Skip Navigation Links

'Konut Fiyatlarının Yükselişi Talebi de Arttırdı'

Konut fiyatlarındaki inşaat maliyetlerinden kaynaklanan yükselişin talebi düşürmesi beklenirken, tam tersi bir sonuç ortaya çıktı ve konut satışlarınd

Ekonomi   A+a-

Konut fiyatlarındaki inşaat maliyetlerinden kaynaklanan yükselişin talebi düşürmesi beklenirken, tam tersi bir sonuç ortaya çıktı ve konut satışlarında artış gözleniyor..
 
“Konut Fiyatlarının Yükselişi Talebi de Arttırdı”
Ev sahibi olmak milyonlarca insanın hayallerini süslerken, inşaat maliyetlerinin yükselmesi konut fiyatlarına yansıdı.
İskenderun Zeki Emlak Danışmanlığı Yetkilisi Zeki Aytaş, “Yeter ki başımı sokacak bir evim olsun” anlayışının, sağlam, yatırım değeri yüksek ve kaliteli konut sahibi olmak anlayışına bıraktığını söyledi.
Yatırımcıların ve ev sahibi olmak isteyenlerin bilinçlendiklerini belirten Zeki Aytaş, inşaat maliyetlerinde ortalama yüzde 50 bir artış olmasının konut satışlarını düşüreceğini beklerken, tam tersi bir talep artışıyla karşılaştıklarına dikkat çekti.
Konut sahibi olmak isteyenlere uyarılarda bulunan Zeki Emlak Danışmanlığı Yetkilisi Zeki Aytaş, “ Son bir yılda inşaat maliyetlerinde yaşanan yüzde 50 ‘lik artıştan dolayı konut satışlarında düşüş beklenirken tam tersi artış bekleniyor.
Konut sektörünün özellikle 2010 yılı itibariyle yeniden büyüme trendi yakaladığını 2011 yılında da konut sektörü için gelişme son derece açık bir dönem olarak görülüyor.
Bugün insanların “başımı sokacak bir evim olsun “düşüncesinin yerini , nitelikli konut talebine bıraktığını ve bunun tüketicinin bilinçlenmesi ve ülkenin istikrarına bağlı olarak alım gücünde yaşanan artışla ortaya çıkmıştır.
Kentleşme artıkça konut ihtiyacı da artıyor. Kentleşmenin artması için kentsel dönüşümün gerekli olduğunu düşünüyorum.
Konut fiyatlarında artış yada düşüş beklentilerinin gerçekleşmesi için öncelikle konut fiyatlarının düşmesini öngörecek bir şeylerin olması lazım. İnşaat maliyetinin, işçiliğin ve arazi fiyatlarının düşmesi lazım ki, bir fiyat düşüşünden bahsedelim. Ayrıca demir, çimento fiyatları aldı başını yükseldi ,bu ortamda konut fiyatlarının düşmesini bekleyemeyiz.
Biz Gayrimenkul danışmanı olarak konut fiyatlarında herhangi bir düşüşün yaşanacağını beklemiyoruz. Tüketicinin de fiyatların düşmesini beklemesi de doğru değildir.”
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet