Skip Navigation Links

İskenderun'un Kaderi 16 Eylülde Belli Olacak

DTO Başkanvekili Kadir Doğan: '16 Eylül'den Sonra Gülen Taraf İskenderun Olacak'

Ekonomi   A+a-

DTO Başkanvekili Kadir Doğan: “16 Eylül’den Sonra Gülen Taraf İskenderun Olacak
16 Eylül’de özelleşecek olan ve İskenderun için çok büyük bir öneme sahip olan İskenderun Limanı hakkında açıklama yapan İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanvekili Kadir Doğan ihaleye çıkacak olan İskenderun Limanının şu ana kadar 16 firmanın ihale için müracaat ettiğini ve ihale sonucu İskenderun Limanını alacak olan firmanın İskenderun Limanını konteynır limanı olarak kullanması zorunluluğu olduğunu belirtti.


Bütün gözler İskenderun limanında
İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanvekili Kadir Doğan yaptığı açıklamada “ İskenderun limanının bir önceki ihaleye göre çok daha fazla talebin olduğunu, talebin daha da çok artacağına inandıklarını ve İskenderun limanını alan firmanın yılda en az 400.000 konteynır kapasite haline getirecektir. Ayrıca Yıllardır atıl kalan ve eski iş makineleriyle çalışmakta olan İskenderun limanının tüm ekipmanları alan firma tarafından modernizasyonlaştırılacaktır. Böylelikle Limanımızda son teknoloji makineler kullanılacaktır. Bu da İskenderun Limanının en büyük tercih edilmesi olacaktı. Limanımız çalışmaya başladığı zaman İskenderun eski ve o canlı hareketli günlerine geri dönecektir. 16 Eylüle ertelenen İskenderun Limanının ihalesine şu ana kadar 16 firma istek yaptı. Daha 16 Eylül’e kadar çok var. Biz bu rakamın daha da artacağına inanıyoruz. Bir önceki ihalede sadece 4 firma istek vermişti, bu ihalede talebin çok olması tabii ki bizim için ve İskenderun için çok önemli ve mutluluk verici bir olaydır” dedi.

“İhaleyi alan firma limanı konteynır limanı olarak kullanmak zorunda”
İskenderun DTO Başkanvekili Kadir Doğan “16 Eylül’de yapılacak olan ihale daha önce yapılan ihalelerden farklı. Mesela daha önce ihaleyi alan kişi limanı istediği şekilde kullanabiliyordu. Fakat bu yapılacak olan ihalede ihaleyi kazanan firma İskenderun Limanını bir konteynır limanı olarak kullanmak zorunda ve Türkiye Cumhuriyeti içerisinde başka bir limana sahip olan bir firma İskenderun Limanındaki ihaleye teklif veremez. Ayrıca hem yılda 400.000 adet konteynırı İskenderun Limanına getirecektir, hem de İhalenin şartlarına göre büyük konteynır sahası oluşturmak zorundadır. Çünkü ihale şartlarına göre hareket edilmesi gerekiyor. Biz inanıyoruz ki 16 Eylül’de yapılacak olan ihale sonucunda gerek biz gerekse tüm İskenderun halkı çok mutlu olacaktır, çünkü sonuçta İskenderun kazanacaktır” şeklinde konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet