Skip Navigation Links

Körfezde alarm!

İskenderun Körfezinde faaliyet gösteren özel liman işletmeleri, olası bir deniz kirliliği olayına karşı teyakkuza geçti.

Ekonomi   A+a-

İskenderun’da Sonsöz Gazetesi’nin manşetine taşıyıp gündem yaratan haberi oldukça düşündürücü..


İskenderun Körfezinde faaliyet gösteren özel liman işletmeleri, olası bir deniz kirliliği olayına karşı teyakkuza geçti.
British Petroleum (BP) şirketi bünyesindeki petrol kuyusundan Meksika Körfezine sızan ve tam bir çevre felaketine neden olan olay üzerine harekete geçen İskenderun körfezindeki özel liman işletmeleri, felaket yaşanmadan tedbir almak için alternatif arayışında.
İskenderun körfezi kıyısında bulunan petrol ve kimyasal madde rafinerilerinde yaşanabilecek bir sızıntı veya gemi kazasına karşın önceden tedir almak için harekete geçen özel liman işletmeleri, “önceden uyarı” sistemi üzerine yoğunlaşmış durumda.
Edinilen bilgilere göre, İSDEMİR hariç, İskenderun körfezindeki tüm özel limanlar, erken uyarı sisteminin hayata geçirilmesi konusunda görüş birliği içerisindeler.
Uyarı sistemi kapsamında, körfezin farklı yerlerine konuşlandırılacak cihazlar, olası bir kirlilik tehlikesini önceden haber verecek.
1 Milyon Tl. yatırım maliyeti gerektiren bu sistemin, İskenderun Körfezinde olası bir çevre felaketinin yaşanmamasının engellenebilmesi için önem arz ettiği kaydedildi. Özel liman işletmesi yetkililerinin gerekli finansı sağlaması durumunda, erken uyarı sistemi İskenderun körfezinde hayata geçirilecek.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet