Skip Navigation Links

Hatay Kadem İSTE’ de STEM kahve evi projesini hayata geçirdi

Kadem Hatay il başkanı Selma Tunç STEM kahve evinin gençlerin okul bilimlerini günlük yaşamlarına aktarmalarını,

Hatay Kadem İSTE’ de STEM kahve evi projesini hayata geçirdi

Eğitim   A+a-

yaparak yaşayarak öğrenmelerini, yararlı teknolojiye ulaşabilmelerini katkı sağlayacaktır.
Kadın ve demokrasi derneği KADEM Hatay şubesi tarafından İskenderun Teknik Üniversitesi içerisinde STEM kahve evi projesini hayata geçirdi
Gençlik ve Spor Bakanlığına ait Gençlik Projeleri Destek Programı tarafından desteklenen STEM Kahve projesi Hatay KADEM tarafından İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) de hayata geçirildi.
STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) Egitimi; teorik bilginin uygulamaya, ürüne ve yenilikçi buluşlara dönüştürülmesini amaçlayan, ögrencilerin fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik derslerinde öğrendikleri bilgileri bir bütünün parçaları olarak görmelerini sağlayan dünyada birçok ülkenin öğretim programlarına dahil ettiği bir eğitim yaklaşımı olan proje'nin koordinatörlüğünü ise Dr. Meltem Tufan yapıyor. Üniversite bünyesinde faaliyete geçen STM kahve evi merkezini ziyaret eden İSTE Rektörü Prof Dr. Türkay Dereli Dünyada hızla gelişen STEM modelin ve kültürünün Türk genç bireylerine sunulması ve bu kültürün günlük yaşamlarına adapte edilmesi Türk gençlerinin yenilikçi ve bilimsel bakış açılarını güçlendireceğini söyledi. KADEM Hatay il başkanı Selma Tunç ise STEM kahve modelinin gençlerin zihinsel süreç gelişimini, girişimciliği ve ürün geliştirme becerilerini destekleyen bir uygulama olduğunu belirtti. Tunç " STEM eğitiminin gençlerin günlük hayatına bütünleştirmeye, teorik bilgilerin uygulamaya, ürüne ve yeni buluşlara dönüştürülmesine olanak tanıması açısından oldukça önemlidir. STEM eğitimleri dünyada iş gücü niteliğinin artırılmasını sağlamak için gerekli stratejilerden olan deneme ,yanılma, yaparak öğrenme, sorgulama, araştırma yapma ve buluş yapma gibi davranışların geliştirilmesini sağlar. Bu da işgücü piyasasında, üretim, AR-GE, inovasyon, teknik altyapı ve süreç geliştirme ve nitelikli işgücü açığının kapatılmasına hizmet edecektir. Bu projenin gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet