Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Finans sektörüyle sorunlar çözülmeli..

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Çağrı Belibağlı, piyasaların Eylül-Ekim aylarında duracağı tahminlerinin doğru çıktığını söyle

Ekonomi   A+a-

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Çağrı Belibağlı, piyasaların Eylül-Ekim aylarında duracağı tahminlerinin doğru çıktığını söyledi.
Türkiye’de büyük yatırımcı ile Kobilerin finans sektörü arasındaki iletişim noksanlığı giderilmediği takdirde piyasaların yeni çıkmazlar yaşayabileceğine dikkat çeken Çağrı Belibağlı,”Eğer Türkiye genelinde büyük yatırımcılar ve kobilerle finans sektörü arasındaki iletişim noksanlığı ve mesafe daha artacak olursa ki, veriler bunu gösteriyor, piyasalar çok ciddi çıkmazlara girecektir. Bu da irili ufaklı bir çok işletmenin kepenk indirmesi anlamına gelecektir. Bütün bunların sonucu olarak da, bugünlerde en çok ihtiyacımız olan siyasi istikrardan uzaklaşacağız” dedi.
IMF ile yapılacak bir anlaşmanın piyasalara ciddi nefes aldıracağı kanaatinde olduklarını belirten İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Çağrı Belibağlı, “Bölge ekonomisine bakacak olursak, demir piyasasındaki talep azlığı, yüksek maliyet, düşük mamül fiyatlarıyla üst üste geldiğinde tehlike sinyalleri vermektedir. Umudumuz, yarı mamül üreticilerimizin düğmeye basmasıdır. Bununla beraber; Finans sektörünün özellikle bölgemize önem ve ayrıcalık tanımasıyla suni de olsa bölgemize suni de olsa canlılık taşıyacağı inancındayım. Her ne kadar halkımızın önümüzdeki 10 yıllık geliri ipotek altına alınmış olsa da, konut kredisi faizlerinin düşmesi inşaat sektöründe elbette bir canlılık getirecektir. Biz ler de yakın zaman içerisinde üreteceğimiz ve talep edeceğimiz projelerle şehir ve bölge ekonomisine çok ciddi ivme kazandıracağımıza inanmaktayım” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş