Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ayhan Yavuz Hizmetleriyle Lütfü Savaş’a Fark Attı

5 yıllık hizmet süreci değerlendirildiğinde Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz hizmet noktasında

Ayhan Yavuz Hizmetleriyle  Lütfü Savaş’a Fark Attı

Politika   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a büyük fark attı.
Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, 2014-2019 yılları arasında, Kırıkhan’ın hayali olan Doğalgazı getirmesi ilçeye ve vatandaşa yapılacak en büyük hizmet olarak görülüyor. Yavuz, birçok belediyenin bünyesinde olmayan asfalt ve kilit taşı şantiyesini Belediyesine kazandırdı. Yavuz döneminde, 300 bin ton asfalt üretimi yapılarak 1.5 milyon m2 yas asfaltlandı. Kurulan kilit taşı fabrikasında üretilen kilit taşlarıyla 5 yılda 1 milyon m2 yol kilit taşıyla döşendi.
Yavuz, Kırıkhan’a içerisinde 3 adet sinema salonu, eğlence merkezi, toplantı ve kafeterya salonu bulunan Sosyal Tesisi kazandırdı. Yavuz, Kırıkhan genelinde 14 sosyal tesisi hizmete geçirdi. Kanal sokak çalışmasıyla çay yatağı çevresi halkın dinlenebileceği, yürüyebileceği bir alan haline geldi.
Çocuklar için Mesire alanında Çocuk köyü oluşturdu. Bunun dışında Osmanlı’nın yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılabilmesi için o günkü giysi, Pazar ve kültürünü oluşturan Osmanlı köyü projesini halkla buluşturdu.
Kırıkhan’da çocuk ve aileler için 24 parkı hizmete geçirdi.
Cumhuriyet Meydanında 15 Temmuz şehitleri abidesi oluşturuldu. Atatürk Anıtı Kırıkhan’a yakışır duruma getirildi, A. Türkeş Bulvarına kahraman Türk Mehmetçiğinin anıtı yerleştirildi.
2014 yılında 47 olan araç parkurunu aldığı 68 araçla 115’e yükseltti.
Kırıkhan Belediyesi hizmet binasını 1 kat yükseltti, dış kaplama ve iç dizayn ile Kırıkhan’a yakışır duruma getirdi.
Kırıkhan’a 4 mahalleye semt sahası kazandırdı.
Kırıkhan’ın geleceğine yönelik en büyük hizmeti kurduğu Gençlik Spor Kulübü oldu. 11 branş da 3000’e yakın çocuğumuz, gencimiz boş vakitlerini spor yaparak geçiriyor.
Kırıkhan’ın 50 yıllık sorunu olan çöp sorununu ortadan kaldırdı.
Kırıkhan’daki çocuk ve gençler için yüzme havuzunu ilçeye kazandırdı.
Hurdacılar sitesini faaliyete geçirerek, çevre kirliliğini şehir merkezinden kaldırdı.
Kırıkhan’a Kapalı Spor Salonu kazandırdı.
50 kişilik Nikah Salonu’nu halkın hizmetine sundu.
Araç muayene istasyonunun açılmasını sağlayarak sürücülerin çilesine son verdi.
Yeni Sanayi sitesinde 80 işyeri yapımını sağlayıp, esnaflara dağıttı.
Kurulan serada üretilen yılda 1,5 milyon fide ilçeye güzellik kazandırdı.
Kırıkhan Belediyesine ait arsayı tahsis ederek, Kırıkhan’a fakülte binasının yapılmasını sağladı. Fakültenin ilçede açılma yolu açıldı.
Fatih mahallesinde tapu sorunu olan insanların tapularını verdi.
Kanser tarama merkezinin açılmasını sağladı. Gezici Sağlık Merkezi oluşturdu.
Kırıkhan’da sosyal yaşamı farklı bir noktaya taşıyacak Kültür Han’ın ilçeye yapılmasını sağladı.
3,5 dönüm alan üzerine 3 katlı yapılacak Kapalı Semt Pazarı için kamulaştırmayı tamamladı, Projeyi bitirdi. Bu yıl içerisinde başlanıp, bitirilmesi amaçlanıyor.
Kırıkhan’ın çehresini değiştirecek altı 300 araç, üstü yeşil alan ve hükümet konağı olan Şehir Meydanı konusunda proje hazır. Yeni dönemde kazma vurulacak.
Kırıkhan’da sosyal aktivitenin gelişmesi için Off Road yarışı, Yamaç Paraşütü, Uçurtma Şenliği gibi etkinlikler düzenlendi.
Yaşlı ve mağdurlar için evde hizmet birimi oluşturuldu. 1000’e yakın vatandaşın ev temizliği ve kişisel bakımları yapılmaktadır.
Buna karşın, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın kazandırdığı 2 önemli hizmet var. Birisi, Su Arıtma Ünitesi diğeri ise Tır garajı.
Lütfü Savaş döneminde, mahallelerin mezarlık düzenlemeleri, yol çalışmaları ağırlık kazandı. İçme suyu sıkıntısına çözüm getiremedi.
Kırıkhan Belediyesinin kanal sokak çalışmasına karşılık yaptığı çay yatağı yolunda sınıfta kaldı. 2014 seçimleri öncesinde söz verdiği yol düzenlemesini tam 4 yılı aşkın süre sonra gerçekleştirdi.
2019 seçimleri 2-3 ay kala İnönü Bulvarında kaldırım ve yol asfaltlaması yaptı.
Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Hatay’ın Büyükşehir statüsüne dönüşmesi ardından hizmet alanı 16 mahalleden 73 mahalleye çıkmasına, İller Bankası İstihkakının yüzde 40’nın Büyükşehir Belediyesine aktarılmasına karşın Kırıkhan’a sayısız hizmet getirdi ve Büyükşehir Belediyesine hizmet noktasında fark attı.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar