Skip Navigation Links

SRAP Kapsamında 8 Çiftçiye Çapa Traktörü Verildi

Sosyal Riski Azaltma Projeleri (SRAP) kapsamında, dağlık arazide çiftçilik yapan ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan çiftçilerimiz için alınan 8 çapa t

Ekonomi   A+a-

88.imageshack.us/img188/265/kaymakamtraktrk1.jpg" />Sosyal Riski Azaltma Projeleri (SRAP) kapsamında, dağlık arazide çiftçilik yapan ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan çiftçilerimiz için alınan 8 çapa traktörünün dağıtımı İskenderun Kaymakamlığında yapıldı.
2009’un ilk aylarında 9 çiftçiye verilen çapa traktörlerinin ardından dün Kozaklı Köyünde yaşayan 8 çiftçiye daha İskenderun Kaymakamlığında çapa traktörü verildi. Toplam 8 yıl olmak üzere 2 yıl ödemesiz 6 yıl eşit taksitlerle çiftçilerin ödeme yapacaklarını dile getiren Kaymakam Horozoğlu; “Biz zor durumda kalan herkes için çaba harcıyoruz. Hiç kimse kriz var diye geri çekilmesin. Sosyal güvencesi olmayan ve proje üretip de bizlere başvuruda bulunan herkese yardımda bulunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Vatandaşlara iş ve aş vermeye devam edeceklerini de sözlerine ekleyen Horozoğlu; “Çiftçilere yönelik bu projemizde özellikle dağ köylerinde, meyilli arazide çapa yapabilmeleri amacıyla sosyal güvencesi bulunmayan, ailesinin geçimini sağlayamayan sekiz çiftçimize hem kendi toprakları için hem de köylüye yardım edebilmeleri için çapa traktörlerini aldık. Kanunlar, yasalar çıkar, önemli olan onu sonuna kadar takip edip bu tür projeleri vatandaşlarımıza kazandırmaktır. Bizde bunu yaptık, projelerimizi hazırladık, sonuna kadar takip edip en iyi şekilde İskenderun’a kazandırıyoruz ve kazandırmaya da devam edeceğiz” dedi.
Elinde mesleği olup da sermayesi olmayan tüm vatandaşları vakfa davet eden Kaymakam Cengiz Horozoğlu, onlara iş olanağı sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını da dile getirdi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet