Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ambulans ve Acil Sağlık Hizmetleri Eğitimi Hatay’da Başladı

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü Suriye Görev Gücü Başkanlığı koordinasyonunda Dünya Sağlık Örgütü tarafından desteklenen

Ambulans ve Acil Sağlık Hizmetleri Eğitimi Hatay’da Başladı

Sağlık   A+a-

SRD (Sosyal Refah Derneği) işbirliği ile Zeytindalı Harekât Bölgesi hastane acil servisleri ve hastane öncesi ambulans hizmetlerini geliştirmek, standart ve etkin müdahale oluşturmak amacıyla Ambulans ve Acil Sağlık Hizmetleri eğitimleri Antakya Anemon Otelde başladı.
10 gün Türkçe/Arapça teorik ve uygulama şeklinde sürmesi planlanan eğitimin açılış programında İl Sağlık Müdür Vekili ve Suriye Görev Gücü Başkanı Dr. Ümit Mutlu Tiryaki yaptığı konuşmada bu eğitimin bir başlangıç olduğunu ve Zeytin dalı Harekât bölgesinde verilen sağlık hizmetinin daha etkin ve standart uygulanması için tüm sağlık branşlarında eğitimlerin devam edeceğini belirtti.
Hatay İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Eğitmenleri tarafından, bölgede görev yapan 20 doktor ve hemşireye eğitici programı acil sağlık temel uygulamaları, erişkin ileri yaşam desteği, çocuklarda ileri yaşam desteği, travma durumlarında resusitasyon ve 112 acil sağlık sistemleri ve hasta sevk sistemleri konularında olacaktır.
Eğitimde kullanılacak sunumlar Türkçe/Arapça hazırlanmış olup eğitici kursunda ikisi doktor dört Suriyeli tercüman tarafından simultane çeviri yapılacaktır. Eğitici eğitimlerinden sonra Afrin ’de ilk planda Afrin Hastanesi ve diğer hastanelerin acil servis çalışanları ile bölgede görev alan ambulans ekiplerine yönelik 120 kişiyi kapsayan 3(üç) kurs düzenlenmesi, daha sonra eğitimin Zeytindalı, Fırat Kalkanı Harekât bölgeleri ve tüm Suriye’de yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.
Dünya Sağlık Örgütü ve Sosyal Refah Derneği işbirliği ile eğitimin desteklenmesi dışında eğitim maketi ve ekipmanları sağlanması bölgedeki ambulans ekiplerinden 12 tanesinin araç, teçhizat, yakıt, bakım onarım, personel giderleri ve iletişim için ambulans ve sağlık merkezlerine telsiz sağlanması hususları protokole bağlandı.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş