Skip Navigation Links

“Övündük Çok Amaçlı Sosyal Tesis ve Taziye Evi” Açılışı Gerçekleşti

Karaağaç- Övündük Mahallesindeki “Çok Amaçlı Sosyal Tesis ve Taziye Evi” açılışında konuşan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha,

“Övündük Çok Amaçlı Sosyal Tesis ve Taziye Evi” Açılışı Gerçekleşti

Arsuz   A+a-

Arsuz’a en iyi şekilde hizmet etmek için çok çalıştıklarını ifade etti.
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın yanı sıra açılışa, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, CHP Hatay Eski İl Başkanı Servet Mollaoğlu, CHP Hatay İl Başkan Vekili Kamil Atay, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Bölgenin Kanaat Önderleri, Muhtarlar, Hayırsever İş Adamları ve bölge halkı katıldı.
Arsuz belediye başkanlığı döneminin son ayına girdiğini belirten Başkan Culha, “Tabi biz normal bir belediye teslim almadık. Biz kurucu belediye başkanlığı görevini üstlendik. İlçemizin 26 mahallesi köyden geldi, 8 mahallesi belediyeydi. Ne belediye olan 8 mahallemiz şehirleşmiş durumdaydı, nede köyden gelen mahallelerimiz şehir konumundaydı. Hem bunları şehre hazırlayacaksınız hem de birçok sorunla boğuşacaksınız. Bir yandan devletin süreklilik ilkesinden yola çıkarak bazı belde belediyelerinden gelen borçlar, bir taraftan yeni ilçe oluyorsunuz ama metropol ilçe belediyesi oluyorsunuz. Yani büyükşehir belediyesinin ilçe belediyesi oluyorsunuz. Belediye hizmetlerinde sadece siz yetkili değilsiniz. Bizler hazır kurulmuş yapısıyla, personeliyle, araç parkıyla kurulan bir belediye devir almadık. Bazı mahallelerimiz belediye, bazı mahallelerimiz köy olmak üzere dağınık ve çok geniş bir coğrafya aldık. Her tarafı kırsal bir alan devraldık. Belediye hizmetlerinin yüzde 83’ü büyükşehir belediyesi tarafından yapılıyor. Sadece yüzde 17’si ilçe belediyesinin görev ve sorumluluk alanı içerisindedir. Zaten bu dağılıma göre belediyenin bütçeleri ayarlanıyor. Yaptığınız hizmetlere göre gelirinizi ayarlıyor. Bu kısıtlı imkânlarla kentimize hizmet üretmeye çalıştık.
 
 
 
“Bizler Arsuzu Bir Bütün Olarak Ele Alıyoruz”
Bizler arsuzu bir bütün olarak ele alıyoruz. Elimizi vicdanımıza koyarak, o mahallenin aciliyeti, ihtiyacı temelinde hareket ettik. O mahallenin oyu temelinde değil, ihtiyacı temelinde hareket ettik. Bu bağlamda çok proje ürettik. Ben buradan geçmişte görev yapan belde belediye başkanı arkadaşlarımı saygıyla anıyorum. 30 yıllık belediyelerde böyle bir sorundan haberdar olmamışlar veya olmuşlar ama oraya el uzatmaya değil, oraya bakmaya yürek koyamamışlar, o cesareti koyamamışlar.
Bizler, konu Arsuz halkıysa bedenimizi koymaya hazırız, hazırdık ve koyduk. Birçok sayıda mülk sahipleri bize katkı sundular. Ama burada da o dönemin Kaymakamı Sayın Fatih Baysal’a ve dönemin Valisi Ercan Topaca ’ya teşekkürü sunmayı bir borç biliyorum. Çünkü oradaki mülkün ağırlıklı bölümü kurumlara aitti. Ve beni şikâyet ettiler. Sayın valimiz ve kaymakamımız ciddi destek sağladılar. Ondan cesaretle o sahil yürüyüş yolunu açtık.
Nazım Culha Karaağaca bir şey yapmadı, bir çivi çakmadı, taş üstüne taş koymadı dediler. Benim bireylerle sıkıntım yok, benim gerçeklerle sıkıntım var. Ben mühendis adamım. Ben sayılarla uğraşan, sayısal gerçekler dışında hiçbir gerçeği kabul etmeyen biriyim. Arsuz belediyesinin karaağaçta gerçekleştirdiği ilk proje Karaağaç Semt Pazarıdır. Hatay’da tektir, belki bölgede tektir. Yüz metre ilerde bir spor kompleksi var. O spor kompleksi taş üstüne taş değil mi? O tesis değil mi? Şarkonak - Nardüzü köprüsü, buradan yine başkanlarımı anmak istiyorum. Bazıları hakkın rahmetine kavuştu, rahmetle anıyorum. 2 belediye 4 başkan bir köprüyü yapamadı. Bizim döneme nasip oldu o taş değil mi?
“Herkes İşine Baksın”
Burada Karaağaçspor yöneticilerine bir başlık açmak istiyorum. Nazım başkan Karaağaçspor yardımcı olmadı. BAL liginde oynayan güzide kulübümüz Arsuz Karaağaçspor, Arsuz Belediyesi spor sahası yaptı diye satın alındı. Biz görevdeyken spor sahası yaptık, bir cazibe oluşturdu. Oradan yola çıkarak Karaağaçspor yöneticisi arkadaşlarımız BAL liginde oynayan İskenderun 1967 Sporu satın aldılar. İsmini değiştirerek Arsuz Karaağaçspor
oldu. Bu bizim için bir onurdur bir şereftir. Biz göreve geldiğimiz günden beri başta Karaağaçspor kulüplerine ve ilçede bulunan bütün spor kulüplerine gücümüz ve yasanın el verdiği oranda katkıda bulunduk. En büyük oranı Karaağaçspor ’da her kategoride oynayan sporcu kardeşlerimize verdik. Belediyenin bütçesi babanızın çiftliği değildir. Ayrıca Arsuz Karaağaçspor’a Sayın Kaymakamım başta olmak üzere birçok arkadaşımıza gittik ve para topladık. Bize yardımcı olmadınız diyenlere söylüyorum, kayıtlara bakın. Ama eğer siz spor kulübü yönetmeyeceğiz belediye yöneteceğiz iddiasıyla bunları yaptıysanız, bende size derim ki herkes işine baksın.
Karaağacın elektrik anlamında çektiği ızdırabı burada yaşayan vatandaşlarımız kadar iyi biliyorum. İlk geldiğimiz yıl başta Enerji Bakanı olmak üzere, enerji ile ilgili bütün kurumlarla iletişime girip enerji ile alakalı sıkıntılarını çözdük. Bizler sadece yetki alanımızla ilgili konularla ilgilenmedik. İster yetkimizde olsun, ister olmasın bu kenti ilgilendiren sıkıntılar var ise bu sıkıntıların kaynağına giderek, orayla ilgili ciddi çalışmalar yaptık. Arsuz bir bütün yapılmakta olan doğalgaz projesi kapsamında değildi. Biz görüşmelerle projeye dâhil ettirdik. Elektrik sorunlarını çözdük, Türk Telekom’la ilgili sıkıntıları çözdük, Devlet Su İşleri ile ilgili sıkıntılar, dere ıslahı ile ilgili sıkıntıları çözdük.
Çok önemsediğim iki projeden biri olan altyapı projesi, bir HATSU projesidir, Büyükşehir projesidir. Bizler bu konuyla alakalı her hangi bir sorun yaşamamak adına gece gündüz bu projenin takibini yaptık. Bizim ekibimiz sürekli bu projenin içindeydi. Karaağacın en önemli sorunu altyapı sorunuydu ve bunu yakinen biliyorum. Biz bu yola çıkarken biz bu insanlara söz verdik ve çalışma başladı. Buralara kolay gelinmedi. Ben çok mutluyum. Her ne kadar devam edemeyeceksek de, en azından Nazım Culha döneminde başladı. Ben sözümde durdum ve bu altyapı Nazım Culha ile anılacak.
“Ben Zembille Gelmedim”
Değerli arkadaşlar; ben deneyimli bir siyasetçiyim.42 yıldır bu parti de bir geçmişim var. Ben zembille gelmedim, sepetle gelmedim. Benim bu partide, bu halkta, bu şehirde emeğim var. Ben emek platformunda, demokrasi platformunda hep varım. Dolayısıyla görev süremin 5 yıl olduğunu iyi biliyorum. Ama ne yazık ki bu söylediğim olması gerekendi. Bu süreç normal işlemedi. Bu aday adaylığı sürecinde aleyhimde bir algı oluşturuldu. Özellikle bu algı karaağaç menşeli. Bu algıda halk yoktur. Şimdi bunu daha iyi görüyoruz. İftira temelinde, yalan dolan, gerçekle alakası olmayan bilgiler, hatta belgeler üretilip büyükşehire ve genel merkeze iletildi. Bunun kuryeliğini yapan insanlar var. Ben bu sahtekârları önce allaha, sonra sizlere havale ediyorum. Fitne fesat temelinde olan hiçbir iş hiç kimseye hayır getirmez.
Şimdi benim yıllardır tanıdığım Ziroğlu ailesi ve sevgili müteahhidimiz Yılmaz Akbay’a teşekkür ediyorum. Onlar bu binayı yaptı diye hayırsever olmadı hep hayırseverlerdi. Bizlerde karaağaç mahallemizde taziyelerde, etkinliklerde birtakım sıkıntılar yaşıyorduk. Çadır kültürü vardı. Çadır kültürü sıkıntılı bir kültürdür. Bu açığı kapatmak ve bu etkinliklerin bu mekânlarda yapılabilmesi için ricada bulunduk ve bizi kırmayarak, gönüllülük temelinde yaptılar. Kendilerine huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bu tesisi Övündük Sosyal Yardımlaşma Derneği yönetimine teslim ediyoruz. Kendileri de bu modern ve güzel yerde mahallemize hizmet verecekler. Ben başta derneğimize, övündük mahallemize, karaağacımıza, aruzumuza hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür eder, saygılarımı sunuyorum,” şeklinde konuştu.
 
 
 
“Birçok Projede Beraber Hareket Ettik”
İlçeye, bölgeye yakışan, birçok amaca hizmet edecek güzel bir tesisin açılışını gerçekleştireceklerini vurgulayan Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, “ Biz hem belediyemizle hem de bütün kurumlarımızla omuz omuza birçok projeye imza attık. Temel atma ve açılış törenlerinde beraber olduk. Birçok projede beraber hareket ettik. Bende 2 yıla aşkın bir süredir belediye başkanımızla çalışma fırsatı buldum. Görev süresinin sonuna geliyor ama çokta güzel anlamlı mesajlar verdi. Hiçbir siyasi kaygı gözetmeden hizmetin önceliğini esas alan bir yönetim sergilediğine bende memnuniyetle müşahede ettim. Bundan dolayı hem kendisine hem de ekibine özel olarak ilçemiz adına teşekkür ediyorum. Bizde kendisinde gördüğümüz bu iyi niyeti taçlandırarak, bütün projelerimizde ortak hareket etme anlayışı içerisinde olduk. Saymadığı projelere şunu da ilave edeyim. Görevden ayrılıyor ama yine birlikte iki projemizin daha ihalesini yaptık. Birinde proje sahibi biziz belediyemiz ortağımız, diğerinde belediyemiz proje sahibi bizde ortağız. İlçemiz merkezinde bir Rhosus Antik Kent Sokak Sağlıklaştırması Projesi. Diğeri Gözcüler Mahallesi Gül Plajı Projesi temel atma seviyesine geldi. Başkanımıza da bu güzel projelerinden dolayı, bizlerle hep beraber hareket ettiğinden, ilçemiz için fedakâr davranarak çalıştığından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum, ifadelerini kullandı.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet