Skip Navigation Links

İTSO Başkanı Yılmaz; “İstihdam Seferberliği Fırsatından Faydalanın”

İTSO’da Düzenlenen ‘İstihdamın Genişletilmesi İçin Yeni İş-Kur Teşvikleri’ konulu seminer yoğun ilgi gördü

İTSO Başkanı Yılmaz; “İstihdam  Seferberliği Fırsatından Faydalanın”

Ekonomi   A+a-

 İTSO ile İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası tarafından düzenlenen Hatay İş-Kur yetkililerinin sunu mu ile, ‘İstihdamın Genişletilmesi İçin Yeni İş-Kur Teşvikleri’ konulu seminer yoğun ilgi gördü.
İTSO Başkanı Yılmaz; “İstihdam Seferberliği Fırsatından Faydalanın”
Seminerin açılış konuşmasını yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Değerli Arkadaşlarım, bilindiği üzere İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak, güncel gelişmelerden üyelerimizin haberdar olmasını sağlamak amacıyla, birçok kurum ve kuruluşlarımız ile ortak toplantılar düzenlemekteyiz. Özellikle İŞKUR, SGK ve İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası ile devamlı olarak bilgilendirme toplantıları yaparak, bölgemize değer katmanın gayreti içerisindeyiz. Bu kurumlarımıza, değerli işbirliklerinden dolayı çok teşekkür ediyor, bu birlikteliğimizin devamını diliyorum. Hatırlayacağınız üzere 21 Ocak’taki TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından iş dünyasına, 2019 yılı istihdam seferberliği çağrısında bulunuldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu çağrısının ardından Hazine ve Maliye Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ve TOBB Başkanımız 15 gün boyunca yoğun çalışmalar yürüterek iş dünyasına can suyu olacak istihdam teşvikleri hazırladılar.
Bu teşviklere yönelik yasal düzenleme de süratle meclisten geçti ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 25 Şubat 2019 tarihinde TOBB Başkanımızın ev sahipliğinde Hazine ve Maliye Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ile Oda ve Borsa Başkanlarımızın ve TOBB Sektör Meclisi Başkanlarımızın katılımıyla “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası da başlatılmış oldu. 2019 yılı İstihdam Seferberliği kapsamında tacir ve sanayicilerimize 8 farklı teşvik programı sunulmaktadır” dedi.

İSMO Başkanı Yıldırım; “İstihdam seferberliğinde bizler de üzerimize düşeni yapacağız”

Ardından söz alan İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım ise; “Bizler bu memleketin evlatlarıyız. İstihdam Seferberliği uygulamasında bizlere düşen görevleri de en iyi şekilde yerine getirmek için çaba sarf ediyoruz. Müdürlerimizin ve yetkililerimizin bizlere verecekleri bilgiler doğrultusunda Teşvik uygulamalarını yerine getirmek için çaba sarf edeceğiz ve iş verenleri bu konuda aydınlatacağız, bilgiler sunacağız ve teşvik edeceğiz. Teşvik paketinin uygulanması adına biz de teşvik etmiş olacağız. Bu süreçte bir kişiye dahi faydalı olabilirsek, bir kişiye istihdam sağlayabilmek adına bir katkıda bulunabilirsek ne mutlu bizlere diyorum. İstihdam Seferberliğinin şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.
Yoğun katılımla gerçekleştirilen ‘İstihdamın Genişletilmesi İçin Yeni İş-Kur Teşvikleri’ konulu seminerde , İş-Kur Hatay İl Müdürü Ziya Yüksel ve SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal, katılımcılara detaylı bilgiler verdi. Seminerin diğer bölümünde ise Hatay Çalışma ve İş Kurumu İskenderun Hizmet Merkezi İş ve Meslek Danışmanı İbrahim Bağırsakçı sine vizyon destekli olarak sunumlarını gerçekleştirdi. Toplantının son bölümünde ise merak edilen sorular yetkili müdürler tarafından cevaplandırıldı.
Hatay İş-Kur yetkililerinin sunu mu ile ‘İstihdamın Genişletilmesi İçin Yeni İş-Kur Teşvikleri’ konulu seminere, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Meclis üyeleri, Hatay İş-Kur İl Müdürü Ziya Yüksel, SGK Hatay il Müdürü Hamit Bal, İskenderun İş-Kur Müdürü Mehmet Yüksel, İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım, İskenderun Esnaf Odaları Başkanı Erol Akın ve Esnaf Oda Başkanları, TOBBO Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Yeşim Ugutmen , Meslek mensupları ve İş insanları katıldılar.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet