Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başkan Culha“Görevimizi Layıkıyla Yaptığımıza İnanıyorum'

Başkan Culha“Görevimizi Layıkıyla Yaptığımıza İnanıyorum'

Başkan Culha“Görevimizi Layıkıyla Yaptığımıza İnanıyorum' Web
TV

Arsuz   A+a-

 Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Belediyesinin son aylık meclis toplantısında görev süresi boyunca kısıtlı imkânlarla çok büyük projelere imza attıklarını vurguladı.
Belediye Başkanlığı döneminin son meclis toplantısını gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Culha, “ Biz kurucu belediye başkanı ve meclis olarak bu dönemle birlikte görevimizi layıkıyla yaptığımıza inanıyorum. Arsuz’umuzu ulusal ve uluslara arası düzeyde tanıtmak, hak ettiği yere getirmek adına hep birlikte çok iyi çalışmalar yaptık. Gerek teknik alanda gerekse sosyal ve kültürel alanda büyük çalışmalar yaptık. Kentimizi hep birlikte çok ciddi bir yere getirdik. Kısık imkânlarla altyapı üstyapı konusunda çalışmalar yaptık. Bu alanda da çok ciddi projeler ürettik. Bu yatırımlar yapılırken geçmişten gelen borçlarımız vardı. Onları ödedik. Personelimize düzgün ödemeler yaptık. Personelimizin belediyemizden alacağı yoktur. Ayrıca personelimiz Hatay’da en yüksek maaşı veren belediye konumundadır. Bu dönemde sizin de bildiğiniz gibi belediyemize çok değerli bir mülk kazandırdık. 96 bin metre karelik arsuz yolu üzerinde bir mülk satın aldık. Çok zor ve meşakkatli bir yoldu. Hepinizin bildiği gibi biz o mülkte bir belediye binası yapmayı düşünüyorduk. Projemizi bitirdik ve projede ruhsatlandı. Belediye binasının şehrin yerleşimi münasebetiyle o bölgede olmasının fayda sağlayacağını düşündük.
“Barışı ve Adaleti Dengeleyerek Hizmet Vermeye Çalıştık”
Bu kadar dağınık bir coğrafyada hizmet üretmek adına araç parkımızı güçlendirmemiz gerekiyordu. Onu da çok sayıda aldığımız araçlarla güçlendirerek, ciddi anlamda kentimize hizmet vermeye devam ediyoruz. Görevde olduğumuz 5 yıllık süre içerisinde kent barışını ön planda tuttuk. Kent adaletini ön planda tuttuk. Arsuz gerçekten beş yıllık süre içerisinde huzur içerisinde ve adaletli bir şekilde hizmetlerini aldı. Barışı ve adaleti dengeleyerek hizmet vermeye çalıştık. Bu süre içerisinde ilçemizde bulunan resmi kurumlarla çok ciddi iş birliği içerisindeydik. Bu çalışmanın sonucunda da kentimize ciddi kazanımlar elde ettik. Biz bu süre içerisinde özellikle meclis grubumuzla birlikte, mesai arkadaşlarımızla birlikte, müdür ve çalışma arkadaşlarımızla birlikte canla başla bu kentimiz için çalıştık. Bu kentimize bir şeyler kazandırmaya çalıştık. Bunun sonucunda Arsuz ulusal alanda ciddi anlamda tanınmaktadır. Uluslararası düzeyde hem buraya gelen misafirlerimiz, hem de arsuzlu olup yurt dışında çalışan hemşerilerimiz bu kentin tanıtımına katkı sağlamıştır.
Ben siyasete yabancı bir insan değilim. Yaklaşık 42 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyesiyim. O günden bu güne kadar kesintisiz partinin delegesiyim. 10 yıl meclis üyeliği, 5 yıl Kurucu Belediye Başkanlığı yaptım. Bunun ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. Bizler de bir dönem için seçildik. Bu dönem sonrası tekrar bir görev talep ettik. Partimizce uygun görülmedi. Başka bir arkadaşımıza görev verildi. Doğal süreçler bunlar. Ben Asaf Bey’i tanıyorum. Ona bu görev verildi. Ben Asaf Bey’e seçim çalışmalarında başarılar diliyorum.
Ben bu şehirde doğdum, bu şehirde büyüdüm ve bu şehirde öleceğim. Dolayısıyla bu şehir bizim için önemli. Bu şehir siyasete kurban gitmeyecek. Burada oturan herkes elini vicdanına koyacak. Bu görevi layıkıyla yapacak. Biz de bu kentin gelişmesi, büyümesi, daha iyi yerlere gelmesi adına bize bir şey düşüyorsa birey olarak biz hazırız. Bu çalışmaların hepsi belediye başkanının tek başına hizmetleri çalışmaları değildir. Bunun içinde başta meclis üyesi arkadaşlarım, çalışma arkadaşlarım, mesai arkadaşlarım var. Parti örgütümüz var. Bu süre içeresinde sunduğunuz katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Beş yıllık süre içerisinde gerek meclis çalışmalarında gerek kendi yaptığımız çalışmalar için hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum,” şeklinde konuştu.
“Bunun Adı Devrimdir”
Beş yıllık sürenin çok çabuk geçtiğini belirten Arsuz Belediyesi Meclis Üyesi Semir Topaloğlu, “Açsısıyla tatlısıyla beş yıllık bir süreyi geride bıraktık. Bu görev hizmet bayrağını taşıma yarışıdır. Hizmet etme bayrağını başkasına teslim etme zamanıdır. Beş yıl boyunca hep birlikte, Kurucu Belediye Başkanımız Sayın Nazım Culha’nın önderliğinde, Arsuz’a devrim niteliğinde hizmetler gerçekleştirdik. Eğer dokunulmaz zannedilen duvarlar tabularıyla birlikte yıkılıyorsa, bu elli yıllık altyapı hasreti hizmete dönüştürülüyorsa bence bunun adı devrimdir. Sayın başkanım Arsuz sizi, Arsuz sevdanızla, devrimlerinizle, minnetle anacaktır. Yaptığınız bütün hizmetler için ben ve meclis arkadaşlarımız sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki siyasi hayatınızda başarılar diliyoruz,” ifadelerini kullandı. Ardından meclis üyeleri adına Meclis Üyesi Semir Topaloğlu, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ’ya çiçek takdim etti.
 
 
Başkan Culha“Görevimizi Layıkıyla Yaptığımıza İnanıyorum
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar