Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Müjdeler Peş Peşe Geldi

Cumhur İttifakı AK Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Fatih Tosyalı istedi, Bakan Kasapoğlu İskenderun için söz verdi.

Müjdeler Peş Peşe Geldi

Politika   A+a-

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, “İskenderun bizim çok önemli” diyerek, yatırım sözü verdi. Cumhur İttifakı AK Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Fatih Tosyalı’nın “İskenderunumuz’un sportif alanda yatırıma ihtiyacı var” isteğine anında karşılık veren Bakan Kasapoğlu, “İskenderun Teknik Üniversitesi bünyesinde bir gençlik kampını açma kararı aldık. Ayrıca İskenderun'umuzdaki bir mahallemize butik bir havuz inşa edeceğiz. Bunun yanında İskenderun'umuzun değişik mahallelerine 10 adet futbol, voleybol, basketboldan oluşan semt sahalarının inşası noktasında milletvekillerimizle bir karar aldık” dedi.
 
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu Hatay ziyaretlerinin son durağında İskenderun'a uğradı. Hatay Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Hatay milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Şanverdi, Sabahat Özgürsoy Çelik, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, AK Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Fatih Tosyalı, Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve partililerin hazır bulunduğu ziyaret verimli geçti.
Kapalı tribünü planlı olarak yıkılan 5 Temmuz Stadyumu'nda incelemelerde bulunan Kasapoğlu, kendisinden saha ve ışıklandırma isteyen sporcularla da görüştü.
‘Gerekli Adımları Atacağız’
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve Belediye Başkanı Seyfi Dingil'den stadın durumu ile ilgili bilgi alan Bakan Kasapoğlu, detaylı incelemeden sonra gerekli adımları atabileceklerini söyledi.
İskenderun Teknik Üniversitesini de ziyaret eden Bakan Kasapoğlu'na İSTE Rektörü Prof Dr Türkay Dereli, üniversitenin yerleşkesi ile ilgili maket üzerinde bilgilendirmede bulundu. İskenderun'a yapılmak istenilen on bin kişilik stadyumun İSTE yerleşkesi içinde yapılmasının görüşüldüğü ziyarette, üniversite yerleşkesi içerisine bir gençlik merkezi yapabileceklerinin sözünü veren Bakan Kasapoğlu, ziyaret sonunda üniversiteli öğrencilerle fotoğraf çektirdi.
‘Çok Güzel Projeler Planladık’
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasını da ziyaret eden Kasapoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada İskenderun ilçesinin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, Başkan Adayı Fatih Tosyalı’ya başarılar diledi. Kasapoğlu, İskenderun'un gençlerinin potansiyelinin ayrı bir önem arz ettiğini belirterek, Bakanlık ve İskenderun Belediyesi olarak çok güzel projeler planladıklarını kaydetti.
‘Butik Havuz Yapacağız’
Belediye Başkan Adayı Fatih Tosyalı’nın İskenderun’a güzel hizmetler yapacağını söyleyen Bakan Kasapoğlu, Türkiye genelinde "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesini çok önemsediklerinin altını çizerek, şöyle devam etti:
"Bu kapsamda mevcut havuzlarımızın rehabilitasyonun yanında İskenderun'umuzdaki bir mahallemize butik bir havuz inşası yönünde karar aldık. Onun müjdesini vermek istiyorum. Bunun yanında İskenderun'umuzun değişik mahallelerine 10 adet futbol, voleybol, basketboldan oluşan semt sahalarının inşası noktasında belediye başkanlarımızla, yerel yöneticilerimizle, milletvekillerimizle bir karar aldık. Bunun müjdesini değerli İskenderunlularla paylaşmak isterim."
‘Kaymakamlık Binası Gençlik Merkezi Olacak’
Daha sonra yanındakilerle beraber ilçe merkezinde tur atan Kasapoğlu, yolda ve kafedeki vatandaşlarla sohbet etti. Ayrıca Petek Pastanesi’ne geçerek hem künefe servis etti, hem soluklandı. İskenderun Kaymakamlığı binasını da gezen Kasapoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada mevcut Kaymakamlığın yeni yerine taşınmasının ardından burasının gençlik merkezine dönüştürüleceğini söyledi.
Belen’e İki Adet Halı Saha Yapılacak
Kasapoğlu, Belen ilçesine de geçerek burada AK Parti Belen Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret ederek, Cumhur İttifakı Adayı İbrahim Gül’e destek verdi. Bakan Kasapoğlu, konuşmasında Hatay'ın ve tüm ilçelerin medeniyetin, kültürün, irfanın, ensar olma ruhunun pekiştiği beldeler olduğunu belirtti.
Belen ilçesinin talebi olan iki halı saha bir futbol sahası yapacaklarının müjdesini veren Kasapoğlu, "Sportif anlamdaki tesisleşmeyi yurdumuzun her noktasına gerçekleştirmek adına kararlı olduğumuzu paylaşmak istiyorum. Elbette spor sadece futboldan ibaret değil. Sporun farklı branşları var ve bu branşları, yetenekleri, ilgisi ölçüsünde tüm vatandaşlarımızın da sahiplenmesi gerektiğini de inanıyoruz” dedi.
Kasapoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde gerçekleştirdikleri spor hamlesinde gençliğe hizmet noktasında çok güzel tesisler yaptıklarını söyledi. Yerel seçimde adaylarına partililerden destek isteyen Kasapoğlu, şunları kaydetti: "Maalesef şer zihniyeti hiçbir zaman rahat durmuyor. AK Parti'miz ve Milliyetçi Hareket Parti'mizin karşısına bir şer ittifakı ortaya çıktı ve bizler de bunların karşısına Cumhur İttifakı olarak el ele gönül gönüle bir aradayız. İnşallah 31 Mart gecesi sizler oylarınızla bu şer ittifakına en güzel cevabı vereceksiniz."
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar