Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bu Toplantıda ‘Obeziteye Dair Her Şey’ Var

İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Turgut Karaca, tüp mide ameliyatı olacaklara

Bu Toplantıda ‘Obeziteye Dair Her Şey’ Var

Sağlık   A+a-

destek ve tüp mide ameliyatı olanlara motivasyon amacıyla, her ay ‘Obezite ve Tip2 Diyabet Cerrahisi’ toplantısı düzenlemeye devam ediyor.
Gelişim Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda; Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Zuhur da, obezitenin hangi solunum hastalıklarına yol açtığı ve ameliyat sonrası horlama ve uyku apnesinin gerilemesiyle ilgili önemli bilgiler paylaştı.
“Obezite ameliyatı artık çok konforlu”
Obezite ameliyatında, en fazla sleeve gastrektomi (tüp mide ameliyatı) tekniğini uyguladıklarını belirten Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Turgut Karaca, “Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, ameliyat esnasında uyguladığımız yöntemler de değişmektedir. Sleeve gastrektomi yani tüp mide ameliyatlarında, artık midede kanama ve kaçak riski de azalmıştır. Kapalı yöntemle gerçekleştirdiğimiz obezite ameliyatı sonrası; hastanın insülin direnci düzeliyor, açlık hissi yok oluyor ve yağ yakımı kolaylaşıyor” açıklamasında bulundu.
“Obezite astıma sebep oluyor”
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Çiğdem Zuhur ise, obezitenin yol açtığı solum yolu hastalıklarına değinerek, “Obezite, solum yolu açısından önemli bir etkendir. Aşırı kilolularda; nefes almada zorluk, astım, uyku apnesi gibi önemli sağlık sorunları kendini göstermeye başlıyor. Obez hastaların kilo vermesi, astım ve diğer kronik hastalıkların gerilemesini sağlıyor” dedi.
Doç. Dr. Turgut Karaca ve Uzm. Dr. Çiğdem Zuhur, sohbet ortamında geçen toplantı sonrası katılımcıların sorularını yanıtladı.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar