Skip Navigation Links

'Diler Holding Yatırımlarını Sürdürecek'

Yazıcı Demir-Çelik bünyesinde faaliyet gösterecek yıllık 8 milyon ton elleçleme kapasiteli limanın açılışı soğuk ve yağışlı bir havada gerçekleşti.

Ekonomi   A+a-

Yazıcı Demir-Çelik bünyesinde faaliyet gösterecek yıllık 8 milyon ton elleçleme kapasiteli limanın açılışı soğuk ve yağışlı bir havada gerçekleşti. Yazıcı Demir-Çelik A.Ş. Genel Müdürü Osman Gözükara ile tüm yönetici ve işçilerin yüzünde, İskenderun’a yeni bir yatırımın daha kazandırılmasının mutluluğu okunuyordu.
Açılışta konuşma yapan Diler Holding CEO’su İbrahim Pektaş:

“Diler Holding Yatırımlarını Sürdürecek”

İskenderun Körfezi’nde uzun yıllardır istihdama sağladığı katkı, üretim ve ihracatıyla da ülke ekonomisine önemli katkısı olan Diler holding’e bağlı Yazıcı Demir-Çelik A.Ş. limanı düzenlenen törenle hizmete girdi.
Yıllık 8 milyon ton elleçleme kapasitesine sahip olan liman, 35 metre genişlik, 640 metre uzunlukta, 120 metre Ro-Ro iskelesi, 350 metre uzunluk ve 235 metre genişlikte iki rıhtımı ile 129 dönüm de liman geri besleme sahasına sahip.


Yoğun sağanak yağış ve soğuk bir havada gerçekleşen açılış, Başbakan Recep Tayyıp Erdoğan’ın hava muhalefeti nedeniyle programında yaptığı değişiklik nedeniyle AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Hatay Vali Yardımcısı Akgün Corav, Türkiye Demir-Çelik İhracatçılar Birliği Başkanı Faruk Ekinci, Diler Holding CEO’su İbrahim Pektaş, İskenderun OSB Başkanı Çetin Kaya, Yazıcı Demir-Çelik Genel Müdürü Osman Gözükara’nın birlikte kestikleri kurdeleyle hizmete girdi.
Açılış törenine katılanlar arasında; İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Noksel Çelik Boru Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Sedat Uysal, Şampiyon Filtre Yönetim Kurulu Başkanı Selma Yılmaz, İskenderun OSB Müdürü Ahmet Dokgöz ve daha çok sayıda sanayi kuruluşu yetkilisi ile Yazıcı Demir-Çelik A.Ş. çalışanları bulundu.

Diler Holding’in geçmişten günümüze hikayesini kısaca derleyen Diler Holding CEO’su İbrahim Pektaş, şuanda 2.5 milyon ton çelik ürettiklerini ve 4 bin kişiye de istihdam sağlayarak bu yolda devam ettiklerini söyleyerek, “ 2010 yılında ki ihracatımız 950 milyon dolar civarında, 2008 yılında 1 milyar 400 milyon dolar idi, fiyatlar dolayısıyla inişli çıkışlı yıllar yaşanabiliyor. Holdingimizin esas faaliyet konusu, demir-çelik olmakla birlikte, enerji konusunda faaliyetlerimiz devam ediyor. Şuanda Alanya’da 40 megawatt gücünde hidroelektrik santralimiz var. Ve Organize Sanayi Bölgesinde 1200 megawatt gücünde de bir termik santral kurulacaktır. Önümüzde ki 36 ay içerisinde inşallah faaliyete geçmiş olacağız.” dedi

Diler Holding CEO’su İbrahim Pektaş’tan sonra kürsüde kısa bir konuşma yapan Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Yazıcı Demir-Çelik’in hem bölge ekonomisine hem de ülke ekonomisine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederek, “Diler Holding bölgemiz ekonomisine uzun yıllardan bu yana demir-çelik sektöründe çok ciddi katkılar sağlıyor. Hem ülke ekonomimize hem ihracatımıza hem istihdamımıza çok büyük destekler sağlıyor. Bizler hükümet olarak, yatırımcılarımızın, işadamlarımızın önünü açacağız. Onlar yatırımlarını yapacaklar, ülkemiz için üretecekler, dünya ülkelerine ihracatlarını yapacaklar. Dünyanın yaşamış olduğu ekonomik krizi sizlerin sayesinde, sizlerin emekleriyle, sizlerin gayretleriyle, Türkiye dünyada krizi atlatan en rahat ülke oldu.

 

Üretimimiz arttı, yatırımımız arttı, hükümet olarak ülkenin hiçbir yerinde yatırımlarımızla ilgili en ufak bir aksatma yaşatmadık. Şuanda yabancı yatırımcılar, yerli yatırımcılar sürekli bölgemizde yatırım yapmak için yer arama fırsatı kolluyorlar. Bizimde bölge olarak en büyük şansızlığımız, denizle dağ arasında sıkışmış bir bölge olmamızdır.” Diyen Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, yer konusunda yatırımcılara pek fazla yardımcı olamadıklarını söyledi. 
 


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet