Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kılıçdaroğlu’na Hatay’da ‘Güven’ duyulan karşılama

CHP Arsuz Belediye Başkan Adayı Asaf Güven, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu’nda(HAMOK) düze

Kılıçdaroğlu’na Hatay’da ‘Güven’ duyulan karşılama

Politika   A+a-

Asaf Güven, toplantı öncesi Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, milletvekilleri, partililer, belediye başkan adayları, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin ile birlikte Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu Havaalanında karşıladı.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Barış, kardeşlik, hoşgörü şehri Hatay’a hoş geldiniz’ diyen CHP Arsuz Belediye Başkan Adayı Asaf Güven, daha sonra karşılama komitesi ile birlikte Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun HAMOK’taki toplantısına geçti.
“Hatay, sorunu çok, sorunu kadar güzel bir il”
Meslek odalarıyla yaptığı toplantıda, Hatay’daki huzuru işaret ederek. Ortadoğu’ya değinen Kemal Kılıçdaroğlu, "Sorunu çok, sorunu kadar da güzel olan bir kent olan Hatay'dayız. Hatay'ın olağanüstü bir güzelliği var, tarihi, dokusu, coğrafyasıyla, yemeğiyle… Size farklı bir pencereden farklı bir konuyu gündeminize getirmek isterim. Suriye'de bir iç savaş yaşanıyor. Binlerce kadın ve çocuk hayatını kaybetti. Aslında orada hayatını kaybedenler bizim akrabalarımız. En büyük sınırımız orada. Biz hiçbir zaman savaş olsun istemedik, milyonlarca insanın kendi topraklarını terk edip kaçmasını istemedik. Oradaki karışıklıktan en çok etkilenen illerin başına Hatay, Gaziantep ve Şanlıurfa geliyor. Bu coğrafyada barışı egemen kılmalıyız. Bütün farklılıkları zenginlik kabul ederek dostça yaşamalıyız. Hatay bunun örneği, yıllardır birlikte yaşıyor. Farklı kimlikler bir arada yaşıyor.
Neden Ortadoğu böyle olmasın? Oradaki savaşın bitmesi ve Suriyeli kardeşlerimizin kendi topraklarına dönmesi gerekiyor. Bu huzuru sağlamak lazım. Malum CHP hep eleştirir ama öneri getirmez derler ya biz farklı bir öneri getirdik. Ortadoğu'da bütün bu savaşların nedeni ne? Petrol onların başına bela olan bir unsur olarak bir anlamda karşımıza çıkıyor. Bizlerin sorumluluğu aydın olarak çok daha fazla. Geniş kitlelere bilgi aktarmak açısından. Liyakatten söz ettik, devleti ayakta tutan adalet ve liyakat. İşin uzmanlarına sorunun teslim edilmesi. İşin uzmanı nedir, kenti planlayacaksanız şehir planlamaya, hayvancılıkla ilgili sorun varsa veteriner işlerine gideceksiniz. Bu kadroların devlette olması lazım. Bu kadrolar büyük ölçüde devletten dışlandı. Liyakat değil, sadakat esas alındı. Eğer TÜBİTAK'a o konuda hiçbir bilgisi olamayan birini getirirseniz, TÜBİTAK'ı öldürürsünüz. Bakıyorsunuz, bir üniversitede tanzim satış noktası açılmış. Allah aşkına böyle bir şey olabilir mi? O üniversitenin tarım bu hale nasıl geldi onu araştırması gerekiyor. Çünkü onu araştıracak kişileri başa getirmiyor. Kendi kendine yeten bir ülke nasıl oldu da tarımda bu duruma düştü bunu araştırması lazım. Sırf saraya yaranmak için biz de tanzim satış açtık diyorlar. Bunlara akademisyen, bilim insanı denir mi? Liyakat sahibi insanın işi sorgulamaktır zaten. Bunların hiçbirisi yok. Bu nedenlerle sizlerin akademik dünyanın büyük sorumluluğu var. Ben sorunu çözmek için sizlerin bilginize başvururum. Ben ekonomiyi, maliyeyi çok iyi bilirim ama tıbbı bilmem, size sorarım. Siyaset kurumu sizin ürettiğiniz çözümlerden yararlanır. Şimdi bunlar kalmadı. Kamudan bağımsız çalışan sizlerin görevi çok daha fazla. Biz sizlere güvenmek zorundayız. Ben sorunu çözmek için sizlerin bilginize başvururum. Ben ekonomiyi, maliyeyi çok iyi bilirim ama tıbbı bilmem, size sorarım. Siyaset kurumu sizin ürettiğiniz çözümlerden yararlanır. Şimdi bunlar kalmadı. Kamudan bağımsız çalışan sizlerin görevi çok daha fazla. Biz sizlere güvenmek zorundayız. Üreteceğiniz her bilgi bizler için önemlidir" diyerek, ülke yönetiminde akademisyenlerin büyük bir sorumluluğu olduğunu ifade etti.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş