Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bu Kulüpte İŞ var!

İSTE-İŞKUR işbirliği ile yürütülen İş Kulüpleri projesinin tanıtımı, İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda

Bu Kulüpte İŞ var!

Eğitim   A+a-

İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları Özgün Durgun ve Eren Aslan tarafından yapıldı. Etkileşimli olarak yapılan ve yoğun ilgi gören programa, İSTE İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazif Çalış ve İŞKUR İskenderun Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Yüksel de katıldı.
Etkinlik kapsamında yaptığı konuşmasında İş Kulüpleri Projesi’nin detaylarına değinen İş ve Meslek Danışmanı Eren Aslan, “İş Kulüpleri Projesi’nin temel amacı, çalışmak isteyen herkese göre bir iş olduğu fikrinin yaygınlaştırılmasıdır. Üniversite öğrencileri dahil ilk kez iş hayatına atılacaklar, işini değiştirmek isteyenler ve dezavantajlı grupların yeni bir iş bulmalarını kolaylaştırmayı, bu anlamda bilgilerini artırmayı ve özgüvenlerini yükseltmeyi, onlara motivasyon ve yöntem desteği vermeyi amaçlayan bir proje yürütmekteyiz. Bu program kapsamında, katılımcıların iş arama motivasyonlarını arttırmak, işgücü piyasası kavramları hakkında bilgilendirmek, iş yaşamına ve hayata bakış açılarını netleştirmek, kendileri hakkında farkındalık oluşturmak ve eleştirel düşünmelerini sağlamak, gerçekçi ve planlı bir iş arama sürecini organize edebilecekleri iş arama becerilerini geliştirmek için faaliyetler yapıyoruz. 4 gün süren eğitim programımızda; ilk gün tanışma, bireysel görüşme ve kişilik testleri, 2. gün iş arama kanallarının öğretilmesi, 3. Gün özgeçmiş türleri ve uygulaması, beden dili ve iletişim uygulaması ve 4. Gün ise mülakat türleri ve telefonla görüşme uygulamalarını deneyimlemeleri sağlandıktan sonra, kariyeriniz için ‘artık iş aramaya hazırsınız’ diyoruz. Eğitim sonunda kişiler kurumumuz tarafından onaylı birer katılım belgesi almaya hak kazanıyorlar. Çalışmalarımıza başlarken grup oluşturup gruba özel program hazırlanmasına, bilgi-beceri-yetkinlikler analizi yapıldıktan sonra öğrenme ekipleri oluşturularak akran çalışmaları oluşturularak bireysel çalışmalara, canlandırmalara alternatif faaliyetlere ve kulüp mezunlarını izlemeye odaklı bir program uyguluyoruz” diyerek, sözü İş ve Meslek Danışmanı Özgün Durgun’a bıraktı.
Özgün Durgun; “Dileyen herkes İş Kulübüne katılmak için başvurabilir. İsteğe bağlı olarak üyelerin ihtiyaçlarına yönelik en az 6 en fazla 10 kişilik homojen gruplar oluşturulur. Bir haftalık zaman diliminde, grubun ihtiyaçlarına göre 3 ya da 4 günlük kapsamlı eğitimler uygulanacaktır. Tüm Türkiye’ye yayılacak olan bu proje İskenderun’da pilot olarak uygulanıyor. Hatay iş gücü piyasasında ağır bir rolü olduğu için bir hizmet merkezi olarak İş Kulübü kurulması İskenderun’la ilk olma özelliği taşıyor. Yedi yıldır yürüttüğümüz bu projede beş bine yakın iş arayanla görüşme fırsatımız oldu. Sizlerin ne kadar ağır bir yükü omuzlarınızda taşıdığınızın farkındayız. Kaybedecek vaktimiz ve yanlış anlaşılacak CV’ler yollamaya hakkımız yok. İşverenlerin yaptığı mülakatlar sizleri en son test edecekleri yerdir. Hangi adımları izleyerek iş bulacağınızı bizimle birlikte gerçek anlamda öğreneceğinizi umuyoruz. Eski usul öz geçmiş teknikleri artık geçerliliğini yitirmiş durumda. Serbest piyasa şartlarında geçerli olan formatları öğreterek, işi yanlış bir CV nedeniyle kaybetme riskinizi ortadan kaldırıyoruz. Bu bağlamda, 18. İş Grubumuzun eğitimini tamamlayarak uğurladık. Her çalışmamızda aldığımız geri dönütler bizleri doğru yolda olduğumuz konusunda motive etti. Bu yolda sizlerle daha sağlam adımlar atacağımız projelere devam etmekten mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar