Skip Navigation Links

'Tosçelik Osmaniye Küresel Bir Tesis'

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Tosçelik Osmaniye Tesisleri'ne olan hayranlığını dile getirdi: 'Tosçelik Osmaniye Küresel Bir Tesis'

Ekonomi   A+a-


Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Tosçelik Osmaniye Yapısal ve Yassı Çelik Entegre Tesisleri’ni ziyaret ederek, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’dan tesise ilişkin kapsamlı bilgiler aldı. Tosçelik Osmaniye Tesisleri’nde açıklamalarda bulunan Bakan Ergün, “Bu ülkenin en önemli gücü girişimcilerimizdir. Eğer işadamı Fuat Tosyalı gibi girişimcilerimiz varsa yeni yatırımlar olur. İşadamı Fuat Tosyalı ve kardeşleri şu büyük tesisi inşa edecek cesareti göstermeseler, riske girmeseler, burada çalışanlar nasıl iş sahibi olabilirdi ki? Bu tür yatırımlar milli gelire ve ihracata çok büyük katkı sağlıyor. Keşke işadamı Fuat Tosyalı gibi bin yatırımcımız daha olsa. Keşke Koç, Sabancı gibi yüzlerce sanayicilerimiz olsa. İşte o zaman ülkede ne işsizlik, ne de iş arayan insanlarımız kalır” şeklinde görüş ortaya koydu.

 

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Tosçelik Osmaniye Tesisleri’ne olan hayranlığını dile getirdi:
“Tosçelik Osmaniye Küresel Bir Tesis”

Demir-çelik sektörünün yanı sıra, sosyal, kültürel ve sporun çeşitli dallarında bugüne kadar geniş ölçekli yatırımlar yaparak öncü görevler üstlenen Tosyalı Holding’in Osmaniye’deki teknoloji ağırlıklı yatırımı olan Tosçelik Osmaniye Yapısal ve Yassı Çelik Entegre Tesisleri, bakan düzeyinde ziyaretçi akınına uğruyor. Daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ziyaret edilen Tosçelik Osmaniye Tesisleri’nin bu defaki ağır konuğu Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün oldu.
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı ve İcra Kurulu Üyesi Suhat Korkmaz tarafından sıcak bir ilgiyle karşılanan Bakan Ergün, gezi ve incelemeler sırasında Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’dan tesise ilişkin kapsamlı bilgiler aldı. Bakan Ergün’ün ziyareti sırasında Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, bazı işadamları, yerel ve ulusal basın mensupları da hazır bulundu.
Gezi ve incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Tosyalı Holding’in bu tür yatırımlarının ekonomiye olan güven düzeyini yükselttiğine dikkat çekti. Tosçelik Osmaniye Tesisleri’nin ekonomide görkemli sonuçlar doğuracak gelişmelere imza atacağını kaydeden Bakan Nihat Ergün, açıklamasının devamında Tosyalı kardeşleri, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı nezdinde kutlayarak, başarılarının devamını diledi.
Bu ülkenin en önemli gücünün girişimciler olduğuna işaret eden Bakan Ergün, “Yatırımcı demek, servetini, geleceğini ve zamanını riske atan kişi demektir. Bu bakımdan tüm müteşebbislerimiz büyük riskler almaktadır. Eğer işadamı Fuat Tosyalı gibi girişimcilerimiz varsa yeni yatırımlar olur. Tabii herkes yatırımcı olamaz. Ülkemizde sadece belirli sayıda girişimcilerimiz var. Sayıları az ama ülke adına önemli işler başaran bu yatırımcılarımızı korumak devletin asli görevlerindendir. Ülkemiz petrol satarak gelir elde eden bir ülke değil. Bizim en büyük zenginliğimiz yatırımcılarımız. Çalışmak, üretmek ve ürettiklerimizi dünyaya satmak zorundayız. Ancak bu şekilde dünya piyasalarında söz sahibi oluruz. Sanayide gelişmek ve katma değer üretmemiz şart. Sadece incir, fındık gibi tarım ürünleri satarak dünyada söz sahibi olamazsınız. Tosçelik Osmaniye Tesisleri ileri teknolojiyle donatılmış. Eğer işadamı Fuat Tosyalı ve kardeşleri şu büyük tesisi inşa edecek cesareti göstermeseler, riske girmeseler, burada çalışanlar nasıl iş sahibi olabilirdi ki? Bu tür yatırımlar milli gelire ve ihracata çok büyük katkı sağlıyor. Keşke işadamı Fuat Tosyalı gibi bin yatırımcımız daha olsa. Keşke Koç, Sabancı gibi yüzlerce sanayicilerimiz olsa. İşte o zaman ülkede ne işsizlik, ne de iş arayan insanlarımız kalır” dedi.

“İŞADAMLARIMIZLA BİR BÜTÜNÜZ”
Açıklamalarını Türkiye’nin dünyada artık söz sahibi bir ülke olduğuna dikkat çekerek sürdüren Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, “Biz bölgede ağırlığı olan bir devletiz. Dünyadaki her gelişmede Türkiye görüşü alınan sadece birkaç ülkeden biridir. Dünyada ağırlığı olan bir ülke olmanın kıstası da sadece siyasi ve askeri güçle olmuyor. Siyasi ve askeri gücün ekonomik güçle de desteklenmesi gerekiyor. İşte bu tür yatırımlarımızla küresel güç merkezi olma yolunda hızla ilerliyoruz. Ancak bu tür küresel işletmeleriniz olursa küresel güç arenasında hatırı sayılır bir ülke konumunda olursunuz. Biz işadamlarımızla bir bütünüz. Yatırım olduğu zaman ekonomi büyüyor, ekonomi büyüyünce vergi tabanı genişliyor ve devletinde vergi gelirleri artıyor. Devletin vergi gelirleri de artınca insanlar daha iyi koşullarda eğitim, sağlık ve bayındırlık hizmeti alıyor. Devletin gelirleri artınca, insanımıza daha iyi hizmet zinciri sunuyor. İşte ekonomideki bu güzel tabloyu bizlere sağlayan müteşebbislerimizdir. Onlara ne kadar teşekkür etsek az” ifadesinde bulundu.

“YATIRIMCILARIMIZ EN DİNAMİK GÜCÜMÜZ”
Son olarak yatırımcıların her konuda önlerini açmayı sürdüreceklerinin altını çizen Bakan Ergün, “Ne kadar üretiyorsan o kadar satıyorsun, ne kadar ürün satıyorsan o kadar büyüyorsun. Devletlerin gücü ellerindeki sopanın büyüklüğü ya da sopanın sağlamlığıyla ölçülmüyor. Devletlerin gücü üretim ve rekabet güçleriyle ölçülüyor. Üretim içinde hükümet olarak yatırımcılarımızın sonuna kadar yanındayız. Onların önünü açmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Biz onların önünü yatırım konusunda açtıkça, onlar daha hızlı koşacaklar. Ben tekrar böylesine devasa bir tesisi ülkemize ve bölgemize kazandıran Tosyalı kardeşleri Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı sayın Fuat Tosyalı nezdinde tebrik ediyorum. Bu tür yatırımcılarımız ülkemizin en dinamik gücüdür ve zenginlik kaynağımızdır” diye konuştu.

“YATIRIM YAPMAK YAŞAM FELSEFEMİZ”
Bakan Ergün’ün ardından kısa bir konuşma yapan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, yaptığı açıklamasında, “Bugün Sanayi ve Ticaret Bakanımız sayın Nihat Ergün’ü ağırlamaktan kıvanç ve onur duyuyoruz. Yaptığımız bu tür yatırımların devamı gelecektir. Biz her zaman ülke ve bölge ekonomisine katkıda bulunmak için gayret sarf ettik. Bundan sonraki yaşam felsefemiz yine bu doğrultuda olacaktır” şeklinde görüş ortaya koydu.
Yapılan konuşmaların ardından Bakan Ergün ve beraberindeki heyet, öğle yemeğinde Tosyalı Holding yöneticileriyle sohbet ettiler.
Tosçelik Osmaniye Yapısal ve Yassı Çelik Entegre Tesisleri’nde ilk sıvı çelik üretimine Temmuz ayında başlandı. 1 milyar dolarlık yatırımla inşa edilen tesis, krize ve dünyadaki ekonomik olumsuzluklara rağmen planlandığı şekilde bu yıl Kasım ayında ülke ekonomisinin hizmetine tam kapasite ile girecek. İnşaat ve montaj çalışmaları ile Osmaniye ve İskenderun’a ticari anlamda çok büyük bir hareketlilik getiren Tosçelik’te şu an 2 bin 500 kişi istihdam ediliyor. En son üretim teknolojileriyle inşa edilen; lama-silme-kare demiri, her ebat ve kalitede köşebent demirleriyle, ayrıca her ebatta “I” ve “U” demirleri üretimi için kütük ve yassı çelik üretecek olan Tosçelik, iç pazarın yanı sıra sahip olduğu limanla da çevre ülkelere büyük oranda ihracat yapacak. Tosçelik Osmaniye Tesisleri’nin bu yıl kasım ayında hizmete girmesiyle, halen ithal edilmekte olan ürünlerin yurt içinde üretilmesi mümkün olacak. Bu yatırımın, ülkenin cari açığının azaltılmasına her yıl 1 milyar dolar katkıda bulunacağı öngörülüyor.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet