olmaktır.
 
Bunun ilk adımlarını atmaya başladık. Engellilerin ihtiyaçları doğrultusunda, hayırseverlerin yardımlarıyla tekerlekli sandalye, işitme cihazı gibi aletleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Şimdiye kadar derneğimize bağışta bulunan hayırseverlerimize çok teşekkür ederim. Derneğimizin kuruluşundan bu yana yanımızda olan ve desteklerini esirgemeyen Kaymakamımız Musa Sarı'ya çok teşekkür ederiz. Engelsiz bir Arsuz yaratmak istiyorsak herkes taşın altına elini koymalı. Engelliler toplumun aynasıdır. Engelli insanlarının sosyal hayattaki yerine bakıldığında, bir toplumun nasıl olduğu anlaşılabilir.”
 
Arsuz’da toplumun herkesimine verdiği hizmetin kalitesiyle, ürettiği projelerle gönüllerde taht kuran Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, engellilerin sorunlarınının çözümüne yönelik atılan adımların sonuç vermeye başladığını belirterek, daha yapılması gereken çok iş olduğuna dikkat çekti ve ekledi: “Başkanımız çok güzel noktalara temas etti. Engelli kardeşlerimiz için ne kadar çalışsak da ne kadar mücadele versek de azdır. Engelli kardeşlerimiz için son yıllarda çok ciddi mesafe katettik. Hem kamusal alanlarda eksiklerimizin, ayıplarımızın giderilmesi için hem de bilinçlendirme ve zihniyet anlamında toplum olarak da çok mesafe katettik. Engelliler için el ele güç birliği yapmamız gerektiğinin bilincine hepimiz ulaştık. Serhat kardeşimde bu davanın bir neferi olarak benim burada görev yaptığımdan beri azimle çalışıyor. Daha önce başka bir derneğin yönetiminde görev alıyordu, daha sonra bu derneği kurdu. Kendisinin, yönetiminin ve bütün projelerinin yanında olduğumuzu her etapta gösterdik. Birçok konuda beraber hareket ettik, etmeye de devam edeceğiz. Bu dava uğruna ne kadar mücadele verirsek biz kardeşlerimize borcumuzu ödeyemeyiz. Bu geceye destek vererek, güç katarak katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim. “
 
 
 
 
 
 
Engelsiz Bir Arsuz İçin Elele Verdiler videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş