Skip Navigation Links

Herkes Prime Mall'a Akın Etti

Prıme Development, Türkiye'deki İlk Yatırımı Prıme Mall İskenderun'un Açılışını Yaptı

Ekonomi   A+a-


İskenderun’un ilk ve tek alışveriş merkezi Prime Mall İskenderun’da alışveriş başladı


Prime Development’ın Türkiye’de hayata geçirdiği ilk yatırımı olan ve Ağustos 2008’de temeli atılan Prime Mall İskenderun, 25 Ağustos 2010 Çarşamba günü hizmete girdi. Yaklaşık 100 milyon dolara mal olan Prime Mall İskenderun, bölgenin ilk ve tek alışveriş merkezi olma özelliğini taşıyor.

Aynı gün düzenlenen basın toplantısına Prime Development Yönetici Ortakları Dr. Philipp Von Wilmowsky ve Carsten Probst, Prime Development Genel Müdürü Dr. Artuğ Çetin ve Prime Mall İskenderun AVM Müdürü Arzu Özerdem katıldı.

Prime Deveploment Yönetici Ortağı Dr. Philip Von Wilmowsky, Türkiye pazarına Hatay
ve İskenderun’dan girmelerinin nedenini bölgenin Doğu Akdeniz’in yükselen bölgesi olmasına bağladı. Wilmowsky “Türkiye pazarına girdiğimizde geniş araştırmalar yaparak bölgelerdeki potansiyeli inceledik ve yatırımlarımıza Anadolu’dan başlama kararı aldık. Aradan geçen süre içerisinde ne kadar isabetli bir karar aldığımızı görüyoruz. Şimdi İskenderun bir alışveriş merkezi sahibi oldu. Bölgede yeni istihdam olanakları yaratan,
aynı zamanda yerel girişimcileri de franchise fırsatlarıyla tanıştıran önemli bir yatırım yaptığımızı ve açılışıyla birlikte yerel halkın da yaşamının içinde onlara değer katacak bir sonuç ortaya çıkardığımızı görüyoruz.” dedi.

Wilmowsky, “Alışveriş merkezi işletmeciliği konusunda da dünya çapında tecrübeye sahibiz. Alışveriş merkezi sektörü büyüme aşamasında. Her ne kadar İstanbul doymuş durumda olsa da, Anadolu’nun yatırıma ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

Wilmowsky, Prime Mall İskenderun’un, kentin yerel mimarisi ve doğal güzellikleriyle ustalıkla bütünleşeceğini belirterek, Prime Mall’un mimarisinde modern ve dinamik bir tasarım uygulandığını söyledi.

Prime Mall İskenderun’un % 91’i kiralandı
Prime Development Yönetici Ortağı Carsten Probst yaptığı açıklamada, Prime Mall İskenderun’da bulunan mağazaların % 91’inin kiralandığını belirtti.

Franchise Günleri bölgedeki yatırımcı için fırsatlar yarattı

Carsten Probst, Türkiye’de ilk kez Prime Development tarafından düzenlenen “Franchise Günleri” etkinliğinin bölgedeki girişimcilere büyük destek sağladığını dile getirdi. Franchise Günleri’nden sonra 20’ye yakın büyük markanın yerel bayi bulmasına aracı olduklarını
ve AVM’deki kiralamanın yaklaşık % 15’inin, franchise anlaşmaları tamamlanan bu 20’ye yakın marka sayesinde sağlandığını açıkladı.

Prime Mall İskenderun’a ayda 750 bin ziyaretçi bekleniyor
Prime Development Genel Müdürü Dr. Artuğ Çetin ise konuşmasında AVM projelerinin Anadolu’nun ekonomik yönden gelişmesine çok büyük katkıda bulunduğunu belirterek, İskenderun’daki Prime Mall yatırımlarıyla 2000 kişiye isdihdam sağladıklarını ve bunu da bölgedeki işsizliğin giderilmesinde önemli bir katkı olarak gördüklerini söyledi. Tüm bu süreçte özellikle yerel firmalarla çalışmayı tercih ettiklerini belirten Çetin, “şimdiden bölgede ekonomik bir canlanma gözlemleniyor. İskenderun’daki üretim ve ticaret firmalarıyla tanışıp, birlikte çalışmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Coğrafi olarak Suriye’ye yakın bir konumda olması nedeniyle Suriyeli ziyaretçilerin de alışveriş amacıyla Prime Mall İskenderun’a gelerek bölgeye finansal destek sağlayacağını düşündüklerini sözlerine ekleyen Dr. Artuğ Çetin, Prime Mall İskenderun’a ayda 750 bin ziyaretçi beklediklerini söyledi.

Prime Mall İskenderun Hatay’ın Sahnesi Olacak
Prime Mall İskenderun Alışveriş Merkezi Müdürü Arzu Özerdem, uygulayacak oldukları çok çeşitli aktiviteler, uluslararası üne sahip sergiler, özel temalı haftaların yanı sıra;
bölge sanatçılarının, el becerileri ve hobileri olanların eserlerini, koleksiyon objelerini sergileyebilecekleri bir buluşma ve paylaşma alanının alışveriş merkezi içinde hazırlandığını söyledi. Prime Mall İskenderun Alışveriş Merkezi’nin, Hatay’ın sahnesi olacağını söyleyen Özerdem; “Prime Mall İskenderun, sanatçıların, sanatseverlerin, el becerileri ve hobileri olanların ortak buluşma noktası olacak’’ şeklinde konuştu.

AVM’nin dış yüzeyinden ışık sisteminine kadar profesyonel bir danışman ekip tarafından plananan Prime Mall İskenderun, uluslararası standartlara göre tasarlandı. Toplam 86 bin metrekare inşaat alanı ve 35 bin 500 metrekare kiralanabilir alanı bulunan merkezde hipermarket, 8 salonlu sinema, toplam bin metrekarelik yemek alanı (food-court),
126 mağaza ve 3 katlı otopark yer alıyor.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet