Skip Navigation Links

Erasmus+ Projesi Romanya’da Aktif Vatandaşlık Konusu Ele Alındı

Belen Kaymakamlığı’nın ortağı olduğu Erasmus+ Gençlik Değişimi “ActivE+ Youth” projesi kapsamında,

Erasmus+ Projesi Romanya’da Aktif Vatandaşlık Konusu Ele Alındı

Eğitim   A+a-

Romanya CPDIS Derneğinin ev sahipliğinde Bulgaristan, Çekya, Estonya, Yunanistan ve Türkiye’den toplam 45 katılımcı 15-25 Şubat 2019 tarihleri arasında Romanya’nın Horezu şehrinde bir araya geldi.
Belen Kaymakamlığı’nı temsilen 7 katılımcının yer aldığı proje kapsamında; kültürümüzü tanıtma ve diğer ülkelerin kültürlerini keşfetme, kişisel gelişimleri yükseltme, verilen eğitimler doğrultusunda sosyal ve toplumsal hayatta, nasıl daha aktif olunabileceği konusunda çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Proje Koordinatörü Yeliz Sevim; Katılımcılar, Horezu Gençlik Merkezine yaptıkları ziyarette, yürütülen el becerilerini, dans yeteneklerini izlemek suretiyle, kendilerini sosyal olarak geliştirme, Belediye Başkanını ziyaret ederek aktif vatandaşlık konusu üzerinde fikir alışverişi yapma imkanı buldular. Burada, diğer ülkelerin katılımcıları ile birlikte sergilenen Romanya’ya özgü brasoveanca geleneksel dans gösterisi ve Türkiye’ye özgü damat halayı ile geleneksel dans gösterilerine yerel halkın da yoğun ilgisi görüldü. Bu vesile ile Erasmus+ projeleri enerjisini bir kez daha göstermiş oldu.
Kültürel faaliyet kapsamında Romanya’nın Sibiu kentine düzenlenen gezide katılımcıların farklı gruplarla eğlenceli vakit geçirerek şehri keşfetmesine imkan verildi.
Sergilenen Türk Gecesi ile katılımcıların Türk mutfağına olan hayranlığı bir kez daha gözler önüne serildi. Gecede; Yemek kültürümüzden yaprak sarması, biberli ekmek, kısır, peynirli poğaça, peynir çeşitleri, sürk, karışık çerez, tatlılarımızdan baklava, pişmaniye, cezeriye, Yayladağı lokumu, içeceklerden boza, şalgam, çay, Türk kahvesi, elişi ürünlerinden lif, eşarp ve patikler ile har sabunundan oluşan standımızda sergilenmekle birlikte, ayrıca yöresel danslarımız ve kına gecesi gösterisi ile renk katıldığını ifade etti.
Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın; Proje katılımcılarının, eğitimleri sonunda Avrupa ülkelerinde de geçerliliği olan Youthpass sertifikalarını alarak hayatlarında iz bırakacak bir anıya sahip oldukları için Kaymakamlık olarak gurur duyduğunu, farklı Erasmus+ projeleriyle öğrenci ve öğretmenlerin kişisel ve mesleki hayatlarına katkıda bulunmaya devam edeceklerini, emeği geçen Proje Koordinatörü Yeliz Sevim’e teşekkür etti.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet