Skip Navigation Links

Yolbulan-Baştuğ'da Hedef: 4 Milyon Ton!!!

Yolbulan-Baştuğ Metalurji Sanayi A.Ş. Genel Müdür Çetin Kaya, ' Yolbulan Baştuğ Metalurji'nin hedefi 39'uncu sırada kalmak değil Türkiye'nin en büyük

Ekonomi   A+a-

4" height="325" alt="" src="/userfiles/cetinkaya b.jpg" />
Yolbulan-Baştuğ Metalurji Sanayi A.Ş. Genel Müdür Çetin Kaya, “ Yolbulan Baştuğ Metalurji’nin hedefi 39’uncu sırada kalmak değil Türkiye’nin en büyük ilk 20 şirketi arasına girmektir. “
 
Yolbulan-Baştuğ’da Hedef: 4 Milyon Ton!!!
 
Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Yolbulan-Baştuğ Metalurji Sanayi A.Ş., tedarikçileri ile çalışanlarına tesislerinde iftar yemeği verdi.
İftar yemeğinde konuşan Yolbulan-Baştuğ Metalurji Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Çetin Kaya, Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında 39’ncu olmanın mutluluğunu yaşarken, sadece çelik üreten tesisler arasında ilk 5 içinde olmanın gururunu da misafirleriyle paylaştı.
Yolbulan-Baştuğ Metalurji’nin hedeflerini de anlatırken oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Genel Müdür Çetin Kaya, “Yolbulan-Baştuğ Metalurji’nin hedefleri büyük. Hedefimiz sadece mevcut tesisteki üretimimizi geçen senenin %15 üzerine çıkartmak değil, bugün 2 milyon ton civarındaki sıvı çelik üretimimizi önümüzdeki senelerde biz 4 milyon tona çıkaracağız” dedi.
 
Yolbulan-Baştuğ’un geldiği nokta ve hedeflerini anlatırken heyecanı hissedilen Çetin Kaya’dan bir de sitem vardı. Yabancı yatırımcıları Türkiye’ye davet edip her türlü kolaylıklar sağlanırken yerli yatırımcıların önündeki bürokratik engellere dikkat çeken Çetin Kaya oldukça sitemli konuştu: “Aslında biz her yönü ile bu yatırımı yapmaya hazırız. Ancak şuan mevcut olan arazimiz, bu yeni yatırımları yapmamıza henüz yeterli değil. Bizim de zaten yaklaşık 2 senedir süren ve son aşamalarına gelmiş olan arazi genişletme çalışmalarımızın organize sanayi sınırlarının genişletilerek tarafımıza tahsis edilmesini beklemekteyiz. Aslında bizim bütün hedefimiz bu senenin son çeyreğinde kontratları imzalamak ve hemen sene başı ile beraber işlere başlamak şeklindedir. Ancak biliyorsunuz Türkiye de sanayicilik yapmak zor olduğu gibi yeni yatırımları yapmak, yeni alanları şekillendirmekte çok zor. Bizim ülke olarak yurt dışından birçok yabancı yatırımcıyı çağırmak ve getirmek için bir taraftan büyük çabalar sarf ederken, diğer taraftan da biz yanı başımızdaki yatırımlarla ilgili bürokratik işlemleri sonuçlandırmak için hep gereksiz zamanlar kaybediyoruz. Eğer bu zamanlar çabuklaşır ve arazi tahsisi ile ilgili işimiz tamamlanır tamamlanmaz bizde bu yatırımlara başlayacağız.”
Tesislerin üretimi, yatırımları ve hedefleri hakkında mesafirlere geniş bilgiler veren Çetin Kaya şöyle konuştu:
“Yolbulan Baştuğ Metalurji biliyorsunuz 2008 yılında yatırımlarına başladı. Yaklaşık 400 milyon dolar tutarındaki yatırımlarını 2 sene gibi çok kısa bir süre içerisinde tamamlayarak 2010 yılı içerisinde üretime başladı. Bu sene İstanbul Sanayi Odası’nın ilk 500 şirket sıralamasında Türkiye’nin 39’uncu büyük şirketi oldu. Şu an terasında iftar yemeği yaptığımız bu şirket Türkiye’nin büyük şirket sıralamasında 39’uncu şirket oldu. Sadece çelik üreten şirketler açısından büyüklük sıralamasına baktığımız zaman da Türkiye’nin ilk 5 sıradaki büyük demir çelik tesisidir. Üretim bakımından ilk 5 sırada yer alan şirketimiz bu senede geçen seneki hedeflerini aşmak için olan hızıyla çalışmaktadır.
Bu sene büyük bir ihtimalle geçen seneki üretim değerlerimizin %15’i ile %20’si arasındaki üzerindeki bir rakamla üretimi bitirmeyi hedefliyoruz.
Yolbulan-Baştuğ Metalurji’nin hedefleri büyük. Hedefimiz sadece mevcut tesisteki üretimimizi geçen senenin %15 üzerine çıkartmak değil, bugün 2 milyon ton civarındaki sıvı çelik üretimimizi önümüzdeki senelerde biz 4 milyon tona çıkaracağız. 4 milyon ton sıvı çelik üretimine çıkartırken aynı yerde sadece yarı mal üretmekle kalmayıp özellikle çeşitli özelliklerdeki çubuk haddehaneleri ile büyük kesit haddehanesi ile ve yassı üretimleriyle beraber katma değerimizi arttırmak ve nihayi ürün üretmek içinde yeni bir çok yatırımlar yapacağız. Yeni yatırımlarla ilgili çalışmalarımız da var hızı ile devam etmektedir. Yolbulan Baştuğ Metalurji’nin hedefi 39’uncu sırada kalmak değil Türkiye’nin en büyük ilk 20 şirketi arasına girmektir. Biz böyle bir şirketi oluşturmak için yönetim kurulu üyelerimiz ile, patronlarımızla diğer yönetici arkadaşlarımız ile her seviyedeki çalışanımız ile bunun mücadelesini burada veriyoruz. Sadece üretmek değil, en iyisini en güzelini üretmek ve ürettiğimizi her geçen gün daha yüksek hedeflere taşımakla uğraşıyoruz.”
.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet