Skip Navigation Links

Yaşlı ve Engellilerin İstemeleri Halinde Yerinde Hizmet

Kira geliri beyannamelerinizi gezerken ve alışveriş yaparken verebilirsiniz.

Yaşlı ve Engellilerin İstemeleri Halinde Yerinde Hizmet

Ekonomi   A+a-

2018 Yılı içerisinde meskenlerden 4.400 Tl Kazancı basit usulden olan mükelleflerden elde edilen 1.800 Tl fazla olan kira gelirlerine alt beyan dönemi başladı. 25 Mart 2019 tarihinde sona erecek beyan döneminde vatandaşlara hem bilgi hem de beyanlarında yarımcı olabilmek için Hatay Vergi Dairesi Başkanlığınca her türlü önlem alındı.
Hatay Vergi Dairesi Başkanlığınca mükellefleri aydınlatmak ve bilgilendirmek oluşturulan bilgilendirme masalarında vatandaşları 2018 yılı içerisinde elde etmiş oldukları kira gelirlerine ait beyannameleri vermek üzere vergi dairelerinin yanı sıra Alış veriş merkezlerinde kurulan bilgilendirme stantlarında vatandaşlara bilgilendirmenin yanı sıra anında kira gelirlerini beyan etmeleri sağlanmak amacı ile profesyonel ekipler kurularak hizmet vermeye başladı.
Alış veriş merkezleri içerisinde bulunan kira geliri beyanı ve bilgilendirme masalarında vatandaşlar gezerken ve alışveriş yaparken 2018 yılı içerisinde varsa kira gelirlerini nasıl beyan edeceklerini öğrenerek, istemeleri halinde ise anında elektronik ortamda beyanda bulunabilecekler.
Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol vatandaşların 2018 yılı içerisinde elde etmiş oldukları kira gelirlerinin beyanlarını vergi dairelerinin yanı sıra merkez ilçe Antakya ve İskenderun’da bulunan alış veriş merkezlerinin içerisinde bulunan stantlarda bulunabileceklerini söyledi.
25 Mart 2019 tarihine kadar bütün vatandaşlara çağrıda bulunan Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol vatandaşların kira geliri konusunda beyan ve bilgi alabilmeleri için oluşturulan danışma ve beyan masalarına ayrıca vergi daireleri içerisinde bulunabileceklerini de sözlerine ekledi.
Ayrıca Hatay Veri Dairesi Başkanı Nazmi Erol ‘Kira geliri elde eden 60 yaşını doldurmuş mükellefler ile engellilik veya hastalığı nedeniyle vergi dairesine gidemeyecek durumda olan mükelleflerimiz Vergi İletişim Merkezi-189’u arayarak randevu talep etmeleri halinde, adreslerine gidilerek beyannamelerini doldurmalarına yardımcı olunacaktır.” dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet