Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Millet İttifakı Adayı Şahutoğlu Sanayi Esnafıyla Buluştu

“Sanayi Bölgemizi Esnaflarımızın Talebi ve Önerileri Doğrultusunda Düzelteceğiz”

Millet İttifakı Adayı Şahutoğlu Sanayi Esnafıyla BuluştuWeb
TV

Politika   A+a-

 “Sanayi Bölgemizi Esnaflarımızın Talebi ve Önerileri Doğrultusunda Düzelteceğiz”
Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, yoğun bir şekilde sürdürdüğü seçim çalışmaları kapsamında, sanayi esnaflarıyla bir araya geldi. Sanayi esnaflarını tek tek gezerek tokalaşan ve hayırlı kazançlar dileyen Şahutoğlu, kentimiz ekonomisinin canlandırılması adına ciddi hamlelerde bulunacaklarının sözünü verdi.
Sanayi esnafları tarafından oldukça ilgiyle karşılanan ve destek sözü alan Şahutoğlu, öğle saatlerinde de esnaflarla yemek yedi. Sanayi esnaflarının katılımıyla gerçekleştirdiği toplantıda hedef ve projelerini anlatan Şahutoğlu, sanayide kapalı kepenkleri görmekten duyduğu üzüntüyü dile getirerek; “Sanayi esnafımızı gezerken, bizi üzen bazı manzaralarla karşılaştık. Dükkanlarımızın önemli bir kısmı ne yazık ki kapalı. Bu, sektörün ve bölgenin ekonomik sıkıntısını ifade eden bir tablo. Sanayi bölgesi ile ilgili bazı sıkıntıları esnafımızdan dinledik. Esnaflarımız, caddelerin darlığından, yolların bozukluğundan, buraya hizmet ulaştırma noktasında yaşanan problemlerden söz ettiler.
Özellikle buradaki sanayi bölgesine, şehre ticari araçların gelmemesinden kaynaklanan önemli ekonomik kayıpların yaşandığını gözlemledik. Bu bizi üzdü. Burada sanayi esnafımız gerçekten bu şehrin lokomotifi konumunda. Bu kitlenin ekonomik anlamda sıkıntı yaşıyor olması şehrin ekonomisinin ne kadar sıkıntı içerisinde olduğunu ifade ediyor. İnşallah önümüzdeki süreçte burası ile ilgili sizlerle istişare ederek yeni düzenlemelerin içerisine gireceğiz. Sizlerin sorumluları ve yetkilileri ile bir araya gelmeyi düşünüyoruz. Çözüm yolları neler olmalıdır, önerileriniz, beklentileriniz nelerdir konuşacağız. Çünkü biz bu şehrin, her yerde vurguladığımız gibi, sadece belediye başkanı ve yönetimi ile değil bu şehrin bütün dinamik unsurları ile birlikte ortaklaşa, ortak akılla yönetilmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Burayla ilgili de kararlar alırken hiç kuşkunuz olmasın ki sizlerin talebi ve önerileri doğrultusunda hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.
31 Mart yerel seçimlerinin parti veya lider seçimi olmadığını hatırlatan Şahutoğlu, hizmetlerin aksamadan eksiksiz ve daha kaliteli hayata geçirilmesi noktasında Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun Belediyesini aynı çatı altında buluşturmanın önemine vurgu yaptı. Şahutoğlu; “Önümüzdeki seçimde, 5 yıllık süre zarfında bizim hayatımızın birçok noktasında dokunacak olan belediye başkanını ve yönetimini seçeceğiz. Bu anlamda bizler çok net olarak şunu söylemek istiyoruz. Son derece açık, şeffaf, denetlenebilir, herkese sahip çıkan, herkesi kucaklayan ve belediyenin mevcut olan imkânlarını, olanaklarını şahısların, grupların, zümrelerin değil umumun menfaatini, yani 250.000 İskenderunlunun menfaatini gözeterek ciddi manada dürüst ve ilkeli bir belediyecilik zihniyetini hayata geçireceğiz” dedi.
İskenderun’un coğrafi konum olarak Türkiye’nin en önemli ve en stratejik yerleşim yerlerinden biri olduğunu ifade eden Şahutoğlu; “90’lı yıllara kadar ekonomik canlılık ve sosyal hayatı son derece renkli olan bir kentti. Yaklaşık 500’e yakın nakliye şirketi vardı. Ve bu nakliye şirketlerine bağlı olarak binlerce aracın, her gün binlerce yabancı insanın dışarıdan gelen misafirlerin bu şehirde ağırlandığı, esnafımızın özellikle sanayi esnafımızın yüzünün güldüğü bir kentti ama Körfez Savaşı'ndan bu yana bu kent kendi kaderine terk edildi. Bu şehre yeni bir dirilme hamlesi, yeni bir kıvılcım yakmamız lazım.
Özellikle büyükşehir yasasından sonra İskenderun’la Büyükşehir’in uyumsuz çalışması nedeniyle bu şehrimiz 5 yıllık bir zaman kaybetti. Bundan sonra kent halkının zaman kaybına tahammülü yok. yapılması gereken birçok hizmet bu iki yapının uyumsuz çalışması nedeniyle gerçekleşemedi. Buradaki uyumsuz tablo İskenderun’a ve İskenderunlulara zarar veriyor. O yüzden bizim sizden istirhamımız, 31 Mart seçiminde bu iki yapının bir çatı altında birleştirilmesinin iradesini kullanalım. Bu iki yapıyı bir çatı altında birleştirelim. Çünkü bu şehrin yeniden bir ticari merkez yeniden, bir çekim merkezi olması için ciddi yatırımlara ihtiyacı var” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Millet İttifakı Adayı Şahutoğlu Sanayi Esnafıyla Buluştu videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar