Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Payas'ta krize inat AKÇELİK yatırımı..

Kriz ortamında işletmeler kapanma tehlikesi yaşarken, cesur bir yatırım Ahmet Aksoy'dan geldi. Aksoy, kriz ortamında Akçelik'in açılışını Payas Beledi

Ekonomi   A+a-

Dünya genelinde yaşanan ekonomik krizin boyutu tüm sektörleri olumsuz etkilerken, bir çok fabrika ve küçük-büyük işletme kapısına kilit vurmak zorunda kaldı.
Uzun süredir piyasalarda fazlasıyla hissedilen krizin etkileri, daha çok demir-çelik sektörünü derinden etkiledi.
Büyük stoklarla yakalanan, yüksek fiyatla hurda alımı yaparken düşen demir fiyatlarlarıyla yerle bir olan demir-çelik sektöründe Payas Organize Sanayi Bölgesi sınırlarını zorluyor.
Tüccarlıktan haddehane kurarak üretim alanına geçiş yapan Ahmet Aksoy, AKÇELİK’in açılışını Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ve çok sayıda sanayici ve değişik meslek gruplarından dostlarının katımıyla gerçekleştirdi.
İşletme sahibi Ahmet Aksoy ve oğlu Fatih Aksoy’un, işletmenin faaliyete geçmesinden dolayı mutlu ve heyecanlı oldukları gözlenirken, tüm konuklarıyla da tek tek ilgilendiler.
Açılış töreninde hoş sohbetler dikkat çekerken, vergi, üretim ve ihracat rekortmeni Nursan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Keleş büyük ilgi gördü. Her zamanki mütevazılığıyla sanayici dostlarıyla sohbet eden İlyas Keleş de Ahmet Aksoy’u yatırımından dolayı kutladı.
Payas Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmete giren AKÇELİK’in açılış töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Bekir Atlan, kriz ortamında yatırım yapan Ahmet Aksoy’u yürekli oluşundan dolayı kutladı.
İşletmelerin zor durumda olduğu bir dönemde cesur bir çıkış yapan Ahmet Aksoy’un örnek alınması gerektiğine dikkat çeken Başkan Atlan, kriz sürecinin daha kısa sürede atlatılarak Payas’ın eski hareketliliğine kavuşması temennisinde bulundu.
Aylık 10 bin ton, yılda 120 bin ton üretim kapasiteli haddehanenin altı dönüm arazi üzerinde kurulduğunu belirten AKÇELİK’in patronu Ahmet Aksoy, piyasalardaki daralmanın önümüzdeki aylarda yerini rahatlamaya bırakması temennisinde bulundu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar