Skip Navigation Links

Şahutoğlu Ayna Derneğinin Konuğu Oldu

“Kendimize, Kadrolarımıza, Niyetimize Güveniyoruz”

Şahutoğlu Ayna Derneğinin Konuğu Oldu

Politika   A+a-

Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, Ayna Kültür ve Sanat Derneği tarafından her hafta düzenlenen ‘Çarşamba Sohbetleri’nin konuğu oldu.
Kısa bir hoş geldiniz konuşması yapan Dernek Başkanı Mehmet Berkyürek, belediye yönetiminden kültürel hizmetleri de beklediklerini ifade etti.
Daha sonra söz alan CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, konuşmasına geçtiğimiz günlerde vefat eden, dernek kurucularından Nedim Kimyon’a rahmet dileyerek başladı.
En önemli ve ilk hedeflerinin ‘huzur’ olduğunu daha sonra hizmet olduğunu kaydeden Şahutoğlu, toplumun ekonomik sıkıntılardan ötürü bunalmış durumda olduğunu bildiklerini, siyaseti etik değerler eşliğinde icra etmeye özen göstererek bu anlamda da toplumu bunaltmayacaklarını vurguladı. Sonuç ne olursa olsun kazananın İskenderun olacağını vurgulayan Şahutoğlu; “Kendimize, kadrolarımıza, niyetimize güveniyoruz. 31 Mart’ta sizlerin de desteğiyle zafere ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.
Kente yeniden bir ruh kazandıracaklarını ifade eden Şahutoğlu, kentin tüm paydaşlarıyla buluşma gayreti gösterdiklerini belirtti. Sosyal belediyecilik anlayışını aktif bir şekilde hayata geçireceklerini vurgulayan Şahutoğlu; “Özellikle kentimizdeki orta ve alt gelirli insanlarımıza hizmet verecek sosyal yapılara önem vereceğiz. Deniz kenti olmamıza rağmen deniz ürünlerinden yararlanamıyoruz. Bunaltıcı sıcağı ve nemi gibi külfetini çekiyor ancak nimetlerinden faydalanamıyoruz. Bu anlamda iki ayrı yerde plaj projemiz mevcut, içerisinde restoranları, cafeleri olan sosyal tesisler ile birlikte hayata geçireceğiz” dedi.
Sosyal ve ekonomik hayatı iki caddeye sıkışmış olan kenti, yeni cazibe merkezleri inşa ederek geniş alanlara yayacaklarını ifade eden Şahutoğlu; “Şehrin ruhuna dokunmak istiyoruz. İçerisinde tiyatro ve sinema salonları bulunan, kültür sanat faaliyetlerinin icra edileceği, 1500 kişilik bir kültür kompleksi inşa edeceğiz. Gençlerimiz, çocuklarımız bir çocuk tiyatrosu, çocuk filmi izlemeden büyüyorlar. Çocuklarımızın sadece okulda aldıkları eğitim ile onlara mutlu ve güvenli bir gelecek inşa etmemiz mümkün değil. Bir insanın sosyal hayatta sadece mesleğinde başarılı bir birey olması yetmiyor. Başarılı bir iletişimci olması lazım. Entelektüel birikiminin iyi olması lazım. Bunlar için kültürel dokunun erken yaşta çocuklara aşılanması lazım. Bu kültür kompleksimizde bu imkanlardan istifade edemeyen gençlerimizi çocuklarımıza buluşturmak ana gayemiz olacaktır” diye konuştu.
CHP Adayı Şahutoğlu’na, dernek üyeleri tarafından her yıl dernekte dökülen defne sabunu hediye edildi.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet