Skip Navigation Links

İS-DER Yönetim Kurulu’ndan Başkan Deliveli’ye Uyarı

İskenderun Kültür ve Dayanışma Derneği (İS-DER) Başkanı İsmail Deliveli’nin yerel yönetim seçim sürecinde

İS-DER Yönetim Kurulu’ndan Başkan Deliveli’ye Uyarı

Gündem   A+a-

Belediye Başkan Adaylarına eşit mesafesini korumadığı gerekçesiyle Yönetim Kurulu Üyelerinin tamamı Başkan Deliveli’yi eleştiren bir basın açıklaması yayınladı.
İS-DER’in Kurucu Başkanı Nurettin Can, Kurucu Üyeleri Mehmet Bebek, Caner Başeğmez, Osman Can, M. Ali Öncel, Bahattin Uygun’un kamuoyuna yaptığı imzalı açıklamada ‘siyasilere yanlı davranıldığı’ gerekçesiyle derneğin kuruluş amacının dışına çıkıldığını belirterek kamuoyuna şu açıklamayı yaptılar:
“İS-DER İskenderun Kültür ve Dayanışma Derneğimiz, 2004 yılı Nisan ayında Arsuz Kale’den Karayılan beldesine kadar, kimlik aranmaksızın, İskenderun’da yaşayan ve İskenderunluyum diyen herkesle, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma anlayışı içerisinde, kültürel faaliyetlerde bulunmak üzere kuruldu.
Derneğimiz amaçları doğrultusunda, 10 yıl aktif çalışma ve etkinliklerde faaliyetini devam ettirmiştir. Hollanda İslam Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Ahmet Akgündüz Ermeni meselesi ve bağımsızlığı için çalışan, Özal’ın Siyasi Başdanışmanı Büyük Türk diye bilinen Enver Altaylı, Doğu Türkistan Lideri İsa Yusuf Alptekin’in devamı Genel Başkan Seyif Tümtürk, Ermeni Mezalimi ile ilgili Arslan Bulut, Büyük İsrail Projesi ve Kürdistan ile ilgili Prof. Dr. Yalçın Küçük, Suriye melesi ve Türkmenlerle ilgili Prof. Dr. Mehmet San, Çanakkale ve Doğu Karadeniz gezi turları ve birçok spor ve eğitim faaliyetlerinde bulundu.
Şehir, belde ve köy hizmetlerimiz ise, Ramazan ve Kurban Bayramlarında gıda ve giyim yardımı, Yeni Mezarlığı, Belediye ve Orman İşletme Şefliği katkıları ile ağaçlandırma, sel felaketinde günlerce belediye ekipleri ile yardıma koşma çalışmaları, Kızılay ile ortaklaşa yardım çalışmaları, Van depremi ile ilgili gıda, giyim ve nakti yardımlar, Suriye’den gelen sığınmacılara gıda, giyecek ve aynı yardımlar. Ayrıca tüm köylerimiz, belde ve belediye başkanlarımızla birkaç defa ziyaretle İskenderun sevgisi ve sevdalıları olarak tüm Sivil Toplum Kuruluşları ile istişare ve toplantılar yapılmıştır. İskenderun’un il olması ve taş ocaklarının kapatılması için imza kampanyası ile 5000’ne yakın imza toplanmıştır. Birkaç kez bayrak miting ve terörü protesto yürüyüşü düzenlemiştir. Bu etkinliklerde zamanın belediye başkanı Sn. Mete Aslan’ın maddi ve manevi destekleri inkar edilmez ölçüdedir.
Bu durum faaliyetler biz dernek yönetimi için, İskenderun sevgisi ve sevdası için üstlenilen Milli ve Manevi görev kabul edilmiştir. Ancak; 2014 yılından itibaren, derneğin amacından uzaklaşma ile şahsi, duygusal ve özellikle siyasi faaliyetlere yöneldiği, siyasilere taraflı olarak kucak açma ve ters düşme ile yemek ve kahvaltı verme işine dönüştüğü görülmüştür. Beraber olmamız gereken mevcut seçilmiş Belediye Başkanı ile ters düşülmüştür ve hizmet alınamamıştır. Oysa geçmişte Belediye Başkanımızla istişare edilmiş, Tüm Belde ve Belediye Başkanlarımızla görüşme ve toplantılar yapılmış, zamanın belediye başkanı Mete Aslan Fahri Başkan olarak karar alındı.
Belediye Başkan Adaylarının Derneğimizi ziyaretlerinde Başkan İsmail Deliveli bulunduğu halde Mete Aslan’ın ziyaretlerinde özellikle bahane ile bulunmaması ve dernek adına daha önce olduğu gibi, bu kez tarafgir olarak dernek adının, yerel basında ve sosyal medyada yer alması bizleri son derece üzmüş ve sağlanmış olan, İskenderun Birlik Beraberlik ve Dayanışması tehlikeye düşmüş olduğu görülmüş olduğundan, aşağıda imzası bulunan bizler, bu yanlış tutumu uyarı ve kınadığımızı, kişisel faaliyetlerin derneğimizin ilgisi ve bilgisi dışında oluştuğunu, tüm İskenderun ve sevdalılarına duyurmayı borç ve görev biliriz.”
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet