Skip Navigation Links

“SON KALE ÇANAKKALE” Fotoğraf Sergisi 29 Mart’a kadar açık kalacak

Sarı Zeybekler Derneği “Son Kale ÇANAKKALE” adlı sergiyi İskenderun Belediyesi Sanat Galerisinde halkın ziyaretine açtı.

“SON KALE ÇANAKKALE” Fotoğraf Sergisi 29 Mart’a kadar açık kalacak

Kültür Sanat   A+a-

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale Savaşı fotoğraflarından oluşan sergide bir konuşma yapan Sarı Zeybekler Derneği Genel Başkanı ve sergi sahibi Gazeteci-Yazar Nevzat Kurt “Geçilemeyen Çanakkale-1915” Fotoğraf Sergisinin şimdiye kadar açtığı 21 sergi olduğunu belirtti.
Kurt konuşmasının devamında;
”1915’te Çanakkale’de tarihimizin onurlu sayfalarından biri yazılmış, dünya; Türk’ün kahramanlığına, cesaretine ve onurlu direnişine tanıklık etmiş, teknik ve sayısal üstünlüğün savaşı kazanmak için tek başına yeterli olmadığını yaşayarak anlamıştır.
Çanakkale Savaşı, yüzyılın en büyük savaşlarından biri olup zannedildiği gibi sıradan bir savaş değildir.
Çanakkale, öyle bir mücadeledir ki, asırlardır yorgun düşmüş bir milletin, milli mücadelesinin önemli bir safhasını teşkil etmiş, Gelibolu’da Atatürk’ü milletin geleceğe ait vazgeçilmez önderi yapmıştır. Özetle Çanakkale Türk Ulusu için bir onur ve gurur abidesidir.
Türk halkının çok sayıda şehit vermesine karşın, Çanakkale’de gösterdiği üstün başarı, ulus olma bilincinin de tohumlarını atmıştır. Yurt içinden ve dışından farklı bölgelerden gelen insanlar, Çanakkale’de ortak bir ülküyle hareket etmiş, atalarımızın emaneti kutsal yurt toprakları uğruna seve seve şehit ve gazi olmuşlardır.
Ulu Önderimiz Başkomutan Atatürk ve silah arkadaşlarını, gözlerini kırpmadan asil kanlarını akıtan kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet, saygı ve gönül borcuyla anıyoruz.” dedi.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet