Skip Navigation Links

İbrahim Güler Hatay'ı Şaha Kaldıracak Dev Projeleri Açıkladı

İbrahim Güler Hatay'ı Şaha Kaldıracak Dev Projeleri Açıkladı

İbrahim Güler Hatay'ı Şaha Kaldıracak Dev Projeleri Açıkladı

Politika   A+a-

 Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler , Medeniyetler Kenti Hatay'ı bölgenin incisi yapacak dev projeleri Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katıldığı görkemli bir proje lansmanı ile açıkladı.
 
Cumhur İttifakı 'Hatay çok güzel olacak' mottosuyla açıklanan projelerde 8 bin yıllık geçmişe dayanan 23 medeniyete evsahipliği yapan kentin çehresini değiştirecek, 7'den yetmişe çocuklar, kadınlar, yaşlılar, gençler, engelliler düşünülerek hazırlanan projeler büyük beğeni topladı.
 
Hatay'ı kalkındıracak Cumhur İttifakı adaylarının, AK Partili ve MHP'li Milletvekilleri, İl Başkanları ve teşkilatlarının tam kadro katıldığı lansmanda projeleri tanıtan Hatay Büyükşehir Adayı İbrahim Güler; "Projelerimiz 3 aylık yoğun bir çalışmanın sonucunda, akademisyenlerin, işinin ehli mühendis ve uzmanların ve Hatay'ımızın ihtiyaçları gözetilerek hazırlanmış ne Brezilya'dan ne Texas'tan çalınmış projelerdir. Hatay'ımızı kalkındıracak projelerimizin maliyeti Büyükşehirin 1 yıllık bütçesini geçmemektedir.
 
ŞEHRİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK HATAY MERKEZ MEYDANI PROJESİ
 
Güler, eski stadın bulunduğu alanı da içerisine katacak ve kentin buluşma noktası olacak Hatay Merkez Meydanı mega projesiyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bir kez daha ne kadar iddialı olduğunu gösterdi. Şehrin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap verecek kapalı alan sunan proje, 72 bin m2' lik açık alanı da beraberinde sunuyor. Bu alanda konserden, festivale kadar pek çok aktivite gerçekleştiribilicek. 45 bin metrekarelik otopark kapasitesi ile şimdiki stat alanının olduğu noktada sıkışan trafiğe, ortaya konulan kavşak çözümü ve battı çıktı ile kent trafiğine de ayrıca bir katkı sunacak projenin 122 milyon TL'ye mal olacak diyen Güler, "bizim yaptığımız battı çıktılar ucube , dar, kazaların yaşandığı ve 3 katı maliyetle israf edilen battı çıktılar olmayacak" dedi.
 
ŞEHRİN SEMBOLÜ ASİ NEHRİ'Nİ KURTARACAK PROJE
 
Asi Nehri'nin şehrin varoluş simgesidir olduğunu vurgulayan Güler, nehrin hakettiği güzelliğe kavuşması için sadece ufak müdahalelerde bulunacaklarını belirtti. Bu projeyi yapmadan önce şehrin altyapı sorununu çözmeleri gerektiğini açıklayan İbrahim Güler; "Çünkü şu an şehrimizdeki alt yapı eksikliğinden dolayı , asi nehri adeta biyolojik bir saldırıya uğruyor. Asi pek çok noktasından kanalizasyon sızıntılarına maruz kalıyor. Bu yüzden biz önce alt yapı diyoruz. Biz asi nehri projemize 1 yıllık acil eylem planı çerçevesinde ortaya koyacağımız alt yapı yatırımlarından hemen sonra başlayacağız ve 8 ay da yapımını tamamlayacağız. Asi mevcut durumundan kurtaracak proje Kent Akvaryumu, ada spor aktiviteleri merkezı̇ kafeler, nehı̇r terasları, kanal boyunca çı̇çek bahçesı̇, atatürk parkı düzenlemesı̇ 3310 metre yaya-bı̇sı̇klet yolu gibi fonksiyonları içinde barındırmaktadır." dedi.
 
HATAY EXPO 2021 PROJESİ
 
Hatay'ı dünyaya açacak Hatay Expo 2021 için, Büyükşehir'in hiçbir hazırlık yapmadığını ve meselenin vizyonu aktaracak tipte proje hazırladıklarını açıklayan Cumhur İttifakı Hatay adayı İbrahim Güler, "Burada önemli olan böyle bir projenin alt yapısını oluşturmak. Hatay'ı böylesine büyük, uluslararası organizasyonlara cevap verebilecek imkanlara kavuşturduktan sonra, ilgili bakanlıklarımızla da birlikte hareket ederek, ek bütçeleri sağlayarak, bu projeyi hayata geçireceğiz. Yaklaşık 240 bin m2 lik bir arazide konuşlandıracağımız fuar alanının ,lokasyonunu için düşündüğümüz yerler var. Fakat bunun kararını sizlerle, kentin dinamikleriyle birlikte karar vermeyi uygun gördüğümüz için , şimdiden ilan etmeyi uygun görmedik." diyerek katılımcı bir yönetim anlayışla ve ortak akılla hareket ederek projeyi en uygun yerde hayata geçireceklerini belirttti.
 
Diğer Projeler
 
Hatay'a ziyaretçi çekecek Çocuk Şehir Projesi ile çocuklar oyun oynarken hayatı öğrenecek, yetişkinler de güzel vakit geçireceği olanaklar olacak.
 
Tüm ilçelerde inşa edeceğimiz gençlik merkezlerimizde, gençlerimiz burada eğitimden faaliyetlerinden, kurslardan faydalanacak. Önemli organizasyonlara dahil olacak.
Kütüphanelerinden istifade edecek. Sanatsal faaliyetlerde bulunacak Spor merkezlerinden faydalanacak. Uzman rehberlerimiz her zaman gençlerimize yardımcı olacak.
 
Mutlu bir kadının, mutlu bir ailenin ve mutlu bir toplumun temeli olduğunu belirten Hatay'ın vefakar, vatansever kadınları için çok sayıda proje hazırladıklarını açıkladı. Kadın sığınma desek evleri, Anne Destekleri, Düğün ve Doğum yardımları, Kadın Yaşam Merkezleri Hatay'ın kadınlarına armağanı olacak.
 
HATAY’ DA İKİNCİ BAHAR ÇOK GÜZEL OLACAK
 
"Bizler yaşlılarımıza hayırlı bir evlat mantığı ile hizmet üreteceğiz" diyen Güler, 'Hatay dünyanın en güzel ve insanlarını en iyi bakıldığı huzurevlerine kavuşacaktır. Yaşlı insanlarımıza evde bakım hizmetleri, Yaşlılar İçin Yardım ve Destek Hattı, İkinci Bahar Tatil kampları ve Gezi kulüpleri ile Yaşbüyüklerimizin ülkemizin güzelliklerini görme fırsatı olacak ve şehrimizin diğer yaşlılarıyla biraraa araya gelmeleri ile yeni dostluklar edinmelerine vesile olacağız.' müjdelerini sıralayarak yaşlılara verdikleri önemi belirtti.
 
SUYA İNDİRİM SÖZÜ
 
Şehrin su sorununu da çözeceklerini belirten Güler göreve geldiklerinde suya yüzde 25 indirim yapacakları sözünü verdi.
 
Hatay'a vizyon katacak 15 ilçenin ihtiyaçlarını da düşünerek hazırlanan yüzden fazla projelerden dikkat çeken başlıklar şunlar: Engelsiz Hayat Engelsiz Hatay, Uluslararası Hatay Ödülleri, Türkiye’nin En Büyük Kitap Fuarı, Sosyal Yardım Marketleri, Kent Hayvanları için Mutlu Yuvalar ve Kent Hayvanları Beslenme Üniteleri, Muhtarlara Hatay Konakları, Samandağ Halk Plajı ve Sahil Balıkçı Barınağı, Millet bahçeleri, İskenderun Otogar Projesi vb...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet